Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Marija Bistrica prekinula niz Jedinstva

1. ŽNL 19. kolo: Mladost Marija Bistrica – Jedinstvo 2:0


U 19. kolu 1. zagorske nogometne lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala Jedinstvo. Iako se polako vraćaju ozlijeđeni igrači u kadar bistričkog prvoligaša, i dalje rezultatski proljeće izgleda siromašno, pa čak i nakon susreta sa ekipama iz donjeg dijela ljestvice. Mladost je kolo prije poražena kod Matije Gupca, kojem je to bila prva pobjeda u ovoj sezoni, a na domaćem terenu ovog proljeća Mladost još nikoga nije dobila. A sada je stiglo Jedinstvo, bez poraza ovog proljeća, sa samo jednim remijem, i to kolo prije ovog. Dakle i u ovoj utakmici Jedinstvo je bilo favorit.

Odlična Mladost sa 2:0 na odmor

U prvih 10 minuta gledali smo uglavnom nadigravanje na sredini terena, no u 6. minuti za goste Darko Kunštek, koji je počeo u obrani, izašao je na desnu stranu i čini se ubacio ali je lopta završila na prečki. U 11. minuti Martino Majcenić puca sa 20 metara preko gola, a u 13. minuti gosti imaju zicer. Matej Majsec je pobjegao po desnoj strani i nabacio na drugu stranu gdje je na 6 metara potpuno sam bio Filip Vukić, no iz prve puca preko gola. A prvi ozbiljniji napad domaćina donio je vodstvo. U 21. minuti Marko Pisk prošao je po lijevoj strani, zavrnuo u sredinu, Matija Čukman je produžio do Mihaela Belka, koji iako malo nespretno pogađa za 1:0.  U 24. minuti Antonio Žunar puca iz slobodnjaka sa 22 metra malo iskosa i pogađa još jednu prečku. Domaćini pak nastavljaju sa učinkovitošću. Druga šansa, drugi gol. U 27. minuti Dario Frajtak je izveo korner a Jurica Ščuric ostao sam na 7 metara i glavom pogodio za 2:0. Nakon toga Mladost sve bolja. U 33. minuti novi slobodan udarac za goste u opasnoj zoni, ovaj puta s lijeve strane sa 20 metara. Puca Mihael Dlesk ali pogađa živi zid. U 37. minuti umalo 3:0. Gabrijel Radiković sjajno puca sa 25 metara, a Jurica Hanžek fantastično brani. U 38. minuti Frajtak ubacuje s lijeve strane a M. Čukman puca glavom malo pored gola. A minutu kasnije opet iz daljine prijeti Radiković ali puca malo pored gola. U 43. minuti za goste puca sa 18 metara Mihael Šoštarić a lopta se od bloka odbija do Majcenića, koji puca iskosa preko gola.

Jedinstvo smanjilo, ali sva tri boda ostala u Mariji Bistrici

Nastavak bolje počinju gosti, jer već u 47. minuti Kunštek iz voleja pogađa prečku. Jedinstvo je nastojalo doći do povratka u utakmicu, a domaćini su čekali kontre. Veliki hendikep za Mladost bio je izlazak golmana Dominika Babića, koji je nezgodno pao u prvom poluvremenu i nije mogao nastaviti u drugom poluvremenu. Na gol je stao junior Ivan Milički. No nakon početne šanse Kunšteka, Mladost je ta koja može riješiti susret. U 52. minuti Belko i Radiković odlično odigravaju akciju koju završava Valentin Mesar udarcem jedan na jedan na Hanžeka koji izvrsno brani. U 57. minuti u prilici je Marko Pisk, koji sa 10-tak metara puca preko gola. U 62. minuti Frajtak ima priliku, ali i on sa 12-13 metara puca preko gola. U 81. minuti Jedinstvo se ipak vraća u igru. Po desnoj strani probio se Majcenić, osvojio nešto prostora i pogodio suprotni donji kut, samu malu mrežicu mladog Miličkog. No, i domaći golman dao je svoj obol, jer je samo minutu nakon smanjenja vodstva sjajno obranio pokušaj Vukića i zadržao 2:1. Do kraja sa svake strane još po dva pokušaja, za domaćine su prilike imali Tomislav Habazin i Belko, a za goste Vukić i Dlesk, no rezultat se više nije mijenjao. Na kraju, gledatelji su vidjeli odlično predstavu, najbolju utakmicu Mladosti ovoga proljeća i prvu domaću pobjedu. S druge pak strane, ovo je prvi proljetni poraz Jedinstva.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook