Prethodni članak
Sljedeći članak

Odličan ulazak Zagorca u sezonu!

U 1. kolu III. HNL SREDIŠTE Zagorec ugostio Lukavec


U 1. kolu III. HNL Središte krapinski Zagorec je na svom terenu ugostio novaka u ligi, Lukavec, i nakon puno bolje igre tijekom svih 90 minuta sasvim zasluženo slavio rezultatom 2:0.

Navijači Zagorca i ljubitelji nogometa u Krapini s velikim su nestrpljenjem očekivali ovaj susret jer Zagorec je bitno promijenio igrački i stručni kadar te se u prvih jedanaest koji su ove subote istrčali na teren u Podgori bili  Hoić, Smrekar, M. Majcenić i Landripet a oni su to činili i prošle sezone ( dio postave prvih jedanaest iz prošle sezone je ili sjedio na klupi za pričuve ili su napustili klub ) dok su na klupi sjedili članovi novog stručno stožera - prvi trener Damir Milinović i pomoćni trener Srećko Mlinarić dok je trener vratar Tomislav Pelin utakmicu gledao uz aut liniju.  Prvo kolo donijelo je još jednu novost – igrači Zagorca istrčali su u novim dresovima (standardna plava boja kluba koju sada osim grba i naziva kluba krasi i vodeni žig grba grada Krapine!).

Prvih dvadesetak minuta ( naglasio i trener Milinović, op.a. ) Igrači Zagorca kao da su se „tražili“  na terenu djelujući malo zbunjeno i „izgubljeno“ ali nakon toga na terenu je postojala samo jedna momčad – Zagorec !

Izgleda da se „klik“ dogodio u 20.-oj minuti kada je Antonio Majcenić probio desnu stranu obrane gostiju te ubacio odličan centaršut koji glavom odlično puca Smrekar ali golman gostiju Luter čudesno vadi loptu ispod grede i izbacuje u korner. Devet minuta kasnije opet vidimo odličnu obranu Lutera. Naime, Matija Majcenić izveo je korner ubacivši loptu na desetak metara od gola gostiju, Radoš udara loptu i gađa gornji lijevi kut Luterovog gola ali vratar gostiju opet vadi loptu iz samog gornjeg kuta tako da se polako ali sigurno golman gostiju primicao naslovu igrača utakmice.

No, sve to u 43.-oj minuti majstorskim je golom „izbrisao“ kapetan Matija Smrekar. Smreki je primio loptu na visini 25 metara od gola gostiju; odlično  je prevario stopera gostiju te s udaljenosti od 18 metara lijevom nogom uputio loptu u samu malu mrežicu gostujućeg gola tako da niti odlični Luter nije mogao spriječiti ono što je neminovno bilo na vidiku – pogodak Zagorca. Sasvim zasluženovodstvo Zagorca u pravovrijeme na samom smiraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu gledali smo još bolju igru Zagorca. Prilike su se redale pred vratima gostiju i bilo je samo pitanje koliko će golova simpatični momci iz Lukavca odnijeti doma. No, malo neiskustvo, malo brzopletost te odlični Luter spriječili su pravu katastrofu gostiju.

Niz prilika Zagorca započeo je odmah u samom otvaranju drugog poluvremena – 46. minuta ( Radoš puca nakon kornera ali Luter brani ); 59. minuta - jedanaesterac za domaćina ?! Aščić je nanizao nekoliko obrambenih igrača Lukavca i u trenutku kada je želio dati povratnu loptu za natrčale Smrekara i Hoića s leđa ga ruši Ezgeta, no sudac Firm pokazuje da se igra nastavi ? Nemam običaj komentirati odluke sudaca no ovoga puta ću samo napisati ( bio sam udaljen od mjesta događaja čitavih 3 metra ) – jedanaesterac je bio !

Do povećanja vodstva Zagorec dolazi u 61.-oj minuti. Korner izvodi Matija Majcenić, lopta se nakon udarca glavom odbija na desetak metara od gola gdje ju dočekuje Grgić i iz okreta lijevom nogom puca prema golu gostiju, lopta na tom putu dira nekog u obrani vara Lutera i završava u mreži. Zagorec 2. Lukavec 0.

Ovaj rezultat nije zadovoljio igrače Zagorca već i dalje još čvršće stišću obranu Lukavca te se prilike nastavljaju redati – 65.  i 70 minuta ( oba odlična udarca Smrekara golman brani i moram naglasiti da je upravo Luter spriječio pravu katastrofu novaka u ligi ). Posebna priča i posebne prilike koje se događaju često dogodile su se u 89.-oj i 92.-oj minuti kada je mladi Bračević dva puta išao sam prema golmanu ali je oba puta sam sebi zakomplicirao život želeći obje prilike pretvoriti u atraktivne golove – umjesto jednostavnog ( lob preko ili pored istrčalog golmana ) odabrao je komplicirani način ( dribling i „ušetavanje“ u gol ) što u većini slučajeva , kao što je bilo i sada, ne uspijeva !

Nakion posljednjeg sučevog zvižduka vjerujem da je većina navijača zadovoljna prikazanim ( pobjeda 2:0 ) te da Zagorec može mirno u pripreme za slijedeći susret – Lučko u Lučkom ( subota, 4.rujna u 17,30 sati ).

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Bez gledatelja. Suci: Ivor Firm ( Zagreb ), Ivona Pejić ( Zagreb ), Matej Mrkoci ( Mraclin ). Četvrti sudac: Juraj Jović ( Zagreb ).

ZAGOREC – LUKAVEC2:0 ( 1:0 )

Strijelci: 1:0 Smrekar (43); 2:0 Grgić (61).

ZAGOREC KR:Bruči, Vučemilović-Franjić, Aščić (90. Strabić), Radoš, Hoić (81. Pelko), Smrekar (90. Mbella), M. Majcenić (87. Bračević), Braun, Grgić, Landripet, A. Majcenić m(87. Mlinarić).. TRENER: Damir Milinović

LUKAVEC: Luter, Lagundžija (84. Župetić), Ezgeta, Ivezić (46. Borković), Abazi , Humeljak (75. Šiprak), Konjevod (50. Kaurin), Valentinčić (46. M.  Grdenić), J. Grdenić, Puntarić, Meter.TRENER:Slaven Batovanja-Gičev

Izjave trenera

Slaven Batovanja-Gičev, trener Lukavca: „Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Iskoristili su svoje prilike i pored kraj utakmice mogli su postići još koji pogodak ali ja sam sve u svemu zadovoljan. Mi smo novaci u ligi  moramo se naviknuti na taj tempo, čvrstoću duela i pred nama je još dosta posla. No, naglašavam da sam izuzetno zadovoljan onim što su pokazali moji igrači unatoč porazu“.

Damir Milinović, trener Zagorca: „Prije svega čestitam mojim dečkima na prvoj pobjedi i ono što sam naglašavao kroz cijeli ovaj tjedan – prva utakmica je uvijek najteža odnosno svaka je teška ali prva pogotovo jer je bitno ući u prvenstvo pozitivno. U prvih 20 minuta smo se malo „tražili“  ali  nakon toga smo sve stavili pod svoju kontrolu. Postigli smo dva pogotka s obzirom na prilike mogli smo postići još tri – četiri ali eto malo neiskustvo, malo brzopletost. Sasvim zaslužena pobjeda bez imalo zamjerki mojim dečkima. Zadovoljan sam i iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji i vjerujem da ćemo nastaviti s pobjedama“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook