Prethodni članak
Sljedeći članak

MEMORIJAL VLADIMIR SOKOLIĆ: Održano natjecanje ribiča u lovu udicom na plovak

Natjecanje je održano po 14. puta u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor


U sklopu obilježavanja Dana župe i općine Lobor, Športsko – ribolovno društvo “Pastrva“ Lobor je na bajerima “Markušbrijeg“ četrnaesti puta organiziralo ribičko natjecanje u lovu ribe udicom na plovak, koji se peti puta zove Memorijal Vladimir Sokolić u čast i na spomen osnivaču društva i nezamjenjivom promotoru ribolova u Loboru.

Sudjelovalo je 14 ribolovaca, koji su izvlačenjem brojeva odredili svoje mjesto pecanja na gornjem bajeru ŠRD-a “Pastrva”. Pobijedio je Stjepan Jajtić, s ulovom od 4280 grama, drugo mjesto zauzeo je Josip Vlahek, s ulovom od 2820 grama, dok je treći bio Kristijan Kuharić, sa 2580 grama ribe. U kadetskoj kategoriji, zlatnu medalju osvojio je Florijan Zaplatić, srebrnu Vid Adanić  i brončanu Karlo Adanić.  Pobjednicima u seniorskoj i kadetskoj kategoroji nagrade i pehare uručila je obitelj Sokolić i tajnica Športsko ribolovnog saveza KZŽ Ljerka Kahlina.

Zamjenik načelnice općine Lobor  Josip Horvat uručio je prigodne nagrade natjecateljima za najveći ulov, kojeg je osvojio Fran Šala, za najmanji ulov Mihael Požgaj i za najbrži ulov Zdravko Benković.

Tajnica ŠRS KZŽ Ljerka Kahlina u svom govoru naglasila je i pohvalila sve članove društva a predsjedniku ŠRD „Pastrva“ Lobor i članu Upravnog odbora ŠRS KZŽ Dragutinu Adaniću  uručila priznanje za zasluge u radu Športskog ribolovnog Saveza KZŽ.

U ime svih srodnih i prijateljskih udruga koje su bile prisutne na 5. Memorijalu Vladimir Sokolić nazočnima se obratio predstavnik loborskog ekološkog društva primarijus prof. dr. sc. Darko Ropac koji je naglasak stavio na ujedinjavanje i zajedničko djelovanje svih udruga koje u svojim područjima djelovanja imaju zaštitu prirode, biljnog i životinjskog svijeta na našim prostorima djelovanja.

Zamjenik načelnice Općine Lobor   Josip Horvat pohvalio je rad i trud ŠRD „Pastrva“ Lobor  koje se odaziva na sve manifestacije koje organizira i priprema  Općina Lobor, a istu takvu suradnju očekuje i u budućnosti.

Nakon službenog dijela, ribiči su se u “Ribičkoj Hiži” počastili finim delicijama koje su pripremali članovi športsko ribolovnog društva uz naglasak da je fiš majstor bio dopredsjednik Dragutin Kuharić, a za odojka na ražnju brinuo se Milan Zaplatić.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook