Prethodni članak
Sljedeći članak

Momčad zabočke gimnazije AG Matoš osvojila državno prvenstvo u futsalu

U Poreču održano državno prvenstvo srednjih škola u futsalu


Sjajan uspjeh za "haklere" zabočke gimnazije AG Matoš. U žestokoj konkurenciji 24 srednje škole iz cijele Hrvatske, zabočki gimnazijalci pokazali su najviše i okitili su se naslovom prvaka na Državnom prvenstvo školsko-sportskih društava koje se održalo u Poreču.

Pobjedi zabočkih gimnazijalaca nema se što zamjeriti. Već u skupini najavili su svoj veliki pohod. Prvo su s 5:1 savladali Trogir, a potom sa 6:3 Koprivnicu. Bez problema su prošli i četvrtfinale i polufinale. U četvrtzavršnici su sa 4:2 bili bolji od Karlovca, a u polufinalu su sa 4:1 nadvisili Pazin. Prvi pravi ispit imali su u finalu gdje je ih je čekala momčad zagrebačke Prirodoslovne škole V. Prelog. Nakon regularnog dijela bilo je 2:2, da bi Zabočani nakon izvođenje sedmeraca na kraju slavili s 5:3. U svojim su redovima imali i najboljeg igrača turnira, a tu je nagradu zaslužio Dino Ocvirek. Sjajan su dojam ostavili i Filip Šoštar, Leon Jadek, Fran Galina kao i vratar Filip Škvorc. Pod vodstvom prof. Miroslava Komara ovaj lijepi uspjeh ostvarili su: Filip Škvorc, Leon Jadek, Nikolas Šimunec, Filip Šoštar, David Kovjanić, Fran Galina, Marko Prpić, Alen Sovec, Dino Ocvirek i Mislav Posavec.

Nagrada za pobjedu je i nastup na Svjetskom prvenstvu srednjoškolskih sportskih društava u futsalu koje će se početkom listopada održati u Beogradu. Tamo će momčad pretrpjeti promjene jer pravo nastupa imaju mladići od 2005. do 2007. godišta, a taj kriterij od ove momčadi ispunjavaju Fran Galina, Filip Šoštar i Leon Jadek.

Dino Ocvirek

Još članaka iz "Sport"

Facebook