Prethodni članak
Sljedeći članak

GOTOVO JE: Dinamo je prvak Hrvatske!


Večerašnjom pobjedom na Šubićevcu 2:0 protiv domaćeg Šibenika, Dinamo je kolo prije kraja osigurao obranu naslova prvaka.

Iako su imali par vrlo izglednih prilika, domaćini su se većim dijelom utakmice branili, no protiv izrazito motiviranih Dinamovaca nisu uspjeli postići niti počasni zgoditak.

Ovom pobjedom i s nova tri boda, Dinamo na ljestvici ima 76 bodova, četiri više od drugoplasiranog Hajduka, koji upravo iduće subote, u posljednjem kolu, dolazi na noge novom/starom prvaku Hrvatske u Maksimir.

Ipak, taj će se najveći hrvatski nogometni derbi igrati samo za prestiž, budući da rezultat, kakav god bio, neće promijeniti konačni redoslijed na ljestvici jer, ako Hajduk i izgubi na tom gostovanju, ostat će i dalje na drugom mjestu, budući da ima također četiri boda prednosti pred trećeplasiranim Osijekom.

Dinamu je ovo 23. naslov prvaka Hrvatske, čak 15. u posljednjih šesnaest godina.

Ono po čemu će zagorski nogometaš u Dinamovim redovima, Petar Bočkaj, posebno pamtiti ovu utakmicu jest zasigurno i eurogol kojeg je postigao iz slobodnog udarca s nekih 22 metra udaljenosti, pospremivši u 53. minuti susreta loptu u same rašlje, kojim je postavio konačni rezultat ove utakmice!

Još članaka iz "Sport"

Facebook