Prethodni članak
Sljedeći članak

Oba sastava oslabljena

U nedjelju u zagorskom derbiju Gaj i Zagorec otvaraju proljetni dio 3. NL centar


U nedjelju, 25. veljače u 11 sati, u Maču sastaju se, konačno jer dva puta je susret odgođen, Gaj i Zagorec koji igraju odgođen susret 13. kola jesenskog dijela prvenstva.

Za oba sastava susret je izuzetno bitan. Eventualna pobjeda Gaja koji se nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice donijela bi mu na konačnoj tablici jesenske polusezone treće mjesto s 32 boda koliko ima i drugoplasirani Maksimir a samo četiri manje od jesenskog prvaka Segeste.

Kod Zagorca je situacija bitno drugačija. Naime, on je jesen završio na dvanaestom mjestu s 19 bodova i bježi posljednjeplasiranom Tondachu samo šest bodova te je ovaj derbi za Krapince bitan jer bi eventualnom pobjedom ili remijem, jer ipak u ovom susretu izraziti je favorit Gaj,  skočili za jedno mjesto na tablici i malo se udaljili od opasne zone.

Oba kluba u ovaj derbi, koji navijači nazivaju „zagorski el clasico“, ulaze osjetno oslabljeni. Gaj bez povrijeđenih Postonjskog i Mazalovića dok Zagorec ne može računati na Bručija ( fakultetske obveze ) i požutjele Stiperskog i Štimca, a upitan je i nastup Majcenića.

Andrej Landripet

Bez obzira na nedostatak igrača koji su u jesenskom dijelu bili članovi prve jedanaestorice vjerujemo da će susret biti izuzetno borben, dinamičan i atraktivan kao i svaki ova dva kluba.

Najavu susreta dali su nam kapetani momčadi.

Martin Šaban, Gaj: „Očekujem jednu pravu prvenstvenu utakmicu. S obzirom na to da je to naš zagorski derbi očekujem da bude prava, borbena, atraktivna  utakmica te da će doći veliki broj navijača oba sastava. Svakako pobijedit će bolji  a ja sam uvjeren da ćemo biti mi.“

Andrej Landripet, Zagorec: „Očekujemo jednu tvrdu i tešku utakmicu. Respektiramo ekipu iz Mača ali se ne bojimo nikoga. Bit ćemo hrabri i naravno da idemo po sva tri boda koja bi nam dosta pomogla za nastavak prvenstva i za podizanje samopouzdanja. Iako smo mlada ekipa, imamo kvalitetu i uz pomoć novih pojačanja i starih igrača koja su se oporavili od ozljeda, dobiti ćemo na iskustvu i mislim da možemo svakome parirati i da svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Zadovoljan sam kako su prošle pripreme, dobro se treniralo, atmosfera među igračima je dobra te smo spremni i s nestrpljenjem čekamo nastavak sezone. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže u ovom zagorskom derbiju.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook