Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Drempetić i Jakov Drčić velika su pojačanja

Rekonstruirana Mladost Zabok ulazi u završnu fazu priprema

  • Matija Drempetić, Nikola Lešković, Jakov Drčić i Antonio Hržina.jpg

    Matija Drempetić, Nikola Lešković, Jakov Drčić i Antonio Hržina


Zabočka Mladost s velikim je ambicijama ušla u ovu sezonu IV. NL-središte skupina A. Kadar se osnažio, na trenersku poziciju stigao je Kristijan Mitrečić, a njegovim pomoćnikom imenovan je legendarni nogometaš Stjepan Poljak. Nakon šest kola Mitrečić je imao omjer od 2 pobjede i 4 poraza i odstupio je s mjesta prvog trenera, a njegovo mjesto preuzeo je Poljak. U preostalih 9 utakmica Mladost je pod njegovim vodstvom ostvarila 4 pobjede, 2 remija i 3 poraza, a jesen je „prezimila“ na desetom mjestu, što ne zadovoljava ambicije kluba.

Zbog toga je učinjena rekonstrukcija momčadi. Mladost je napustio Marko Mlinarić koji se vratio u matični Tondach, Lovro Tepuš otišao je u Golubovec, a klub su napustili i Mateo Koščak i Matija Horvat. Uprava nije sjedila skrštenih ruki i prijelazni rok je odlično odrađen. Najzvučnija imena svakako su najbolji igrač Stubice Matija Drempetić i najbolji igrač Klanjca Jakov Drčić. Ovaj dvojac zaista ne treba puno predstavljati. Drempetić i Drčić spadaju među najbolje zagorske „španere“, dva izuzetno plemenita nogometaša, a danas su takvi rijetkost. Obranu je pojačao Nikola Lešković koji je nakon Stubice igrao u Austriji, a iz Zagorca VT stigao je vratar Antonio Hržina.

-Jako sam zadovoljan prijelaznim rokom. Kvalitetno i ciljano smo se pojačali, baš na pozicijama na kojima smo bili tanki. Drempetić i Drčić su zaista kvalitetni nogometaši, a Lešković je pokazao liderske kvalitete u obrani. Mislim da smo jači nego na jesen-otkriva nam Poljak.

Mladost je odigrala već četiri pripremna ogleda i pretrpjela četiri poraza. U prvom je Tondach bio bolji s 3:0, a nakon toga Gaj s 1:0, dok su protiv Zagorca KR i Bistre poraženi s 3:1. Poraz od Tondacha došao je na samom početku priprema, a naredna tri poraza stigla su od momčadi iz višeg ranga, pa mjesta panici nema. Protiv Zagorca KR prvijenac za Mladost postigao je Drčić, dok je protiv Bistre strijelac bio Nikola Krajačić.

-Namjerno smo izabrali jake protivnike u pripremama da vidimo gdje smo. Unatoč porazima nisam nezadovoljan. U većini utakmica nismo bili kompletni, a šansu su dobili sve igrači. Veseli me što smo protiv Zagorca koji je dva ranga više odlično parirali u količini trčanja. Protiv Bistre smo mogli i bolje proći, imali smo nekoliko dobrih prilika, no nisam nezadovoljan ovim pripremni utakmicama – govori nam Poljak.

Matija Drempetić

Ovog tjedna Mladost Zabok će prvo u srijedu odigrati utakmicu protiv nešto lakšeg protivnika Radoboja, u subotu ga čeka Polet iz Svete Klare, a idući tjedan je „generalka“ protiv gradskog rivala Rudara DZ. U tim utakmicama očekuju se bolji rezultati, iako rezultat nije primaran.

Malo je problema bilo oko treniranja, koristili su se razni travnjaci kako obični, tako i s umjetnom travom, ali to je problem koji iduće zimske pripreme Mladost više neće imati, jer će na proljeće biti gotov umjetni travnjak u SC Zaseka, koji će znatno poboljšati uvjete rada. Zabočani gaje kvalitetnu pas igru, a za to je potrebno imati i adekvatan travnjak.

Sezonu će Mladost otvoriti u nedjelju 5.3. domaćom utakmicom protiv Španskog. Sve misli stručnog stožera i igrača usmjerene su na tu utakmicu.

-Nećemo se razbacivati prognozama za proljeće. Sav naš fokus je na utakmici protiv Španskog, a nakon nje na svakoj slijedećoj. Idemo utakmicu po utakmicu. Odlično radimo na pripremama, igrači su motivirani, momčad je jača nego na proljeće i siguran sam da ćemo napraviti iskorak prema naprijed. Ne zamaramo se krajnjom pozicijom. U prvih šest kola četiri utakmice igramo kod kuće, što nam je određena prednost, ali to moramo materijalizirati na travnjaku – završio je Poljak.

Jakov Drčić

Još članaka iz "Sport"

Facebook