Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost nadoknadila dva gola zaostatka, ali na kraju je ipak poražena od Brezovice


Odličnu utakmicu 21. kola IV. NL-središte Zagreb skupina A odigrali su domaća Mladost i Brezovica. Gosti su već nakon šest minuta imali dva zgoditka viška, Mladost je do 22. minute vratila stvari na početak, da bi u nastavku sa svojim drugim pogotkom na utakmice Mate Miličević donio gostima sva tri boda i utakmica je završila rezultatom 2:3. Za razliku od nekih drugih utakmica danas se Zabočanima nema puno za zamjeriti. Naišli su na boljeg protivnika. Na proljeće Brezovica ima stopostotan učinak od šest pobjeda i već se probila na peto mjesto.

Gosti su poveli u 5. minuti. Slobodnjak s desne strane izveo je Šinko, domaća obrana na kratko je odbila loptu ali samo do Miličevića koji s druge stative pogađa "malu mrežicu" za vodstvo od 0:1. Nije prošla ni minuta a već je Miličević odlično prihvatio jednu dugu loptu i još bolje uposlio Kolara kojem nije bilo teško postići pogodak za 0:2. No Zabočani se nisu predavali. Pokazali su karakter i to ih je barem kratkoročno nagradilo. Nakon greške zadnje linije Brezovice, lopta je došla do Škrleca koji je snažno opalio i efektno pogodio za 1:2 u 14. minuti. Osam minuta kasnije slobodnjak izvodi Drempetić, gostujuća obrana odbija kratko do Leškovića koji postiže pogodak za 2:2. U nepune 22. minute vidjeli smo čak četiri pogotka i djelomični preokret.

Pobjednički pogodak za 2:3 gosti postižu već u 54. minuti nakon što je Kolar izmijenio dvostruki dupli pas sa Smolčićem  i odlično na drugoj stativi pronašao Miličevića koji pogađa za konačnih 2:3. Vrlo brzo nakon toga Smolčić je izašao sam pred Mihovilića i pokušao ga je iznenaditi lobom, no domaći vratar obranio je njegov udarac. U sudačkoj nadoknadi Puntarić je rukama gurnuo Črnjevića kod pokušaja udarca, no sudac Petričević smatrao je da nema dovoljno intenziteta za najstrožu kaznu i bodovi su otišli u Brezovicu.

MLADOST ZABOK - BREZOVICA 2:3 (2:2)

ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Petričević, Kovač i Žiger.

STRIJELCI: 0:1 Miličević 5', 0:2 Kolar 6', 1:2 Škrlec 14', 2:2 Lešković 22', 2:3 Miličević 54'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Hrastinski (61' Mi. Benčić), Kotarski, Krajačić (75' Črnjević), Tomek, Tarle, Drempetić, Škrlec, Lešković, Šoštar, Bezjak (72' Ma. Benčić). TRENER: Stjepan Poljak

BREZOVICA: Pervan, Puntarić, Skender, Miličević (90'+4 Kulašević), Smolčić (80' Gorše), Celiček, Relja (46' Fabijanec), Sokić (89' Đuričić), Gorše (46' Hercigonja), Šinko, Kolar. TRENER: Ivan Klarić

Još članaka iz "Sport"

Facebook