Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Smrekar: “Zamijenio bi sve svoje golove za naslov prvaka“


Još jedno sunačno nedjeljno jutro na zabočkoj Zaseki proteklo je u velikoj partiji Matije Smrekara. U zagorskom derbiju protiv Golubovca Smrekar je zabio oba pogotka u pobjedi od 2:0, a jesenas je Ravnicama zabio sva četiri u pobjedi od 4:0. Nakon 21 odigranog kola Smrekar na kontu ima 28 pogodaka što je prosjek od 1,33 pogotka po utakmici.

-Bila je jako teško utakmica po jako teškom vremenu. Golubovec je odlična momčad s puno dobrih pojedinaca i dobrim trenerom koji se bori s nama za prvo mjesto. Znali smo da neće biti lagano, ali smo se maksimalno pripremili za tu utakmicu jer smo znali da nam pobjeda donosi odmak od Golubovca na ljestvici. Unatoč njihovoj dobroj predstavi, mislim da je naša pobjeda zaslužena. Ovo nam je veliki podstrek za nastavak prvenstva i posljednjih devet kola – prenio nam je svoje dojmove s zagorskog derbija Matija Smrekar.

Zabočani su se ovom pobjedom vratili na prvo mjesto,  s velikim ambicijama da ga i zadrže. U tome im itekako puno znači sjajna golgeterska forma prvog topnika lige.

-Moja golgeterska forma je dobra, drago mi je da ne staje, iz kola u kolo zabijam i pomažem momčadi. No moram istaknuti da momčad izbacuje pojedinca. Danas sam to bio ja, možda će to sutra biti netko drugi. Bitno je da igramo dobro i pobjeđujemo. Naravno da mi je drago kao napadaču da zabijem gol, ali nije mi to imperativ. Moj imperativ i imperativ cijele momčadi je da završimo na prvom mjestu. Zamijenio bi sve svoje golove za naslov prvaka  – završio je Smrekar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook