Prethodni članak
Sljedeći članak

Po dva državna naslova za Stubicu i Đidaru

U Čakovcu održano Prvenstvo Hrvatske u savateu Assaut za seniore i juniore


Čakovec je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u savateu Assaut za seniore i juniore. Među hrvatskom savate elitom našli su se i natjecatelji četiri zagorska kluba: Stubica, Đidara, Krapina i Kobra. Po običaju Zagorci su bili vrlo uspješni.

Najbrojnija i najuspješnija je bila Stubica koja je nastupila s osam natjecatelja, a kući se vratila sa sedam odličja, od čega dva zlatnog, tri srebrnog i dva brončanog sjaja.

SK Stubica

Državni prvaci iz redova Stubice postali su junior Mateo Knezović u kategoriji do 70 kg i sve bolja juniorka Ana Peštaj Trajkov u kategoriji do 48 kg. Srebrne medalje osvojili su seniori Marko Bulek (-60 kg), Dario Boroša (-70 kg) i Zdenko Mirt (+85 kg), dok su se s broncom kući vratili juniora Helena Stepan (-65 kg) i senior Danijel Kruljec (+85 kg). Bez medalje je ostao jedino Davro Fišter koji nije uspio proći kvalifikacije. U konkurenciji četrnaest klubova koji su osvajali medalje Stubica je osvojila visoko četvrto mjesto odmah iza klubova FC Kovačić, Šan Garešnica i Omega.

SK Đidara

Odmah do Stubice bila je Đidara Zabok koja se kući vratila s četiri odličja, po dva zlatnog i brončanog sjaja. Iz redova Đidare državni prvaci su postali juniori Marko Balaško u kategoriji do 80 kg i Matej Čelec u kategoriji +85 kg. Broncom su se okitili junior Sandro Čop (-70 kg) i senior Vilim Bašić (-75 kg). Vilim Posavec i Lovro Mikulec nažalost su zapeli u kvalifikacijama. S četiri odličja Đidara Zaboka bila je peti klub po uspješnosti u Čakovcu.

Savate kluba Krapina nastupila je u Čakovcu s četiri natjecatelja i osvojila je dva odličja, po jedno srebrnog i brončanog sjaja. Srebro je osvojio junior Adrijan Veseljak (-80 kg), a broncu senior Mateo Medvedec (-75 kg). Matej Kosmat i Jakov Hršak zapeli su u kvalifikacijama.

I na kraju savate klub Kobra Marija Bistrica nastupio je s dva natjecatelja i osvojio jednu medalju. U konkurenciji seniora Filip Čukman bio je srebrni (-75), dok je Dominik Milošić zapeo u kvalfikacijama.

Zagorski klubovi tako su zajedno osvojili četrnaest odličja od čega četiri zlatnog, te po pet srebrnog i brončanog sjaja i još jednom su pokazali da su vodeća regija u ovom sportu u Hrvatskoj.

SK Kobra

Još članaka iz "Sport"

Facebook