Prethodni članak
Sljedeći članak

MK Dinamo novi prvak, Roses treći, a Oroplast četvrti na Prvenstvu Hrvatske u mini nogometu

U Ivanić Gradu održano Prvenstvo Hrvatske u mini nogometu


U organizaciji Mini nogometnog saveza Hrvatske u Ivanić Gradu se održalo Prvenstvo Hrvatske u mini nogometu. Mini nogomet se kao i socca mali nogomet igra na umjetnoj travi, no između ove dvije vrste nogometa velike su razlike. Tako se mini nogomet igra s pet igrača u polju i jednim vratarom, igra se loptom broj pet, vrata su široka 4 metra, a duga dva metra, dimenzije igrališta su od 42-46 metara dužina, a od 22-26 metara širina, nema akumuliranih prekršaja i aut se izvodi rukom.

U Ivanić Gradu našlo se 12 ponajboljih hrvatskih momčadi, među kojima su bile i dvije zagorske momčadi CB Roses bar i club i Oro-Plast Mrzljak. Obje su ove momčadi iz Oroslavja, a zagorski su mali tj. mini nogomet prezentirali na najbolji mogući način. Pravo nastupa na državnoj završnici zagorske su momčadi dobile zahvaljujući tom što su igrali finale četvrtog izdanja „Mini nogometne lige Gupčev kraj“. Podsjetimo Roses je bio prvi, a Oro-Plast drugi. Nakon odličnih partija dvije su se oroslavske momčadi plasirale u polufinale, gdje su nažalost zaustavljene. Kasnije u međusobnom ogledu za treće mjesto više je uspjeha imala momčad Rosesa, dok se Oroplast morao zadovoljiti četvrtim mjestom. U finalnom ogledu MK Dinamo je s 5:2 pobijedio momčad Art metali junajted, koja se prošle godine okitila naslovom prvaka Hrvatske.

 

Iz redova Dinama su i najbolji strijelac završnice Luka Gorše (7 golova), kao i najbolji vratar Marko Habazin, dok je najboljim igračem završnice proglašen Nikola Golenja iz drugoplasirane momčadi Art metali junajted.

 

 

- Ovogodišnje prvenstvo je do sada najbolje, kako organizacijski, tako i igrački. U dva dana smo imali prilike vidjeti stvarno kvalitetne utakmice, vrhunske igrače pa vjerujem da su brojni gledatelji i uživo i online uživali u nogometnim majstorijama. Ove smo godine imali i tri ženske ekipe, a vjerujem da će ih iduće godine biti još više, kao i ekipa ukupno. Mini nogomet je nepredvidiv i baš je u tome njegova čar i nadamo da će upravo ovakva druženja to pokazati i nekoj novoj publici. Zagorske momčadi pokazale su se kao pun pogodak. Osim što su prezentirale odličnu igru, plijenile su i ponašanjem – završnu ocjenu dao nam je Bruno Alpeza, predsjednik mini nogometnog saveza Hrvatske.

Zagorskim dečkima svaka čast na rezultatu i prezentaciji Hrvatskog zagorja, a Alpezi i njegovim suradnicima svaka čast na organizaciji. Sve utakmice prvenstva prenošene su online, što se pokazala odličnim potezom. Nakon završetka PH odmah je iz Ivanića išla emisija uživo, a Alpeza je najavio da će uskoro Mini nogometni savez Hrvatske mjesečno producirati jednu emisiju o ovom zanimljivoj inačici nogometa. Četiri prvoplasirane momčadi stekle su pravo nastupa na klupskom Eurocupu koji će se od 2.-9. rujna održati u talijanskom Riccioneu.

Pod vodstvom trojca Božidar Krajcar, Goran Malogorski i Hrvoje Kovač za momčad Roses bar i club nastupili su: Vedran Vrhovec, Marin Knezić, Jurica Grlić, Neven Pišković, Valentino Novosel, Renato Ščapec-Kukina, Ivan Martinić, Leo Tuđa, Goran Dlesk, Tomislav Haramustek i Nikola Lešković, dok su za momčad Oro-Plast Mrzljak pod vodstvom Mladena Mrzljaka nastupili: Goran Knezić, Martin Sinković, Nikola Antolić, Matija Zaplatić, Tomica Junković, Matej Grabušić, Karlo Kovačić, Goran Mihovljanec i Nikola Grgec.

Obje naše momčadi stekle su i pravo nastupa na završnici Kupa Hrvatske, termin još nije poznat, a sigurni smo da je neki od zagorskih igrača privukao pažnju izbornika Dalibor Leskovara. Hrvatska je iznimno uspješna u ovom sportu i za sada je ponosni vlasnik tri europska srebra. Čeka se samo zlato, nadamo se i s pokojim zagorskim igračem.

Rezultati

1. kolo: Art metali junajted - CB ROSES BAR I CLUB 0:0, MK Dinamo - MNK Cerje 3:2, Euro-Fero - ORO-PLAST MRZLJAK 0:0, MNK Druškovec - CB ROSES BAR I CLUB 0:2, ORO-PLAST MRZLJAK - Hotel Sport 2:1, Vene vidi vici - MRK Ivanić 2:1, MNK Druškovec - Art metali junajted 1:3, MK Dinamo - MNK Rupe 3:1, Euro-Fero - Hotel Sport 1:3, MNK Cerje - MNK Rupe 0:3.

Četvrtfinale: Art metali junajted - MRK Ivanić 4:1, Vene vidi vici - CB ROSES BAR I CLUB 0:3, ORO-PLAST

MRZLJAK - MNK Rupe 1:0, MK Dinamo - Hotel Sport 4:3.
Polufinale: Art metali junajted - ORO-PLAST MRZLJAK 6:1, MK Dinamo - CB ROSES BAR I CLUB 5:2.

Za 3. mjesto: ORO-PLAST MRZLJAK - CB ROSES BAR I CLUB 2:3 (Mihovljanec, Grabušić/Knezić, Haramustek, Dlesk)

FINALE: Art metali junajted - MK Dinamo 2:5

Konačni poredak:

1. MK Dinamo
2. Art metali junajted
3. CB ROSES BAR I CLUB
4. ORO-PLAST MRZLJAK

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook