Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovec i Zagorska Sela spremno dočekuju sutrašnji WRC spektakl


Tri su godine WRC Croatia rallya, a sve tri godine završavao je na vrlo spektakularan i uzbudljiv način u Kumrovcu. Krapinsko-zagorska županija na čelu sa županom Željkom Kolarom i općina Kumrovec s načelnikom Robertom Šplajtom važni su partneri organizacijskog odbora ovog najvećeg sportskog najtecanja, pa ne čudi što su upravo Kumrovec odabrali za zadnju brzinski ispiti na rallyu nakon kojeg ćemo saznati i novog pobjednika.

Podsjetimo, u prvom izdanju slavio je Francuz Sebastian Ogier ispred Velšanina Elfyna Evansa za samo šest desetinki iako je Velšanin prije zadnjeg brzinca imao više od četiri sekunde prednosti. Prošle sezone Ott Tänak imao je 1.4 sekunde prednosti pred Rovanperom, ali je Kalle Rovanpera unatoč lošem odabiru guma ipak stigao do pobjede, a Tänak se morao zadovoljiti drugim mjestim. Treće mjesto pripalo je Thierry Neuville. Četvrto mjesto pripalo je jednom sjajnom vozaču kojeg nažalost nećemo više nikada vidjeti na djelu. Irac Craig Breen osvojio je naša srca svojim fantastičnim vožnjam, no njegov mladi život tragično se i nenado ugasio na testiranju njegvog Hyundaia na cesti između Starog Golubovca i Lobora. Breena fizički nema, ali prisutan je na svakom koraku. Ovo je rally njemu u čast.

Prošle godine se na trasi brzinca od Zagorskih Sela do Kumrovca okupilo više od 80.000 ljudi, a ne sumnjamo da će tako biti i sutra. Završni dan početi će 17 brzincem Trakoščan-Vrbno u 7,08 sati. U 8,35 slijedi 18 brzinac Zagorska Sela - Kumrovec 1. Pretposljednji brzinac Trakoščan - Vrbno 2 na rasporedu je u 10,23, a zadnji brzinac Zagorska Sela - Kumrovec 2 u 13,15 sati. Trasa brzinca bit će zatvorena za promet cijeli dan, a preporuka je za gledatelje da što ranije dođu na pozicije s kojih žele pratiti ove atraktivne brzince.

Zagorska Sela i Kumrovec u potpunosti su spremni za ovaj najveći sportski spektakl u Hrvatskoj.

-Siguran sam da ćemo u organizaciji s općinama Zagorska Sela i Desinić i našom Turističkom zajednicom to najbolje odraditi i dobiti pohvale organizatora za najbolje organizirano mjesto u Hrvatskoj u kojem se održava WRC. Siguran sam da možemo primiti veliki broj posjetitelja. Ići ćemo s realnom brojkom od 20 do 30 tisuća posjetitelja, koliko će ih sigurno biti i mi smo na to spremni, imamo veliki broj naših udruga, studenata i srednjoškolaca koji će se uključiti u sam rad i organizaciju u Kumrovcu, puno ugostitelja s malo boljim sadržajem, kvalitetnijom i sadržajnijom ponudom nego prošle godine-izjavio je načelnik Kumrovca Robert Šplajt na pres konferenciji uoči WRC Croatia rallya koja se u ponedjeljak održala u Kumrovcu.

Ulaznice za rally u iznosu od 10 eura mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr , a na njhovoj stranici je i popis prodajnih mjesta na kojem se one mogu fizički kupiti.

 

Nedjelja, 23.04.2023.

7:08 BI/SS 17 - Trakoščan - Vrbno 1 (13,15 km)

8:35 BI/SS 18 - ZAGORSKA SELA - KUMROVEC 1 (14,09 km)

10:23 BI/SS 19 - Trakoščan - Vrbno 2 (13,15 km)

13:15 BI/SS 20 - ZAGORSKA SELA - KUMROVEC 2 (14,09 km)

15:30 Svečano proglašenje - Servisni park

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook