Prethodni članak
Sljedeći članak

Petarda za povratak na vrh

4. NL – središte skupina A: 18. kolo: Golubovec – Rudar Dubrava Zabočka 5:0


U 18. kolu 4. NL središte Zagreb – skupina A derbi smo gledali u Novom Golubovcu, gdje je vodeći Golubovec dočekao Rudar DZ. Nije bilo lako domaćinima ući u ovo utakmicu, nakon dva uvodna proljetna poraza na gostovanjima kod Brezovice i Zagreba. S druge pak strane Rudar DZ je uhvatio jedan bod na startu kod Tondacha, ali je kolo prije ovoga ostao 'kratkih rukava' protiv Blata. Dakle, jasno je bilo da nas čeka zanimljiva utakmica.

Dva puta Vujica

Prva opasnost došla je pred golom gostiju već un 3. minuti. Patrik Sokolić je oduzeo jednu loptu u opasnoj zoni, ubacio, a Dubravko Vujica pokušava škaricama, no ne zahvaća loptu. Ipak uspijeva ju spretno uputiti prema golu da zemlje, ali se od bloka odbija do Sokolića, koji puca točno u golmana Frana Gela. Odmah u 4. minuti na drugoj strani Karlo Krznar se probija odlično po lijevoj strani, daje povratnu na 12 metara za Jakova Videka, koji puca iz prve, ali Filip Škvorc brani. U 6. minuti ubacivanje gostiju s desne strane, dobro skače Silvio Ferček i puca glavom, no Škvorc lako hvata. U 8. minuti domaćini dolaze do vodstva. Lopta je ubačena s desne strane u gužvu, pogađa nespretno u ruku Krznara i sudac Šalković svira kazneni udarac. Siguran je Vujica za 1:0.

U 12. minuti Vujica se dobro snalazi s loptom na lijevoj strani kaznenog prostora, uspijeva nabaciti na drugu stranu, Dario Bobek prosljeđuje za Sokolića koji puca u blok. U 21. minuti nova oduzeta lopta Golubovca, Vujica prolazi po lijevoj strani, daje u sredinu za D.   Bobeka, koji odgađa na desno za Silvija Kostanjevca, koji ubacuje a Vujica glavom puca preko gola. Odmah u istoj minuti na drugoj strani solo prodor Krznara i dobar udarac sa 12 metara iskosa malo pored gola

U 26. minuti kontru gostiju vuče po desnoj strani Siniša Gregurić, ubacuje na drugu stranu, ali Marko Poslon glavom izbija u korner. Iz tog kornera Mouhcine Rhadi puca glavom preko gola. U 37. minuti Vujica pokušava iz slobodnjaka sa više od 25 metara s desne strane, ali pogađa u živi zid. A onda u 38. minuti Golubovec dolazi do 2:0. Lopta je s centra ubačena na rub kaznenog prostora, Vujica je prvi na njoj između stopera, Gelo izlazi na njega, a Vujica pored golmana plasira loptu u mrežu za 2:0. U 45. minuti dobra akcija domaćina po desnoj strani, ubacivanje u sredinu, gdje Silvio Vukić puca od bloka u korner. Tako na odmor Golubovec odlazi sa 2:0.

Golubovec u nastvaku do uvjeljive pobjede

U nastavku prvi su zaprijetili gosti, pa i zabili, ali je gol nije priznat zbog zaleđa. Bila je to vrlo dobra akcija koju je na lijevoj strani započeo Jakov Videk, prebacio preko sredine na desnu stranu, a nakon ubacivanja Bakek sa par metara iz prve pogađa mrežu, no pomoćni sudac Grabušić diže zastavicu. Gosti se ne slažu sa odlukom, ali brzo se smiruju. Golubovec uzvraća u 53. minuti kada Nikola Bobek izvodi korner, a na drugoj stativi Kostanjevec sa 4 metara pogađa prečku.

