Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovo više nije kriza! Ovo je domino efekt krivih procjena!

U 13. KOLU SUPERSPORT DRUGE NL ZAGOREC GOSTOVAO KOD TRNJA


Jadran LP – Zagorec 5:1; Zagorec – Marsonia 0:2; Opatija – Zagorec 3:0; Zagorec – Belišće 1:4; Sesvete – Zagorec 4:0, Zagorec – Mladost Ždralovi 1:2 i Trnje – Zagorec 1:0. Primljeno je čak 20, a postignuto samo tri gola uz nula osvojenih bodova što izravno pokazuje i prvenstvena tablica, smjestivši Zagorec na petnaesto, pretposljednje mjesto.  Ovo je niz od sedam uzastopnih utakmica krapinskog kluba u prvenstvenom natjecanju trećeg ranga hrvatskog nogometa.

Zagorec je klub koji je primio najviše golova u ligi- 30 (2,31 po utakmici), a istovremeno je njegov vratar, Bruči, u gotovo svakoj utakmici najbolji igrač kluba ( ostavlja se pitanje kako bi sve to izgledalo da nije tako, op.a.); Zagorec je najgori klub na gostovanjima osvojivši nula bodova u šest gostujućih utakmica; Zagorec je u rubrici postignutih golova ipak bolje plasiran pa se nalazi na četrnaestom mjestu s 11 postignutih golova ( 0,84 po utakmici ) dok 15. i 16. dijele Međimurje i Grobničan s devet golova.

Ako sam do sada pisao o raznim razlozima takovog neuspjeha i sve nazivao krizom onda sada, nakon ovog prvenstvenog kola, moram napisati i utvrditi – Ovo više nije kriza!

Nakon onog briljantnog prošlosezonskog uspjeha netko je gadno pogriješio u procjeni odabira igračkog kadra (ti dječaci nisu krivi, oni daju maksimalno koliko mogu, ali ovo je ipak rang više od prošle sezone jer ovdje se natječe cijela Hrvatska za razliku od prošlosezonske, da tako nazovem, regionalne lige); netko je loše procijenio snagu ove lige zaboravljajući da se u njoj nalaze klubovi koji su u svojim „regionalnim“ ligama bili plasirani od prvog do trećeg mjesta i k tome su se pojačali prije početka sezone dovevši igrače koji mogu ispuniti zahtjeve ovog ranga natjecanja. Netko je ovdje gadno pogriješio. Tijekom polusezone klub otkazuje trojici igrača  (Kožić, Sunagić i Galić; zašto ????); kolo dva nakon njih klub samoinicijativno napuštaju Kulenović i Vujičić; zbog ozljede koljena Strabić od sedmog kola više ne može na teren i došli smo do toga da je ionako slabašan roster potezima Uprave još više oslabljen jer Strabić, Kulenović i Kožić imali su po jednu asistenciju dok su Galić i Kulenović postigli po jedan pogodak. I u najvećim klubovima koji su puni novca ( potez Mourinha nakon neriješenog susreta njegove Rome sa Saussolom prije nekoliko dana) ne odriče se tako lako pojedinih igrača već ih suspendiraju ili im najave uz smanjenje plaća da na kraju polusezone mogu potražiti novi klub. Netko je tu gadno pogriješio.

Posebna su priča juniori Zagorca koji strpljivo čekaju svoju priliku na klupi, a dobivaju ih na kapaljku. Redoviti su na svim treninzima, strpljivo se smrzavaju na klupi za pričuve i čekaju svoju priliku vjerujući da će ju dobiti a u dosadašnjem tijeku prvenstva skupili su minimalnu minutažu _ Kolar (86), Stiperski (14), Topolovec (91), Brčić (20) ili npr. mladi Kovačić ( 14), a koliko  je to malo najbolje da kažem da je do sada odigrano ukupno 1.170 minuta. Oni su tu da im se pruži prilika jer ionako u ligi je pravilo sa tri mlada počinješ, sa tri mlada završavaš. S obzirom na rezultate bolje da su igrali juniori Zagorca od juniora Gorice jer na taj način je klub dobio mlade igrače koji će steći određeno iskustvo u višem rangu natjecanja a možda i pokazati da zaslužuju priliku više od juniora Gorice. Uostalom kakvu poruku klub šalje svojim juniorima – da im uopće ne vjeruje?! Onda će se čuditi ako u prijelaznom roku netko od njih otiđe iz kluba a zainteresiranih, znam sigurno, za njihove usluge ima!

Jedna od kardinalnih pogrešaka, a čini mi se da su se one nizale sistemom domina, je svakako otkazivanje treneru Raiću nakon četvrtog kola prvenstva (neki govore da je to bilo nakon petog kola i poraza u Ćepinu protiv Zrinjskog, ali ja znam da je tu utakmicu vodio kondicijski trener Komes dok Raića nije bilo) kada je Zagorec na kontu imao sedam bodova uz sedam postignutih i pet primljenih pogodaka te je zauzimao peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Nakon toga prva momčad je bez glavnog trenera punih četiri kola da bi prije susreta sa Marsoniom (8. prvenstveno kolo) sjeo Damir Petravić. No, mozaik koji je totalno razrušen teško je opet u kratkom vremenu složiti te je Zagorec nanizao samo poraze.

Mogu samo na kraju napisati – ovo nije kriza! Ovo je domino efekt krivih procjena!

Sama utakmica u Trnju odigrana je očekivano. I jedna i druga momčad pružile su igru kakvu smo očekivali, čuvajući svoju mrežu pa iz kontri ako se što uhvati dobro je! Svaka je imala po jednu priliku s tim da su domaćini (Kesse u 53. minuti) svoju iskoristili dok je Chikola zicer Zagorca promašio.

Svoj sljedeći susret Zagorec igra u subotu, 19.11. u 13,30 sati, protiv Jadrana iz Poreča koji spada u red najefikasnijih ( 27 postignutih golova ) momčadi lige ali u red momčadi lige s najslabijom obranom  ( 27 primljenih golova ) te će zaista biti zanimljivo gledati susret u kojem se sastaju jedna od najefikasnijih i jedna od najneučinkovitijih ekipa lige koje pripadaju i među najslabijim obranama lige.

TRNJE – ZAGOREC 1:0 ( 0:0 )

ZAGREB. Stadion NK Trnja,, Gledatelja:150. Suci: Nikola Vuković, Toni Kontrec, Marko Reljan. Četvrti sudac: Jelena Kumer.

Strijelac: 1:0 Kesse (53).

TRNJE: Rendulić, Heteši, Kesse ( 89. Dobrilović), Ninčević, Prpić Bosanac ( 89. Povoljnjak ), Bibić ( 90. Markanović), Brkić, Ceraj, Ribić,Marić ( 85. Mandić ), Došen (46. Banić ). Trener: Danijel Pranjić.

ZAGOREC: Bruči- Braun, Cetina, Matković – Landripet, Jug ( 55. Chicolla ), Sanogo, Majcenić ( 82. Vinski ), Karković – Bračević ( 76. Stiperski ), Smrekar. Trener: Damir Petravić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook