Prethodni članak
Sljedeći članak

NK 'Zagorec' nastavio pozitivan niz. Evo i detaljnog izvješća s utakmice


U 25. kolu Druge SuperSport nogometne lige krapinski Zagore gostovao je kod Belišća i upisao pobjedu od 3:1 te time nastavio svoj pozitivan niz od sedam utakmica bez poraza.

Oba trenera na raspolaganju su imala sve svoje igrače te se očekivala prava borba za bodove, što smo i vidjeli, svih devedeset minuta. Susret su puno bolje otvorili domaćini sa namjerom da konačno upišu prvu pobjedu ovog proljeća dok je Zagorec pomalo bojažljivo ušao u tih prvih desetak minuta. Takova igra rezultirala je i prvom pravom šansom, pravim zicerom, za Belišće. Igrala se šesta minuta kada je Anočić odlično poslužio Radovanovića koji poluvolejem zahvaća loptu na visini od sedam – osam metara i upućuje je u desni kut golmana Bručija.

I dok u svi očekivali siguran pogodak i vodstvo domaćina Bruči pokazuje da je jedna od najsigurnijih karika Zagorca te mačjim refleksom izbija loptu u korner koji nije donio ništa domaćinima. Nakon te prilike trener Vidak malo podiže glas na klupi i to kao da je njegovim pulenima „izbilo“ svaki komadić bojažljivosti te počinju igrati prepoznatljivu igru Zagorca ovog proljeća – puna dominacija i stvaranje prilike te što je najvažnije i realizacija tih prilika.


Igrala se dvadeseta minuta kada se prvi put zatresla mreža domaćeg vratara. Loptu je odlično povukao Christian sa svoje polovice i došavši na dvadesetak metara od gola „gura“ loptu na desnu stranu gdje ju dočekuje Smrekar i rutinirano loptom prebacuje Barbića te pogađa malu mrežicu desnog kuta domaćeg gola. Zasluženo vodstvo plavih iz Krapine.


No, u razdoblju od samo pet minuta – 33. i 38. – Zagorec ostaje bez dva svoja bitna „kotačića“ u veznom redu. Naime, u 33. minuti zbog zdravstvenih problema, ništa opasno i biti će na raspolaganju treneru Vidaku već u slijedećoj utakmici, izlazi Dunić da bi pet minuta kasnije zbog ozljede koljena morao izaći Krznarić – težina ozljede biti će poznata nakon kompletnog pregleda. Umjesto njih ulaze Radić i Jug koji su dostojno i odlično zamijenili svoje suigrače donijevši Zagorcu još više agresije i borbenosti. Upravo ta tri detalja – pogodak, izlasci Dunića i Krznarića – obilježili su prvo poluvrijeme u kojem je dominirao Zagorec i sasvim zasluženo otišao na odmor sa minimalnim vodstvo.


Drugo poluvrijeme gotovo ista priča sa jednim bitnom razlikom – Belišće je prividno dominiralo a Zagorec je iskoristio svaku njihovu pogrešku postigavši još dva pogotka. Najprije je , nakon odličnog pasa Čondrića u 70. minuti, Smrekar primio loptu na rubu šesnaesterca te pogledom pronašao i još bolje uputio loptu prema Christianu koji na drugoj stativi lakoćom pogađa mrežu za sigurnih 2:0.

Ipak u 88. minuti domaćini koriste jednu priliku preko svog najboljeg igrača Anočića i smanjuju vodstvo gostiju na 2:1. Ovaj pogodak izgleda je jako „naljutio“ Kanceljaka koji već u slijedećem, 89. minuta, napadu nakon odličnog slaloma puca sa 18 metara pogađa malu mrežicu nemoćnog Barbića te postavlja konačni rezultat susreta Belišće 1. Zagorec 3.

Bio je ovo sedmi uzastopni susret u kojem Zagorec nije pretrpio poraz i ima upisanih pet pobjeda i dva remija te dvanaest postignutih i samo četiri primljena pogotka što mu je donijelo bitan pomak na tablici pa se trenutno nalazi na desetom mjestu.


Svoj slijedeći susret Zagorec igra na svom terenu, subota 6. svibnja u 17 sati, protiv prvoplasirane ekipe lige – Sesveta.


Belišće – Zagorec 1:3 ( 0:1 )


BELIŠĆE. Gradski stadion Belišće. Gledatelja: 150.

Sudac: Antonio Melnjak ( Rijeka ). Pomoćni suci: Tomislav Šikić ( Županja ), Mik Valentino ( Lipik ). Četvrti sudac: Marin Mlinar ( Zagreb ). Delegat: Lara Bulić ( Sveta Katarina ).

Strijelci: 0:1 Smrekar 20'; 0:2 Christian 74'; 1:2 Anočić 88'; 1:3 Kanceljak 89'.

BELIŠĆE: Barbić, Matasović ( 60. Damjanović ), Mitsis, Seck ( 77. Milić ), Vuksan ( 60. Conjar ), Radovanović, Anočić, Stojanac, Bishop ( 85. Sinković ), Poljak, Kovačić. Pomoćni trener: Marko Arnaut.

ZAGOREC: Bruči, Orlović ( 73. Bračević ), Čondrić, Krznarić ( 38. Jug ), Cruce – Corcy, Smrekar, Kanceljak, Christian, Dunić ( 33. Radić ), Harrison, Landripet. Trener: Perica Vidak.

ŽUTI KARTONI: Belišće: Anočić 40'; Mitsis 50'; Bishop 54'; Stojanac 55'.
Zagorec: Harrison 32'; Jug 58'; Landripet 61'.

CRVENI KARTONI: nema

Još članaka iz "Sport"

Facebook