Prethodni članak
Sljedeći članak

Na krilima Brleka Klanjec do čiste pobjede

1. ŽNL, 3. kolo: Oštrc – Klanjec 1:4


Zanimljivu smo utakmicu očekivali u Zlataru, gdje je u 3. kolu 1. zagorske nogometne lige Oštrc dočekao Klanjec. I jedni i drugi nisu u 1. kolu krenuli po planu, Oštrc je poražen doma od Mladosti MB, a Klanjec je uzeo ''samo'' bod protiv Inkopa. No, u 2. kolu i jedni i drugi su ostvarili pobjede, Klanjec doma protiv Oroslavja, a Oštrc na gostovanju kod Jedinstva. Stoga su u ovu utakmicu i jedni i drugi ušli s nadom da mogu i do druge uzastopne pobjede.

Klanjec na odmor sa vodstvom

Za zagrijavanje u 2. minuti Tomica Marković pokušava da 30 metara nakon jedne visoke lopte za domaćine, ali puca visoko preko gola. No, puno opasnije je bilo u 5. minuti kada je Oštrc u čvrstoj igri na sredini zadržao jednu loptu, ona je došla do Markovića na lijevoj strani, koji ubacuje, a nakon odbijene lopte Nikola Latin puca sa 12 metara, no Franjo Žigman brani.

U 14. minuti prva opasnost pred domaćim golom. S centra je ubačena vrlo dobra lopta iza obrane, na nju su išli Karlo Pavlinić i domaći golman Krunoslav Škof. Prvi je na 20 metara stigao Pavlinić i krenuo sam, ali mu lopta malo bježi i izbija ju Silvestar Habajec. No, to kao da je otvorilo utakmicu gostima koji u dvije minute prijete još dva puta, no udarac Filipa Pavlinića Škof brani, a Vladimir Brlek puca malo preko gola.

U 20. minuti domaća obrana otklanja opasnost nakon prekida, ali lopta dolazi do Mihaela Dleska koji sa svoje polovice daje dugu dijagonalu na drugu stranu na Danijela Štiha, koji puca iz prve, no Škof brani. Na drugoj strani u 21. minuti dobro puca Marin Novosel sa 16 metara malo iskosa, no Žigman je na mjestu. U 23. minuti Brlek bježi domaćoj obrani po lijevoj strani i ubacuje u sredinu, gdje Matija Biruš puca glavom, no Škof i to hvata.

U 28. minuti F. Pavlinić je izborio jednu loptu na lijevoj strani, pa nakon duplog pasa sa Dleskom pucao, ali točno u dobro postavljenog Škofa. U 29. minuti Novosel opet puca na drugoj strani s lijeve strane, ali lagan je to udarac i Žigman nema problema. I onda u 30. minuti Klanjec dolazi do vodstva. Nakon kornera stvorila se velika gužva na nekih 13 metara, dugo je trajala borba za loptu, a onda Brlek vrlo pametno vraća na 16 metara gdje Štih iz prve pogađa same rašlje za 0:1. U 35. minuti odlični Brlek glavom spušta okomitu loptu pred gol, K. Pavlinić sam samcat izlazi na Škofa i puca pored gola.

U 40. minuti Brlek se na 18 metara borio sa tri igrača i skoro otišao sam pred Škofa, ali je ipak zaustavljen prekršajem. Slobodnjak je u 41. minuti izveo Dlesk, pogodio je živi zid, od kojeg se lopta odbila malo pored stative. Do odmora nije bilo više prilika. S obzirom na jako vruće vrijeme, vidjelo smo vrlo dopadljivih 45 minuta, nakon kojih je Klanjec na pauzu otišao za zasluženim vodstvom.

Klanjec do sigurne pobjede

Prvi udarac u nastavku uputio je domaći Latin, u 48. minuti. Jednu odbijenu loptu nakon ubacivanja pucao je iz prve sa 20 metara ali dosta pored gola. U 50. minuti Karlo Gregurić je na lijevoj strani izvrtio dva igrača, ubacio u sredinu, gdje Latin produžuje za Savu Simića, koji puca glavom sa par metara pod prečku, no Žigman odlično brani. A prvi izlet gostiju u nastavku pred gol domaćina donosi 0:2 u 53. minuti. Dlesk je uzeo jednu loptu na 40 metara, nezaustavljivo se spustio po sredini i vanjskom sa nekih 15 metara pogodio neobranjivo za 0:2.

U 58. minuti Klanjec dolazi do još veće prednosti. Za Oštrc je sa 20-tak metara pucao Habajec, Žigman je uhvatio loptu rukama i uputio dugu na Brleka, koji se odlično snalazi, oslobađa čuvara, sam izlazi na Škofa, obilazi ga i pogađa praznu mrežu za 0:3. Nakon ovog gola utakmica kao da se malo smirila. U 69. minuti po lijevoj strani prolazi za domaćine Tomislav Benčić i puca iskosa sa 15 metara, no od bloka lopta odlazi u korner,

Oštrc pokušava i iz slobodnjaka, u 72. minuti, kada sa skoro 30 metara s lijeve strane puca Karlo Draganović, no Žigman nema nimalo problema sa hvatanje te lopte. I u 75. minuti Draganović puca iz slobodnjaka sa sličnog mjesta, Žigman i ovaj puta brani, ali sada izbija loptu u korner. U 77. minuti kazneni udarac za goste. Nakon sjajne lopte Brleka, Filip Petrišić se bori na desnoj strani kaznenog prostora, ali ga ruši ga Karlo Sviben. Petrišić u 78. minuti sam izvodi penal, Škof sjajno brani, ali je Petrišić blizu na odbijenoj lopti pa ipak zabija za 0:4.

Nakon četvrtog gola tempo je splasnuo, krenule su i brojne izmjene, pa su tako zaslužene male ovacije svojih navijača dobili igrač utakmice Brlek i vrlo siguran na golu Žigman, kojega je zadnjih pet minuta zamijenio Toni Bogović, inače predsjednik kluba. Vrlo brzo kako je ušao, u 89. minuti primio je i gol, kada je sjajnim udarcem počasni gol za domaćine postigao Gregurić. Vrlo dobra predstava jako dobro položenog Klanjca, koji očito raste i kreće u željenu borbu za povratak u 4. NL središte.

Još članaka iz "Sport"

Facebook