Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Skupštini Atletskog kluba Zabok predsjednikom je izabran Matija Grabrovečki

Dopredsjednik udruge je Marko Gorički, a to je do sada bio Ivan Lovrenčić, a tajnica je Željka Gašparić


U nedjelju je na SC Zaseka u Zaboku održana je redovna izborna Skupština Atletskog kluba Zabok. Na pozicije u upravljačkim tijelima Kluba izabrani su: predsjednik udruge Matija Grabrovečki, dopredsjednik udruge: Marko Gorički što je do sada Ivan Lovrenčić i tajnica: Željka Gašparić

U Upravnom odboru su: Matija Grabrovečki, Marko Gorički, Ivan Lovrenčić, Jelena Miličević, Mark Tomek, Nikola Borovčak i Željka Gašparić, a u Nadzornom odboru: Alen Čretni Domagoj Buzjak, Igor Visinski, Jelena Brezak i Nikola Špoljar.


U Disciplinskoj komisiji su:Damir Hršak, Ivica Gašparić, Jan Grabrovečki, Karlo Lešković i Željko Kliček.


U protekle četiri godine članovi ove udruge zabilježili su preko 2500 nastupa na raznim atletskim najecanjima. Seniori su do sada osvojili devet pojedinačnih državnih odličja (5 puta prvaci) te četrnaest ekipnih državnih odličja (6 puta prvaci). Kod mlađih dobnih kategorija tri su osvojene državne medalje (David Posavec - 2. mjesto na Kupu RH u atletici i 3. mjesto na PH u cestovnom trčanju te Luka Tisanić 2. mjesto na PH za ml. juniore u sportskom hodanju na stazi), što je dobar pokazatelj rada atletske škole. ' Do sada je petero naših članova zabilježilo jedanaest nastupa za hrvatsku reprezentaciju na europskim i svjetskim prvenstvima te prvenstvu Balkana (Jelena Brezak, Nikola Špoljar, Marko Gorički, Mario Špoljar, Matija Grabrovečki). Osim u trčanju, naši najmlađi članovi se natječu i u ostalim atletskim disciplinama (skok u dalj, skok u vis, bacanje koplja, kugle, sportsko hodanje), odnosno u onima za koje imamo minimalne moguće uvjete. U klubu djeluje škola trčanja za odrasle, a uspješno organiziramo i natjecanja za najmlađe po IAAF-ovom programu „Kid´s athletics“. Realizacija naših aktivnosti ne bi bila moguća bez pomoći Sportske zajednice Krapinsko - zagorske županije i Sportske zajednice grada Zaboka te privatnih tvrtki koje prepoznale naš rad na promociji i razvoju sporta, ističu u udruzi.

Još članaka iz "Sport"

Facebook