Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost zasluženo slavila u "zabočkom derbiju"

U 28. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A u Dubravi Zabočkoj odigrani je "zabočki derbi"


U sjajnom ozračju pred 400 gledatelja u Dubravi Zabočkoj odigran je "zabočki derbi" u okviru 28. kola IV. NL-središte Zagreb-skupina A u kojem su snage odmjerili domaći Rudar DZ i Mladost Zabok. Gosti su se od početka utakmice nametnuli kao bolji protivnik i na kraju su zasluženo slavili s 2:0, pogocima koje su postigli u nastavku utakmice.

Mladost je od početka utakmice stala dosta visoko, ne dozvolivši domaćinu da se razmaše na svom travnjaku. U prvih pola sati gosti su apsolutno dominirali. Prvu pravu akciju Mladost je kreirala u 8. minuti kada je Kotarski prošao lijevom stranu i uposlio Hrastinskog, a ovaj je pak produžio loptu do Šoštara koji puca ravno u domaćeg vratara Gelu. Još je bolju priliku imao u 16. minuti Kotarski kojem se lopta odbila nakon udarca Drempetić, ali s pet metara udaljenosti nije uspio poentirati, točnije Gelo je odlično obranio njegov udarac. Domaći vratar posebno se istaknuo u 24. minuti. Prvo je sjajno odbio težak udarac Škrleca s ruba kaznenog prostora, a onda i odbijenu loptu Hrastinskog sa samo tri metra udaljenosti. Rudar DZ prvi puta se pojavio u 29. minuti kada je Krznar nakon jedne atraktivne minijature pucao pokraj gola. Zadnjih petnaest minuta prvog poluvremena domaćin je uspostavio ravnotežu, Mladost je malo stala. U 37. minuti najbolju priliku za Rudar DZ promašuje Ferček, nakon što ga je odlično uposlio Cujzek.

Nakon šest minuta igre u nastavku Mladost je povela. Matija Benčić odlično je ubacio s desne strane, a Hrastinski je iz neposredne blizine savladao Gelu za 0:1. U 75. minuti nakon kornera Kotarskog s desne strane Tarle puca glavom preko gola. Rješenje utakmice stiglo je minutu kasnije. Škrlec je pucao iz slobodnog udarca s više od 20 metara udaljenosti, lopta je prevarila Gelu i odsjela u mrežu za konačnih 0:2 i sasvim zasluženu pobjedu Mladosti, koja je dominirala većim dijelom utakmice.

RUDAR DZ - MLADOST ZABOK 0:2 (0:0)

DUBRAVA ZABOČKA: igralište Rudara DZ, GLEDATELJA: 400, SUCI: Petričević, Lekšić i Grabić.

STRIJELCI: 0:1 Tisanić 51', 0:2 Škrlec 76'.

RUDAR DZ: Gelo, Mutak, F. Videk (20' Ferček), Gregurić, J. Videk (73' Tisanić), Krznar, Cujzek (46' Mouhcine), Čopec, Bakek (61' Pavetić), Valaško, Nujić (61' Topolovec). TRENER: Mario Videk

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Ma. Benčić (67' Lešković), Mi. Benčić, Hrastinski (89' Poslek), Kotarski, Krajačić (46' Tomek), Tarle, Drempetić, Škrlec, Šoštar, Bezjak (85' Žugec). TRENER: Drago Bartolić

IZJAVE TRENERA:

Mario Videk, Rudar DZ: "Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi. Mi danas nismo bili pravi, jednostavno nismo mogli prebaciti u višu brzinu. Mladost je bila živa i agresivnija, a mi nismo dobro krenuli i nismo uspjeli uspostaviti ravnotežu na travnjaku. Nadamo se da ćemo već sljedeću utakmicu biti bolji".

Drago Bartolić: "Čestitam svojim igračima na sjajnoj prezentaciji. Ispoštovali su sve što smo se dogovorili u svlačionici i zasluženo pobijedili. Odmah od prve minute krenuli smo s visokim presingom i preuzeli konce igre u svoje ruke. Malo smo pali u zadnjih petnaest minuta prvog dijela. U nastavku smo zabili i dva pogotka, iako smo i u prvom poluvremenu imali 2-3 čiste prilike koje je vratar Rudara sjajno obranio".

Još članaka iz "Sport"

Facebook