Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon smjene trenera, zabočka Mladost upisala prvu domaću pobjedu u nastavku sezone


Nakon pet domaćih utakmica u nastavku sezone Mladost je napokon došla do svoje prve domaće pobjede. U zagorskom derbiju Zabočani su uvjerljivo slavili protiv Straže rezultatom 3:0. Mogli su gosti iz Huma na Sutli i ozbiljnije stradati jer Mladost je promašila dva kaznena udarca i nekoliko čistih prilika. Novi trener Mladosti, Drago Bartolić, koji je ovaj tjedan zamijenio Stjepana Poljaka, unio je živost u igru domaće momčadi, ali još uvijek tu dosta grča nakon niza ne baš uspješnih rezultata. No pobjede u ovakvim utakmicama zasigurno su najbolji način za podizanje samopouzdanja.

Od početka utakmice vidjeli smo znatno agresivniju i okomotiju Mladost. Već u 9. minuti odličnu je akciju pokrenuo Škrlec koji upošljava Krajačića, a ovaj ulazi u kazneni prostor gostiju gdje ga ruši Rafaj, pa sudac Šandrk opravdano dosuđuje kazneni udarac. Lotpu uzima Patrik Turk koji puca poluvisoko u desnu stranu vratara Majera, no ovaj odlično brani njegov udarac. Osam minuta kasnije nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Drempetić raspoloženi Mihael Benčić puca petom, ali obrana gostiju čisti ovu opasnost. Jedinu priliku gosti imaju u 28. minuti kada se Rafaj dobro ubacio po lijevoj strani i oštro pucao, no bio je previše ukoso tako da je vratar Mihovilić uspio odbiti njegov udarac u korner. Svoju bolju igru u prvom dijelu domaći su okrunili pogotkom u 36. minuti. Drempetić je odlično ubacio iz slobodnog udarca gotovo s centra, a mladi Niko Škrlec s pet metara udaljenosti spremio je loptu iza leđa odličnog Majera za 1:0. Tri minute kasnije Krajačić odlično upošljava Mihaela Benčića koji je sam pred Majerom, ali puca pokraj gola.

Tek što se krenulo s centra Mladost je povećala vodstvo. Krajačić je na lijevoj strani pronašao Kotarskog koji odlično centrira, a Mihael Benčić efektno glavom zabija za 2:0. U 53. minuti Mladost ima igrača više nakon što je Čuček faulirao Hrastinskog i opravdano zaslužio drugi žuti, odnosno crveni karton. Raspoloženi Drempetić ponovno je na sceni u 57. minuti kada pogađa vratnicu iz slobodno udarca s 20 metara udaljenosti. Odbijenu loptu osvaja Hrastinski kojeg ruši Konjić, pa Šandrk po drugi puta dosuđuje kazneni udarac. Loptu ovaj puta uzima Drempetić koji puca u donji lijevi kut, ali Majer ponovno čudesno brani kazneni udarac. U 74. minuti Drempetić u slalomu po desnoj strani prolazi tri igrača gostiju i idealno pronalazi Tumpića koji s pet metara udaljenosti puca preko gola. Gosti jedini puta prijete u 82. minuti više slučajno preko Pavića, no obrana domaćih njegov udarac odbija u korner. Tri minute kansije Drempetić je ukrao loptu obrani gostiju i proslijedio ju na lijevu stranu do Tumpića koji dobro ubacuje, ali ispred Hrastinskog u zadnji se trenutak hrabro ubacio Konjić i spriječio zgoditak. Mreža gostiju ipak se zatresla u 88. minuti. Tomek je odlično otvorio Posleka na lijevo strani, ovaj je pak vratio loptu do Mihaela Benčića koji uz malo sreće postiže svoj drugi pogodak za konačnih 3:0. Bilo je to najbolje izdanje ovog talentiranog igrača u dresu Zabočana. Benčić je skoro postigao i hat-trick u 90. minuti kada je nakon ubačaja Ocvierka s desne strane efektno pokušao petom, ali Petrović je izbio loptu u korner. Na kraju sasvim zasluženo i uvjerljivo slavlje Mladosti koja je bila puno bolja u ovom zagorskom derbiju.

MLADOST ZABOK - STRAŽA 3:0 (1:0)

ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 200, SUCI: Šandrk, Cindrić i Lasić.

STRIJELCI: 1:0 Škrlec 36', 2:0 Mi. Benčić 46', 3:0 Mi. Benčić 88'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Mi. Benčić, Turk, Hrastinski (87' Poslek), Kotarski (74' Ma. Benčić), Krajačić (71' Tomek), Tarle, Drempetić, Škrlec (71' Tumpić), Šoštar (87' Ocvirek), Bezjak (87' Žugec). TRENER: Drago Bartolić

STRAŽA: Majer, Rafaj, Konjić, Gajster, Firer, Janžek, Beram, Neskić (69' Pavić), Krampuš, Čuček, Petrović. TRENER: Mladen Mikša

CRVENI KARTON: Čuček 53' (drugi žuti karton)

 

IZJAVE TRENERA:

Drago Bartolić, Mladost Zabok:"Čestitam svojim igračima na sasvim zasluženoj pobjedi, a gostima na fer i korektnoj igri. Dominirali smo od prve do zadnje minute i našoj se pobjedi nema što zamjeriti. Želim se zahvaliti svom prethodniku, Stjepanu Poljaku, što mi je ostavio odličnu pripremljenu momčad".

Mladen Mikša, Straža:"Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi. Mi se moramo skupiti i ozbiljno raditi ovaj da ostanemo u ligi".

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook