Prethodni članak
Sljedeći članak

Odličan derbi, svakome po bod

4. NL – središte skupina A: 6. kolo: Golubovec – Mladost Zabok 1:1


U 6. kolu 4. NL središte Skupina A na rasporedu je bio veliki zagorski derbi, ali zapravo i najveći derbi lige do sada, jer sastale su se dvije vodeće, do ovog kola neporažene ekipe. Golubovec, koji je u prvih pet utakmica imao isto toliko pobjeda, dočekao je Mladost Zabok, koja je samo jednom odigrala bez pobjednika, uz četiri pobjede. Inače, u tjednu su i jedni i drugi rutinski odradili obveze u zagorskom kupu i 'ugovorili' još jedan derbi, jer će već 4. listopada igrati, također u Novom Golubovcu, u četvrtfinalu zagorskog kupa. No, prije toga valjalo je odraditi ovaj prvenstveni derbi, koji je odigran po prilično jakoj kiši, pa nažalost vremenski uvjeti nisu pomogli ljepoti derbija.

Gosti rano poveli

Osim kiše od samog početka bilo je jasno da bi probleme mogao stvarati i jak vjetar. Prvi pokušaj imali su domaćini u 3. minuti. Nakon izvedenog slobodnog udarca s lijeve strane i odbijene lopte Marko Poslon je naletio na 35 metara i pucao, ali u blok. No na drugoj strani prva prilika donosi vodstvo za goste u 5. minuti. Slobodan udarac na desnoj strani izborio je Niko Škrlec, s nakon ubacivanja sam je na 8 metara ostao Jurica Kotarski i glavom pogodio za 0:1. U 6. minuti na drugoj strani puca vrlo dobro sa 15 metara Dubravko Vujica ali Zoran Mihovilić brani.

U 14. minuti J. Kotarski puca iz slobodnjaka sa 25 metara ali preko gola. U 17. minuti Golubovec ima sjajnu priliku za poravnanje. Dario Bobek je povukao jednu kontru, dao izvrsno za Vujicu u sredini. Ovaj izlazi sam pred Mihovilića, no golman Mladosti sjajno brani. Novi prekid za domaćine u 21. minuti. Obrana odbija ali lopta dolazi do Vujice, koji puca sa 15 metara, no lagan je to posao za Mihovilića. U 22. minuti gužva pred domaćim golom, netko iz gužve puca glavom, ali Filip Škvorc brani, da bi na drugoj strani D. Bobek prijetio na 16 metara ali je u borbi za loptu napravio prekršaj.

U 25. minuti prijeti Mladost. Matija Smrekar spušta glavom jednu loptu ubačenu s desne strane, no obrana čisti, barem na trenutak, jer lopta dolazi do Vinka Kotarskog koji sa 20 metara puca pored gola. U 28. minuti dobra akcija domaćina na malom prostoru,  nekoliko dobrih dodavanja i na kraju pokušaj Vujice iz okreta ali bez uspjeha.

U 32. minuti Škrlec puca za goste sa 20 metara malo pored gola. U 39. minuti Matija Drempetić prolazi dva igrača daje za Smrekara, koji odigrava povratnu za Škrleca čiji udarac Škvorc brani. U istoj minuti Smrekar puca glavom nakon ubacivanja s desne strane ali pored gola. U 44. minuti nakon dobre povratne lopte Karlo Hrastinski puca sa 15 metara, no Škvorc je siguran.