U 54. minuti zicer za goste. Opet je odigrana dobra akcija, sa 13 metara Bakek je pucao, lopta se odbila na noge Rhadiju, koji dolazi sam na 7-8 metara od Škvorca, ali mu domaća jedinica brani udarac po zemlji. U nastavku akcije dolazi i do sudara dva igrača, gosti traže penal, no Šalković odmahuje. U 64. minuti Bakek se nekako iznenada odlučuje za udarac sa 20-tak metara, nije loše, ali lopta odlazi malo pored gola. Na drugoj strani u 66. minuti nova opasnost nakon kornera. Ovaj puta Vujica ne ubacuje izravno, već nakon kratkog dodavanja, ali pogađa u glavu na drugoj stativi Kostanjevca, koji puca pored gola.

U 73. minuti akcija utakmice za rješenje pitanja pobjednika. Bila je to polukontra, koju je povukao Vujica, Vukić mu odvlači igrača na lijevu stranu, a Vujica daje na desno za D. Bobeka, koji spušta za natrčalog Kristijana Kresonju, a koji opet daje povratnu za Vujicu, koji sa par metara pogađa za 3:0. Prava malonogometna akcija Već u 78. minuti, nakon lošije reakcija Gele, D. Bobek posprema jednu ubačenu loptu s desne strane u mrežu za 4:0. U 84. minuti duga lopta iz svoje polovice za Krunu Kuharića, koji izlazi sam pred Gela, ima puno vremena, no Gelo izlazi kao pobjednik i brani udarac. No, u 85. minuti ipak 5:0. D. Bobek na rubu kaznenog prostora odigrava dupli pas sa Kresonjom, ostaje sam na 10-tak metara iskosa i pogađa za 5:0. U 88. minuti Kuharić i Kostanjevec su mogli zabiti i šesti gol, no Kuharić je bo neodlučan, a Gelo brani Kostanjevcu. Rudar DZ se u završnici potpuno predao, pa je tako završilo sa i malo nerealnih 5:0. Za domaćine pak vrijedna pobjeda, kojom se vraćaju na vrh ljestvice ali vraćaju i samopouzdanje za nastavak prvenstva.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Prekrasno vrijeme, prekrasan ambijent, dobar protivnik. Mi smo bili u grču nakon dva početna poraza u Zagrebu i znali smo da moramo pobijediti da bi se vratili na prvo mjesto. Dečki su odigrali pravu mušku utakmicu, od početka je bilo malo teško, ali apsolutno zaslužena pobjeda. Čestitam još jednom svojim momcima na dobroj igri, protivniku na korektnoj igri. Mi smo svoje šanse iskoristili, oni svoje nisu, želim im sreću u nastavku a nama u borbi za naslov prvaka.''

Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Nespretan ulazak u utakmicu i rani gol primljen uz puno nesreće, odveli su vodu na mlin domaćina. Nismo bili na visini i domaćin je zasluženo slavio.''

4. NL – središte skupina A, 18. kolo

GOLUBOVEC – RUDAR DZ 5:0 (2:0

SUCI: Šalković, Peharec, Veseljak  GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Vujica 8' 11m, 2:0 Vujica 38', 3:0 Vujica 73', 4:0 D. Bobek 78', 5:0 D. Bobek 85'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, I. Risek (57' Kanceljak), Tepuš, Poslon, Kostanjevec, Vujica, N. Bobek (70' Kresonja), D. Bobek, Sokolić, Vukić (75' K. Kuharić); trener. Tomislav Škudar.

RUDAR DZ: Gelo, F. Videk, Gregurić (78' Martinić), J. Videk (59' Pavetić), Krznar, Rhadi (78' Bajsić), Ferček (78' Topolovec), Čopec  (78' Novosel), Bakek (71' Cujzek), T. Valaško, Nujić (46' Mutak); trener: Mario Videk

Još članaka iz "Sport"

Facebook