Prethodni članak
Sljedeći članak

Na brdskoj automobilističkoj utrci „Buzetski dani“ solidni nastupi Leša i Šipoša

Na utrci su nastupala i dva vozača AK Zagorje Oroslavje, Marin Leš i Vedran Šipoš.


U organizaciji AK Buzet na poznatoj stazi „Most-Peničići“ održano 39. izdanje brdske automobilističke utrke „Buzetski dani“. Zbog složenih epidemioloških mjera utrka je po prvi puta održana bez publike. Ukupni pobjednik utrke je FracuzSebastien Petit u prototipu Nova NP 01, koji je i slovio za glavnog favorita utrke. Nakon dvije vožnje njegovo ukupno vrijeme bilo je 4:22,636. Drugo mjesto osvojio je Talijan Faust Bormolini u formuli Reynard K02 koji je zaostajao 12 sekundi i 708 tisućinki, dok je treći u Mitsubishiju EVO IX bio Domagoj Pereković (AMK Zanatlija Zagreb), koji je zaostao 43 sekunde i 237 tisućinki, koji je ujedno i pobijedio u poretku za PH. Drugo mjesto pripalo je Dejanu Dimitrijeviću (AKK Velika Gorica) u Seat Leonu R32T, dok je treći u poretku za PH bio Mario Jurišić (AK Župa Dubrovačka) s Audijem A4 STW 2.0.

Na utrci su nastupala i dva vozača AK Zagorje Oroslavje, Marin Leš i Vedran Šipoš. Vedran Šipoš je u klasi E-1-14 zauzeo 7. mjesto, dok je u poretku za Renault Twingocup bio četvrti. Junior Marin Lež vozio je Citroen AX GT, s kojim je u klasi E-1-15 stigao do sedme pozicije.

-Dojmovi su super, staza je bila odlična, vrijeme odlično, atmosfera još bolja!
S obzirom na setup auta i serijskom mjenjaču, postignutim vremenom od 3:07.128 sam jako zadovoljan – otkrio nam je svoje prve dojmove Marin Leš.

Sutra kreće 46. Ina Delta rally

Sutra kreće 46. izdanje Ina Delta Rallya - najstarijeg i najpopularnijegrally natjecanja u Republici Hrvatskoj. Nastupit će i pet zagorskih posada. U klasi III u Peugeotu 206 RC nastupit će perjanice kluba AK Zagorje Oroslavje, Dario Šamec i FlorianŠalec. Saša Horvat će zajedno sa suvozačem Damirom Bocom (AK Ina Delta) u Škodi Fabiji 1.4 pokušati stići do što boljeg plasmana u klasi 4. Nino Bogović i M. Likarević će s Renault ClioWiliamsom nastupiti u klasi 5/S2. U Ford Escortu 1.6 4x4 u istoj će se klasi boriti Kristian Skender i Martin Haramustek, dok će Mario Ban i Aleksandra Kovačić u Peugeotu 106 1.3 Rallye nastupiti u klasi 5/S1. Marko Devčić će kao suvozač čitati radar Tomislavu Jemriću (AK AD-Astra) u klasi 5/S2 u automobilu Škoda Fabia 1.9 RS TDi.
Sutra će se rally održati u Zagrebu, te Jastrebarskom i okolici, dok se sutra seli od Šestina prema Kašini, Lazu i Pili. Brzinac Laz 1 koji ide prema Pili trebao bi startati u subotu 26. rujna u 10,22 sati.

Još članaka iz "Sport"

Facebook