Vujica za bod svakome 

U 51. minuti prva prilika u nastavku stigla je za domaćine. D. Bobek i Robert Kuharić odigrali su dva dupla pasa na desnoj strani, uslijedio je oštar udarac Bobeka ali lopta se od nekog domaćeg u gužvi odbila u gol aut. I onda u 59. minuti oduševljenje domaćina koji se vračaju. Nakon dobre kombinacije po desnoj strani udarac Poslona blokiran je za korner. Iz kornera lopta pronalazi Vujicu, koji iz prve nogom pogađa desni kut Mihovilića za 1:1. U 60. minuti nova gužva pred golom gostiju nakon kornera, ali ovaj puta nitko nije uspio ugurati ju u gol, već je Mihovilić nekako došao do nje

U 65. minuti opet velika uzbuđenja pred golom gostiju nakon kornera. U velikoj gužvi netko je topovski pogodio gredu, pa je još jednom pucao i Nikola Bobek, da bi krenula kontra gostiju, koju je po lijevoj strani vukao V. Kotarski, ali je Poslon sjajno klizećim startom čisto odnio loptu. Mladost je 69. minuti zaprijetila prvo preko Hrastinskog, čiji udarac od bloka odlazi u korner, a onda nakon kornera i preko V. Kotarskog, čiji udarac Škvorc brani. V. Kotarski je zaprijetio i u 72. minuti, kada puca s lijeve strane, no lopta odlazi pored gola.

U 75. minuti na intervenciju pomoćnog suca, glavni Ivor Firm daje drugi žuti karton treneru domaćina Tomislavu Škudaru. Prvi je dobio u početku utakmice također zbog prigovaranja. U 82. minuti Drempetić puca sa 30 metara s lijeve strane, od bloka u korner, nakon kojeg kreče kontra domaćina, ali Mihael Benčić zaustavlja D. Bobeka.

Kad se već činilo da se čeka kraj, u 90. minuti Benčić je iznenada dobio jednu loptu na lijevoj strani, pucao je iskosa, s lopta odlazi malo pored gola. Do kraja prilika nje bilo, ali je dodijeljen još jedan crveni karton. Ponovo je sebe u prvi plan stavio prvi pomoćni sudac Marin Babić, koji je pozvao glavnog suca Firma i tražio crveni karton za Lovru Horvata Vuka na klupi domaćina. Kao razlog je glavom kod dodjele kartona naveo učestalo prigovaranje. Na koncu, derbi je završio bez pobjednika, no i jedni i drugi pokazali su, po groznom vremenu da su s pravom na samom vrhu ove lige i sigurno će nastaviti međusobnu borbu za naslov.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Bila je to najbolja utakmica trenutno u Zagorju koja može biti. U ovoj ligi to su dva najjača protivnika. Šteta samo što je sudac pokvario ovaj festival nogometa. Čestitam i jednima i drugima na požrtvovnosti i borbenosti. Utakmica je bila stvarno dinamična. Mislim da smo bili bolji i više zaslužili pobjedu, ali Mladost je dobro stajala, imali su i oni dobre prilike. Na kraju 1:1, čestitam Mladosti na bodu, želim im puno sreće u daljnjem natjecanju i samo se nadam da ovakva suđenja NK Golubovec više neće imati ove sezone.''

Drago Bartolić; trener NK Mladost Zabok: ''Jako teška utakmica, po teškom vremenu, dvije vrlo dobre ekipe, gledalište puno, atmosfera naelektrizirana, ali na kraju krajeva neodlučeno je realan rezultat. Želim domaćinima sreću dalje u prvenstvu i čestitam i jednima i drugima na fer i korektnoj igri.''

4. NL – središte skupina A, 6. kolo

GOLUBOVEC – MLADOST ZABOK 1:1 (0:1)

SUCI:  Firm, Babić, Knezović   GLEDATELJA: 200

STRIJELCI: 0:1 J. Kotarski 5', 1:1 Vujica 59'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Tepuš, Poslon, Vujica, N. Bobek (85' Mlakar), D. Bobek, Kanceljak (46' Kuharić), Sokolić, Vukić (89' Risek), Mar. Bobek; trener: Tomislav Škudar

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Galina (46' Turk), J. Kotarski, Šoštar, Smrekar, V. Kotarski (80' Krajačić), Drempetić (90+2' Poslek), Tarle, Škrlec (80' M. Benčić), Lešković, Hrastinski (84' Šturlan); trener: Drago Bartolić

Još članaka iz "Sport"

Facebook