Prethodni članak
Sljedeći članak

„Pirova“ šestica Mladosti za kraj


U posljednjem 30. kolu IV. NL-središte Zagreb – skupina A, u zabočkom gradskom derbiju snage su u zabočkoj Zaseki odmjerili domaća Mladost i Rudar DZ. Mladost je deklasirala Rudar DZ sa 6:1, no ta je pobjeda nažalost bila „pirova“ jer su Ravnice u Sesvetskom Kraljevcu slavile s 1:0 i tako postale prvak ove lige, dok je Zabok s bodom zaostatka završio na drugom mjestu. Šteta. U tek završenoj sezoni propuštena je još jedna prilika da se Mladost vrati u III. NL-centar, gdje joj bi trebalo biti i mjesto.

Već u 3. minuti domaći su poveli. Drčić je odlično pronašao Škrleca koji lijepo zabija za 1:0. Rudar DZ brzo se probudio od početnog šoka. Posebno je opasan bio Mutak koji opasno prijeti poslije naleta po desnoj strani u 13. minuti, a isti igrač najzaslužniji je što su gosti 20. minuti izjednačili jer je Matija Benčić upravo nakon njegovog udarca spremio loptu u svoju mrežu za 1:1. Na odmor se ipak otišlo s vodstvom domaćina. U kaznenom prostoru Rudara DZ u 25. minuti srušen je Krajačić, a kazneni udarac u pogodak pretvorio je Tin Gregurić i Mladost je na odmor otišla s prednošću od 2:1. 

Vrlo brzo Mladost je u nastavku riješila pitanja pobjednika. U 48. minuti Drempetić je odlično prošao po lijevo strani i zavrnuo prema vratima gdje se našao Krajačić i zabio pogodak za 3:1. Gregurić dva puta opasno prijeti u 52. minuti, no oba puta na mjestu je Marković koji boksa njegove udarce. Jedinu priliku gosti imaju u 54. minuti preko Tisanića koji previše oklijeva, pa domaći blok čisti njegov udarac u korner. Najljepšu akciju na utakmici vidjeli smo u 55. minuti. Drčić je dao odličnu dugu loptu za Gregurića koji je s lijeve strane ubacio za Krajačića na drugu stativu, a ovaj je sigurno poentirao za 4:1. Svoju odličnu igru u polju Drčić je okrunio efektnim pogotkom za 5:1 u 80. minuti utakmice. Kakav bi to bio kraj da se u listu strijelaca nije upisao i prvi topnik lige, Matija Smrekar. Igrala se 87. minuti kada je Mihael Benčić odlično uočio Smrekara, a ovaj u svom stilu sjajno primio loptu i još bolje naciljao za konačnih 6:1. 

Čekale su se još minutu vijesti iz Sesvetskog Kraljevca, no one nisu išle na ruku „mladostašima“. Najviše pobjeda u sezoni, najviše postignutih golova (88), najmanje primljenih (20), no to sve nije bilo dovoljno da se u Zaseki podigne pobjednički pehar. 

Bila je ovo i posljednja utakmica stožernog delegata NS KZŽ, Josipa Majseca iz Štrucljeva, koji  nakon 44 godine obavljanja ove dužnosti odlazi u zasluženu mirovinu. 

-Uvjerljiva i zaslužena pobjeda. Dominirali smo od prve do zadnje minute. Čestitam svojim igračima na zalaganju i na tome što su držali dogovora od prve do zadnje minute, što je rezultiralo visokom pobjedom. Nažalost ostali smo kratki za jedan bod na kraju u borbi za prvo mjesto, no ja svojim igračima nemam što zamjeriti. Imali smo sjajnu sezonu, najboljeg strijelca lige, najmanje primljenih, najviše postignutih golova, najviše pobjeda, no što nam to sve skupa sada znači. Ipak mislim da smo napravili iskorak, ali falio nam je još taj jedan mali korak za naslov-riječi su Drage Bartolića trenera Mladosti nakon utakmice protiv Rudara DZ. 

 

 

MLADOST ZABOK – RUDAR DZ 6:1 (2:1)
ZABOK: SC Zaseka, GLEDATELJA: 300, SUCI: Mihaljinec, Kumpar i Tomašić. DELEGAT: Majsec
STRIJELCI: 1:0 Škrlec 3', 1:1 Ma. Benčić 20' (ag), 2:1 Greugrić 25' (11m), 3:1 Krajačić 48', 4:1 Krajačić 55', 5:1 Drčić 80', 6:1 Smrekar 87'.
MLADOST ZABOK: Bivol, Šoštar, Krajačić (73' Smrekar), Drempetić, Gregurić (57' Mi. Benčić), Škrlec (73' Ocvirek), Lešković, Ma. Benčić, Durević, Drčić (84' Cigula), Hrastinski (73' Galina). TRENER: Drago Bartolić
RUDAR DZ: Marković, Njoh, Papak, Čopec (46' Baneković), Ilakovac (61' Martinić), Mutak, Vincelj, Batinić (84' Tuđa), Poslek (61' Rebrenjak), Tomek (46' Tumpić), Tisanić. TRENER: Tomica Vincelj

Još članaka iz "Sport"

Facebook