Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon ekipne bronce, Borna Bakran osvojio bronce u mix tandemu i sprintu

Sjajni rezultati zabočkog kuglača na Svjetskom prvenstvu za juniore u Kranju


Zabočanin Borna Bakran radi „strašne stvari“ na Svjetskom prvenstvu u kuglanju za juniore (U-23) koje se održava u Kranju. Nakon što je osvojio broncu s Hrvatskom u ekipnom dijelu natjecanja, Borna je stigao i do bronce u mix tandemu s Ivom Cindrić, a medalju istog sjaja osvojio je i u kuglačkom sprintu.

Borna i Iva svoj su put prema bronci krenuli pobjedom protiv srpskog mix tandema Miloš Rajić/Vladana Obrenović pobjedom od 2:0. U četvrtfinalu su bili bolji od poljske kombinacije Machaj Gracjan/Nicoletta Duzdiak s 2:1, nakon „pripetavanja“ koje je završilo rezultatom 28:22 u njihovu korist. U hrvatskom polufinalu zaustavila ih je „kombinacija“ Mihael Grivčić/Amela Nicol Imširović s 2:0, ali bilo je to poprilično uzbudljivo sučeljavanje, što pokazuju rezultati setova 138-137, 155-150. Grivičić i Imširović u finalu u uzbudljivom su finalu poraženi od slovenske kombinacije Žiga Požar/Iris Zoran rezultatom 2:1.


U sprintu je Bakran svoj put prema bronci započeo pobjedom protiv Poljaka Meteusza Gozdika kojeg je savladao s 2:1. Istim je rezultatom u četvrtfinalu „pao“ Austrijanac Lukas Temistokle, da bi ga u polufinalu zaustavio Austrijanac Zatschkowitsch s 2:0. U drugom polufinalu naš Mihael Grivičić pobijedio je Slovaka Magalu s 2:0. Finale je bilo dramatično, završilo je s 2:1 u korist Grivičića koji je „pripetavanje“ dobio rezultatom 20:19. Tako se Grivičić okitio naslovom svjetskog juniorskog prvaka u sprintu, Zatschkowitsch je na kraju bio srebrni, dok su broncu podijelili Bakran i Magala.

Rezultati
Mix tandem:
1. Žiga Požar/Iris Zoran (SLO)
2. Mihael Grivičić/Amela Nicol Imširović (CRO)
3. BORNA BAKRAN/ Iva Cindrić (CRO) i Martin Janits/Yvonne Haberl (AUT)
Sprint juniori:
1. Mihael Grivičić (CRO)
2. Matthias Zatschkowitsch (AUT)
3. BORNA BAKRAN (CRO) i Simon Magala (SVK)

(FOTO: Hrvatski kuglački savez)

Još članaka iz "Sport"

Facebook