Prethodni članak
Sljedeći članak

Merlin u nastavku donio pobjedu Tondachu

4. NL središte - skupina A: Tondach - Straža 2:0


U 26. kolu 4. NL središte – skupina A zagorski derbi odigran je u Bedekovčini, gdje je Tondach dočekao Stražu. Zanimljivo je da su ova dva protivnika već ovog proljeća odigrali derbi, naravno u Humu na Sutli. Bila je to zaostala utakmica od jeseni, a završila je bez golova. Tondach nakon toga nije znao za poraz sve do prošlog kola, kada je poražen kod Prečkog, pa se sigurno želio vratiti pobjedama. No, i Straža je vidjela u ovoj utakmici priliku za bod ili sva tri.

Na odmor bez golova

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili domaćini i u tri minute stvorili četiri prilike. Prvo je u 8. minuti Filip Horvat sa 25 metara pronašao Filipa Merlina na 13 metara, no ovaj puca pored gola. U 10. minuti Franko Borovčak je pokušao sa 12 metara ali također pored gola, a onda se Merlin u 12. minuti našao u vrlo dobroj poziciji na desnoj strani ali mu je dva puta odlično na prvoj stativi udarce obranio Nejc Travnikar.

U 19. minuti opet prijeti Tondach, nakon ubacivanja u kazneni prostor i odbijene lopte Andrija Frančina puca sa 18 metara, ali uz pomoć bloka Travnikar brani. U 23. minuti Karlo Frtalj je nezaustavljiv. Prati ga i do pet igrača ali ipak puca sa 12 metara u blok. U istoj minuti Frtalj se našao u još boljoj situaciji, na 5 metara pred golom, puca glavom od zemlje ali Travnikar sjajno brani. U 30. minuti Merlin se odlično probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, i ubacio pred gol, no Frtalj je mrvicu zakasnio. U 32. minuti Karlo Bobinec je odlično podvalio za Frtalja, koji puca iz prve sa 14 metara, ali Niko Peček odlično blokira.

U 38. minuti prvi pokušaj gostiju. Ivan Firer primio je loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, napravio dva koraka i pucao ali visoko preko gola U 40. minuti Mislav Čuček je bezopasno pucao sa 25 metara, no u 41. minuti Matija Biruš je mogao kazniti promašaje Tondacha. Nakon duge lopte Filipa Rafaja, Biruš je pretrčao Juricu Hendiju i izašao sam na Damira Družinca, ali je malo iskosa pucao pored gola. U 1. minuti sučeve nadoknade opet prilika za Tondach, točnije za Merlina, koji je, nakon akcije na desnoj strani, ostao u dobroj poziciji i sa nekih 15 metara iskosa imao nebranjen put prema golu, ali je pucao pored gola. Tako se na odmor odlazi bez golova, iako je prilika bilo.

U nastavku presudio Merlin

U nastavku, u prvih pet minuta po dva pokušaja bezopasna sa svake strane, a u 52. minuti Firer puca lijevom nogom sa 20 metara dosta visoko preko gola. U 54. minuti na drugoj strani Frančina, činilo se ubacuje, no pokušaj se pretvara u udarac, koji Travnikar odbija u korner. U 58. minuti Merlin se izborio za poziciju na 20-tak metara malo iskosa na lijevoj strani, pucao je na drugu stativu, ali bio je to mlak udarac pa Travnikar nije imao problema.

Straža je pak lako mogla do vodstva u 64. minuti. Nakon ubacivanja s lijeve strane, i proslijeđene lopte na drugu stativu, sa par metara iskosa, stativu glavom pogađa Matija Konjić. U 69. minuti Tondach ipak dolazi do vodstva. Nakon jedne nezgodne lopte Travnikar je pokušao spasiti, no prema mišljenju sudaca malo je s loptom izašao u korner. Gosti su malo protestirali, no odluka je ostala, Borovčak je ubacio, a Merlin sa 6-7 metara glavom pogodio za 1:0.

U 79. minuti bilježimo pokušaj Davida Janžeka na drugoj strani. Lopta je stigla s lijeve strane, a Janžek je pokušao iz prve sa preko 25 metara iskosa, no pucao je visoko preko gola. I onda u 81. minuti dolazi do odluke. Merlin je dobro primio loptu u kaznenom prostoru na desnoj strani, ogradio se, i iako je bio okružen dvojicom, izborio se za poziciju i u padu pogodio pored Travnikara za 2:0. U 88. minuti Bobinec se sjajno oslobodio čuvara na lijevoj strani u kaznenom prostoru na nekih 13 metara, ali je pucao visoko preko gola i odmah nakon toga izašao iz igre uz pljesak publike za vrlo dobru partiju, kao i Frtalj, koji je izašao u isto vrijeme. Do kraja prilika nije bilo i Tondach dolazi do zaslužene pobjede. Već u srijedu u Kumrovcu Tondach će odigrati zaostalu utakmicu kod Klanjca, dakle još jedan zagorski derbi.

4. NL – središte skupina A, 26. kolo

TONDACH – STRAŽA 2:0 (0:0)

SUCI: Šalković, Veseljak, Grabušić    

STRIJELCI: 1:0 Merlin 69', 2:0 Merlin 81'

TONDACH: Družinec (46' Voloder), Horvat (75' L. Jurina), Kralj, Hendija, Boronjek (83' R. Jurina), Borovčak, Merlin (83' Jagarčec), Frtalj (87' Bartolec), Frančina, Bobinec (87' Filipec), Gredelj; trener: Drago Bartolić

STRAŽA: N. Travnikar, Rafaj, Biruš, Topolovec (46' Turnšek), Križanec (46' Konjić), Janžek, G. Čuček, T. Travnikar, M. Čuček, Peček (87' Kunštek), Firer; pomoćni trener: Robert Varjačić

Još članaka iz "Sport"

Facebook