Prethodni članak
Sljedeći članak

Marijan Glavica vodit će Gaj u narednoj sezoni

Gaj Mače je prije deset dana dobilo novog trenera


Gaj Mače će u nadolazećoj sezoni u 3. NL-centar voditi Marijan Glavica, trener iz Vrbovca, koji je uz seniore Vrbovca vodio i Zelinu, te Radnik Križevce, a iza sebe ima i bogato iskustvo u Iranu gdje je bio pomoćnik legendarnom i nažalost pokojnom, Mladenu Frančiću, a imao i pozitivno samostalno iskustvo u Saudijskoj Arabiji.

-Trenerskim pozivom bavim se već 20 godina, od toga 15 godina treniram seniorske momčadi. Gaj Mače mi je osmi klub u karijeri. Trenirao sam Vrbovec, imam trenerske epizode u Iranu i Saudijskoj Arabiji. To je lijepa prošlost, sadašnjoj i budućnost vezane su uz Gaj i želim ovdje napraviti što bolji posao. Imao sam dovoljno informacija i saznanja da je to jedna zdrava sredina koja zadnjih desetak godina sve bolje razvija. Nakon desetaka dana koliko sam s momčadi u trenažnom procesu mogu reći da sam više nego zadovoljan, kako s atmosferom, tako i s igračkim kadrom. Imamo jedan sjajan spoj Mladosti i iskustva. Prvi dojmovi su više nego pozitivni - otkriva nam Glavica.

U dosadašnjem tijeku priprema Gaj je poražen protiv Zagorca KR, Bjelovara i Mladosti Zabok istovjetnim rezultatom 2:1, protiv Varteksa je Gaj poražen rezultatom 4:3, a jedinu pobjedu Gaj je ostvario protiv Save Strmec koju je pobijedio s 2:0.

-Zadovoljan sam utakmicama protiv Zagorca KR i Bjelovara iako smo poraženi. Svi su dobili svoju priliku i tu se vidjelo da imamo snage, potencijala i kvalitete. Ne trebamo se bojati nikoga i ničega, sa svima možemo ravnopravno igrati. Moramo ova dva tjedna do početka prvenstva maksimalno dobro iskoristiti i ne bi smjelo biti nikakvih problema.  Siguran sam da moramo biti u gornjoj polovici ljestvice. Po svim informacijama liga koja će imati osamnaest klubova iste je kvalitete kao prošle sezone. Bit će puno utakmica. Isto tako imamo velike ambicije u kupu. Moramo imati 17-18 kvalitetnih igrača. Siguran sam da ćemo biti itekako konkurentni u ovoj ligi. - misli Glavica.

Ždrijeb je htio da Gaj sezonu otvori upravo u Vrbovcu iz kojeg je Glavica potekao.

-Kao da se sudbina malo poigrala sa mnom i dala mi odmah vatreno krštenje protiv mog matičnog kluba. Neće nam biti lako, tribine u Vrbovcu bit će ispunjene jer će se paralelno odvijati poznata manifestacija "Kaj su jeli naši stari". Emocije će biti snažne, no ja sam trener Gaja i učinit ću sve da moja momčad ostvari pobjedu- govori nam Glavica.

Posebno se veseli domaćim utakmicama u Maču.

-Mače je interesantno mjesto koje se zna cijeniti dobar nogomet i tribine u Maču uvijek su pune vjernih navijača koji bodre i vole ovaj klub. Sjajna je atmosfera i jedva čekam da počne sezona, da svi zajedno uživamo- završio je Glavica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook