Prethodni članak
Sljedeći članak

Luda završnica u Konjščini

Danas je odigrana jedna utakmica 2. ŽNL


U 15. kolu 2. zagorske nogometne lige Sloga je dočekala Lobor. Bio je to susret dvije ekipe koje su prošle sezone igrale 1. zagorsku ligu. Sloga se još uvijek nada da se u isto može vratiti, jer je u ovu utakmicu ušla sa trećeg mjesta sa šest bodova zaostatka za vodećim NK Matija Gubec. Lobor je pak u utakmicu ušao sa sedmog mjesta, sa deset bodova manje od Sloge, pa realno teško može i od jednog od prva četiri mjesta, koja vode u dodatno doigravanje. Sloga je stoga više trebala pobjedu, a Lobor je mogao biti opušteniji.

Na odmor bez golova

Iako je Sloga krenula agresivnije i sa većim posjedom, njihovi pokušaji su u početku zaustavljani prije opasne zone, a prvi udarac u okvir gola imali su gosti. U osmoj minuti Danijel Levak je primio jednu loptu na 20 metara, oslobodio se čuvara i pucao, a Leonardo Sovec na golu domaćina je odlično obranio. Prvi pokušaji domaćina dolaze iz slobodnih udaraca u devetoj i 12. minuti. No udarci Lovre Bajsića i Matea Lugarića odlaze visoko preko gola. U 14. minuti D. Levak se opet dobro oslobodio na desnoj strani, pucao sa 17 metara, ali Sovec je lagano uhvatio loptu.

U 26. minuti dobra šansa za Lobor. Luka Levak je dao odličnu dubinsku loptu za Damjana Bajsića, koji ulazi u kazneni prostor s lijeve strane, sam na Soveca, ali mu ovaj brani udarac. U 33. minuti opet odličan prodor  D. Levaka po lijevoj strani i vrlo upotrebljiva lopta za Filipa Dačnika, koji ne puca iz prve, nego pokušava štopati, što ispada loša odluka, pa obrana otklanja. Na drugoj strani, u 35. minuti Danijel Svornik sam se probio po lijevoj strani iz svoje polovice, stigao je sve do nekih 10tak metara do gola Lobora i pucao, ali Petar Risek brani. I u 36. i 37. minuti D. Svornik je pokušavao s lijeve strane, ali oba puta Risek brani.

U 40. minuti Martin Škreb osvaja dosta prostora po desnoj strani i puca sa 25 metara, ali preko gola Riseka U 42. minuti Lugarić pokušava sa 20 metara, no iako se lopta nezgodno odbila od zemlje, Risek ju lako hvata. U 43. minuti novi slobodan udarac za domaćine po sredini, opet puca Lugarić, po zemlji no Risek nema problema ni s tom loptom.

U Ludoj završnici Lobor 'prosuo' 0:2

Odmah na otvaranju nastavka dobar bijeg za goste po desnoj strani kreirao je Martin Jagarčec, te je srušen na 18 metara iskosa. Slobodan udarac izveo je Goran Bužić, pored živog zida, ali Sovec je bio na mjestu. U 52. minuti Dačnik je izbjegao zaleđe izašao sam prema Sovecu, igrao loptom koja mu malo bježi, nakon toga dolazi do sudara sa domaćom jedinicom, a sudac Kožar sudi prekršaj u napadu, i još daje žuti karton Dačniku, na opće iznenađenje gostiju. Vrlo dvojbena odluka. Lobor pokušava i 58. minuti nakon kornera, ali Bužić nakon gužve puca preko gola. No od 59. minute Lobor ostaje sa 10 igrača. Stjepan Zajec vrlo grubo je startao na D. Svorniku, i zaradio izravni crveni karton. Već u 61. minuti D. Svornik je imalo priliku iskoristiti igrača više, no njegov je udarac nakon loše reakcije Riseka otišao pored gola.

U 62. minuti D. Svornik se probio po lijevoj strani, vratio u sredinu, no Nikola Svornik puca iz dobre situacije visoko preko gola. U 64. minuti n drugoj strani D. Levak sa 14 metara iskosa, s lijeve strane pokušava polu škaricama. Lopta je prošla malo pored gola. D. Levak se probija i u 66. minuti i pada, ali nakon što je tražio penal dobiva žuti karton. No, u 79. minuti i Sloga ostaje da 10 igrača. Karlo Žugec u jednom dvoboju udara rukom u lice D. Levaka, pa i on dobiva izravni crveni karton. U 73. minuti Igor Vidović Popek puca glavom nakon ubacivanja s lijeve strane, ali lopta odlazi pored gola.

A onda se u 75. minuti zbiva potez utakmice. Bužić izvodi slobodan udarac sa 25 metara po sredini, pogađa prečku, a lopta se od leđa Soveca odbija u gol za 0:1. U 81. minuti Kramarić puca iz novog slobodnjaka, Sovec brani ali se lopta odbija do Bajsića, koji ne puca odmah, pa obrana otklanja opasnost. U 82. minuti na drugoj strani Martin Poštek probija desnu stranu, ubacuje u sredinu, a Vidović Popek promašuje glavom loptu. Minutu kasnije opet Poštek ubacuje s desne strane, ali Jan Hruškar loše reagira i promašuje. I u 87. minuti Poštek ubacuje opet s desne strane, ali udarac iz gužve Risek brani, pa obrana izbija loptu. Sloga sve više napada i ostavlja puno prostora za kontru i nakon greške u 88. minuti D. Levak izbija sam na Soveca i lagano ga matira za 0:2. No, domaćini se ne predaju i u 89. minuti smanjuju. D. Svornik odlično se snašao u kaznenom prostoru i kroz šumu nogu pogodio za 1:2. U drugoj minuti nadoknade slobodan udarac za Slogu da 25 metara po sredini. Izvodi ga Bernard Kosovec ali puca pored gola. I konačno u četvrtoj minuti nadoknade nakon još jednog ubačaja s desne strane Hruškar dobro reagira i pogađa za 2:2. Luda završnica i slavlje za domaćine, jer su na takav način stigli do boda. No, u borbi za sam vrh ostaje i žal za preostala dva. S druge pak strane, Lobor jako žali za prokockanih 0:2 u samo tri minute.

2. ŽNL – 15. kolo

SLOGA – LOBOR 2:2 (0:0)

SUCI: Kožar, Sokolić, Filko;  GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 0:1 Bužić 75', 0:2 D. Levak 88', 1:2 D. Svornik 89', 2:2 Hruškar 90+4'

SLOGA: Sovec, Vidović – Popek, Škreb, Bajsić, Gudek, Slukan, D. Svornik, Žugec, Lugarić, Kosovec, Poštek, (n. Svornik, Hruškar, Mrazović-, Maček);  trener: Marijo Kuljak

LOBOR: Risek, Bužić, L. Levak, Ogrinšak, Zajec, Rod, Jagarčec, D. Levak, Kramarić, Bajsić, Hudić, (Dačnik, Korade); trener: Robert Kuharić

Još članaka iz "Sport"

Facebook