Prethodni članak
Sljedeći članak

Kupilek slavio na odličnom turniru u Novim Dvorima

U Novim Dvorima Klanječkim održano 42. izdanje malonogometnog turnira koji nosi ime ovog mjesta


U organizaciji SD Novi Dvori u Novim Dvorima Klanječkim održano je 42. izdanje malonogometnog turnira koji ponosno nosi ime ovog mjesta i spada među najstarije u KZŽ. Prvih 26 izdanja održavalo se na travnatom igralištu, koje se nalazi neposredno pokraj asfaltiranog igrališta na kojem se odvija posljednjih 16 izdanja ovog uvijek vrlo kvalitetnog turnira. Ovo 42. izdanje bilo je rekordno. Nastupile su čak 32 momčadi, a domaćin je zbog zgusnute satnice čak i morao odbiti tri momčadi. Utakmice su krenule u petak oko 21 sat navečer, a u isto je vrijeme u subotu odigrano finale.

Prvobitno je bilo zamišljeno da se u petak turnir odigra sve do četvrtfinala, no zbog velikog broja momčadi odigran je cijeli prvi krug, i samo dvije utakmice osmine finala, a sve je to trajalo do 4,30 sati, pa se turnir morao nastaviti u ravnim popodnevnim satima u subotu.

Pobjedu je zasluženo odnijela „domaća“ momčad Kupilek sa sjedištem u Novim Dvorima, čiji je sponzor Igor Jambrešić, koji ujedno bio i „meštar“ ili bolje rečeno voditelj programa na turniru. U sjajnom finalu Kupilek je tek nakon izvođenja sedmeraca savladao odličnu momčad CB Labirint iz Marije Gorice. Nakon 1:1 u regularnom dijelu, na kraju je bilo 5:4. Treće mjesto pripalo je momčadi Frizerski salon Mimi iz Zaprešića koja je sa 4:0 savladala poznatu zagrebačku momčad Stomatološki centar Flegar na krilima odličnog mladog igrača Luke Jančića i Ivana Blaževića.

Drugoplasirana momčad CB Labirint

 


 

Trećeplasirana momčad FS Mimi

 

Matija Majcenić po drugi puta najbolji igrač turnira.

Iz pobjedničke momčadi došao nam je i najbolji igrač turnira Matija Majcenić, a njegov klupski kolega Luciano Andrijanić proglašen je najboljim vratarem turnira, iako je imao velikog konkurenta u odličnom Filipu Domiteru, no presudili su penali. Najbolji strijelac turnira je Luka Jančić sa šest postignutih golova iz momčadi FS Mimi.

Maja Vukina-Bogović, Luciano Andrijanić, Matija Majcenić, Tatjana Petranović-Capar i Igor Jambrešić

 

Majceniću je ovo drugi puta da nastupa na ovom turniru i oba je puta bio najbolji igrač. Matija je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. U polufinalu je postigao hat-trick, a u finalu povukao kontru i asistirao Berišiću koji je postigao efektan pogodak.

- Drugi put sam na turniru, drugi puta najbolji igrač, drugi puta sam ekipno prvi, bolje ne može. Sve čestitke organizatorima na odličnom turniru. Dobar potez napravljen je pomicanjem većine utakmica osmine finala za drugi dan. Nije bilo slabih momčadi, a pet-šest momčadi odskakalo je kvalitetom više. Finale je bilo iznimno kvalitetno, najbolja utakmica na turniru. Svaka čast našim protivnicima u finalu, ali mislim da smo zasluženo odnijeli pobjedu. Što se moje igre tiče uvijek dobra igra kolektiva izbaci jednog pojedinca, ovoga puta sam to bio ja, a možda je to mogao biti i netko drugi iz moje momčadi – izjavio nam je Matija Majcenić, najbolji igrač turnira.

Odlična organizacija

Svakako moramo spomenuti i suđenje koje je bilo odlično. A kako i ne bi kada su sudili renomirani suci iz Zagreba i okolice, koji su svi redom prošle godine sudili na legendarnoj „Kutiji šibica“. Sudačke snage oba je dana predvodio Tvrtko Jureša, s time da su mu u petak asistirali Nenad Vlaisavljević i Boris Mileusnić, a u subotu Zlatko Ilčić.

