Prethodni članak
Sljedeći članak

Nezadrživa Jana Pavalić oborila tri nova rekorda

Na bazenu „Svetice“ održan 2. HEP miting- Kontrolno natjecanje HPS-a u Zagrebu


Na velikom bazenu ''Svetice'' (50m) u Zagrebu održan je 2. HEP miting - Kontrolno natjecanje HPS-a za isplivavanje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo. Odlukom Stožera CZ broj natjecatelja je bio ograničen na 220 koji su prema mjerilima HPS-a stekli pravo nastupa i svi su plivali u jednoj, općoj kategoriji. Olimpovci su iz plivačke baze Termi Tuhelj, stigli na bazen ''Svetice'' predvođeni trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić u sastavu: Jana Pavalić, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg .

Sjajna Jana Pavalić još je jednom oduševila na Kontrolnom natjecanju HPS-a, koji se pod nazivom 2. HEP miting održalo na 50-metarskom bazenu „Svetice“ u Zagrebu. Jana je pobijedila u utrkama na 50 i 100 slobodno, te na 50 leptir, s tim da je na 100 slobodno postavila novi juniorski rekord (57,27), dok je na 50 leptir postavila nove juniorski i mlađe juniorski rekord koji sada iznosi 26,87. Utrku na 50 slobodno Jana je plivala u vremenu 26.09. Odličan je bio i Vili Sivec. On je u utrci na 200 leptir ostvario drugo vrijeme s rezultatom 2:06,34, dok je na 100 leptir bio treći s vremenom 56,41.

Na visini zadatka bio je i junior Petar Pavalić koji je nastupao u disciplinama leđnim stilom. Petar je pobijedio u utrci na 200 leđno s vremenom 2:09,67, nakon velike borbe s Tonijem Dragojom (Dubrava), dok je na 100 leđno bio peti s rezultatom 59,46. Na natjecanju je nastupio i mlađi junior Patrik Erceg kojem je ovo bila lijepa prilika za stjecanje dragocjenog iskustva.

Još članaka iz "Sport"

Facebook