Prethodni članak
Sljedeći članak

Nijemac Emanuel Weiss novi je pobjednik ''Golubekovog'' memorijala

Spektakularna završnica 6. izdanja međunarodnog kuglačkog memorijalnog turnira ''Vladimir Huis-Golubek''

  • Emanuel Weiss.jpg

    Emanuel Weiss


Šesto i nikad jače izdanje međunarodnog memorijalnog kuglačkog turnira „Vladimir Huis-Golubek“ završilo je pobjedom Nijemca Emanuela Weissa koji je vodio žestoku borbu s prošlogodišnjim pobjednikom i rekorderom zabočke kuglane, Alenom Kujundžićem. Iako je Kujundžić 30 hitaca prije kraja imao 16 čunjeva viška, na kraju je s tri čunja viška slavio Nijemac. Weiss je oborio 711, a Kujundžić 708 čunjeva. Bilo je uzbudljivo doslovno do zadnja dva hica, a više je prisebnosti pokazao Weiss koji je na kraju zasluženo slavio. Treće mesto pripalo je Branku Manevu, kuglaču Zaprešića, koji je oborio 673 čunja.

Amela Nicol Imširović i Emanuel Weiss

-Odličan turnir sjajna kuglana. Gledao sam kvalifikacijski nastup Alena Kujundžića preko videa i imao sam posebnu taktiku na svakoj stazi. Bilo je uzbudljivo do samog kraja i presretan sam zbog ove pobjede-izjavio je pobjednik Emanuel Weis, koji je inače i triatlonac, a za ovaj je turnir dobio pozivnicu organizatora. Uz prvu nagradu od 1.100 eura Weis je dobio prijelazni pehar. Kujundžić je nagrađen s 400, Manev s 300, četvrtoplasirani Denis Pašić s 140, petoplasirani Bojan Vlakevski s 80.

Što se tiče naših domaćih kuglača najefikasniji je sa 619 čunjeva bio Filip Sedlar koji je memorijal završio na 17. mjestu u konkurenciji kuglača. Martin Huis bio je 22. s 575, a Bruno Pavrlišak osvojio je 23. mjesto s 568 oborenih čunjeva. Svi naši dečki bili su na neki način uključeni u organizaciju, pa je rezultat bio nešto slabili, jer se nisu mogli fokusirati isključivo na kuglanje.

Alen Kujundžić

U ženskoj konkurenciji s 549 čunjeva slavila je svjetska prvakinja i svjetska rekorderka Amela Nicol Imširović. Druga je s 634 čunja Nataša Ravnić, a treća Tina Mrzljak koja je oborila 629 čunjeva. Nakon što je bila vodeća poslije kvalifikacija Zabočanka Klara Sedlar je s 601 čunjem završila na šestom mjestu, dok je prošlogodišnja pobjednica Magdalena Škreblin završila na dvanaestom mjestu. Amela Nicol Imširović dobila je novčanu nagradu od 300,  a ujedno je dobila i nagradu od 50 eura za sveukupno šesti rezultat turnira. Nataša Ravnić nagrađena je s 200, a Tina Mrzljak sa 75 eura.

Međunarodni memorijalni turnir „Vladimir Huis-Golubek“ raste iz godinu u godinu. Na njemu se pojavljuju sve veća svjetska kuglačka imena. Po kvaliteti ovaj kuglački turnir spada ne sam u sam hrvatski, već i u europski vrh. Pred ovim je turnirom lijepa budućnost.

Ove godine kroz turnira je prošlo tristotinjak kuglača i kuglačica. U 160 nastupa srušeno je više od 600 čunjeva, a čak 26 kuglača poboljšalo je svoje osobne rekorde. Brojke govore najbolje za sebe.

Konačni poredak:

Muškarci

1.      Manuel Weiss 711 (SKV R-W Zerbst)

2.      Alen Kujundžić 708 (Zaprešić)

3.      Branko Manev  673 (Zaprešić)

4.      Denis Pašić 658 (Pivka)

5.      Bojan Vlakevski 652 (VfB Halbergmoos) ...

 

Žene

1.      Amel Nicol Imširović 649 (Kustošija)

2.      Nataša Ravnić 634 (Istra)

3.      Tina Mrzljak 629 (Proteus) ...

Još članaka iz "Sport"

Facebook