Domaćinu sve pohvale za odličnu organizaciju. Svojski su trudili kao i prijašnjih godina, a taj je trud prepoznat i zato su u Nove Dvore stigle i 32 momčadi. Finalu su prisustvovali i saborski zastupnik Žarko Tušek i župan KZŽ Željko Kolar, koji su isključivo uživali u malom nogometu i druženju s mještanima. Obojica su se korektno na dan izborne šutnje izuzela od dodjele nagrada najboljim momčadima i pojedincima, a ta je čast pripala gradonačelniku Klanjca Zlatku Brleku, predsjednici TZ „Biser zagorja“ Tatjani Petranović-Capar, predsjedniku sportskog društva Novi Dvori Toniju Bogoviću i njegovoj šarmantnoj supruzi i najljepšoj hrvatskoj mami iz 2016. godine, Maji Vukini-Bogović.

Pobjednička momčad je uz 4.000 kuna dobila i pehar i prijelazni pehar, drugoplasirana je nagrađena peharom i 2.000 kuna, trećeplasirana peharom i 1.000 kuna, a najbolji pojedinci dobili su statue.

- Prezadovoljan sam ovim izdanjem turnira, bilo je zasigurno jedno od najboljih u posljednjih 16 godina od kada turnir organiziramo na asfaltiranom igralištu. Imali smo rekordne 32 momčadi na što smo ponosni. Žao mi je što su tri ekipe ostale izvan turnira, no jednostavno zbog vremenskog tjesnaca nismo ih mogli primiti. Naše društvo ima lijepu tradiciju, od malena odgajamo naše najmlađe da se uključe u naš rad, pa tako danas imamo 80 članova, a u organizaciju turnira bilo nas je uključeno oko 40. Naravno poseban status u našem društvu imaju i žene koje su vrlo aktivne. Mislim da su gledatelji mogli gledati odličan mali nogomet, a trudili smo se da svi iz Novih Dvora otiđu zadovoljni, u čemu smo nadam se i uspjeli. Imali smo gotovo pedesetak sponzora kojima se ovim putem zahvaljujem, a posebno se moram zahvaliti gradonačelniku Klanjca Zlatku Brleku i predsjednici Turističke zajednice „Biser Zagorja“ Tatjani Petranović-Capar od kojih imamo veliku potporu – završnu je ocjenu dao Toni Bogović, predsjednik sportskog društva Novi Dvori.

Nakon turnira slijedila je tradicionalna vrtna zabava koja je uz popularne „Podvinčane“ trajala do ranih jutarnjih sati.

Rezultati

Četvrtfinale:

Glanc čisto 2 – Kupilek 2:3 p (1:1)
Letovčan – FS Mimi 1:4
ŠD Bistrica-Brkić team – CB Labirint 0:2
Stomatološki centar Flegar – PF Autoservis 5:4 p (2:2)

Polufinale:

Kupilek – FS Mimi 4:2 (Majcenić 3, B. Karamatić/Blažević, Karamatić)
Stomatološki centar Flegar – CB Labirint 1:4 (Smolek/Hruševar 3, Kolar)

Za 3. mjesto: FS Mimi – Stomatološki centar Flegar 4:0 (Jančić 2, Blažević 2)

FINALE: KUPILEK – CB LABIRINT 3:2 p (1:1)

SUCI: Jureša i Ilčić.

STRIJELCI: 1:0 Berišić, 1:1 Hruševar. SEDMERCI: Merlin – Andrijanić brani, Majcenić 2:1, Nemčić 2:2, Karamatić 3:2, Hruševar – Andrijanić brani.

KUPILEK: Andrijanić, Majcenić, Tušek, Karamatić, Golubić, Berišić, Brešaković, Gaši.

CB LABIRINT: Domiter, Nemčić, Olovec, Hruševar, Pulek, Gaiser, Merlin, Horvat, Coner, Kolar.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook