Prethodni članak
Sljedeći članak

Kristijan Mitrečić novi je trener zabočke Mladosti, a Stjepan Poljak njegov pomoćnik


Nakon odlaska Ivana Zubića, Uprava NK Mladost Zabok krenula je u potragu za novim trenerom. Prvi izbor bio je Drago Bartolić, pregovori s njim bili su vrlo intezivni, no Bartolić je odlučio ostati u Tondachu s kojim je ovo proljeće napravio sjajan rezultat.

Nakon toga vodstvo Mladosti okrenulo se prema Kristijanu Mitrečiću, koji je prošle sezone uspješno vodio Slogu iz Konjščine. Budući doktor nogometa, prvi u Hrvatskom zagorju, nakon kraćeg razmišljanja prihvatio je ponudu i tako postao novi trener zabočkih nogometaša.

-Nije bilo jednostavno se odlučiti, ali prihvatio sam ovaj izazov. Mislio sam da će Bartolić prihvatiti poziv, no tijekom boravka u kampu u Zadru stigao je poziv koji se nije mogao odbiti. Pregovarao sam s još nekoliko klubova, no Mladost je ipak veći izazov. Imao sam nekoliko malih uvjeta, jedan od njih bio je i da neću moći odraditi nekoliko treninga početkom tjedna zbog obaveza na doktoratu - riječi su Kristijana Mitrečića nakon što je prihvatio trenersku poziciju u zabočkom četvrtoligašu.

Prema njegovim riječima u velikom dijelu zadovoljan je kadrom momčadi, no najavio je dolazak 3-4 nova igrača kako bi Mladost bila u borbi za sam vrh ljestvice.

Prvi pomoćnik bit će mu legendarni Stjepan Poljak, koji će imati ulogu igrača i pomoćnog trenera.

-Puno mi znači što će mi pomoćnik biti Stjepan Poljak, njegovo iskustvo je neprocjenjivo. Odličan nogometaš, odlična osoba. Mislim da ću ga i jedan dio utakmica koristiti kao igrača - otkriva nam Mitrečić.

Mladost u novo prvenstvo ulazi s "velikim apetitimama".

-Planovi uprave su veliki, traži se prvo mjesto i plasman u ligu više. Ako se kvalitetno pojačamo mislim da to možemo i ostvariti. Važno je da stvorimo dobru "kemiju", trebat ćemo i malo sportske sreće, a onda je sve moguće - govori nam Mitrečić.

Prozivku je zakazao 18. srpnja, a prvoj momčadi uz nova pojačanja svakako planira priključiti i nekoliko darovitih juniora koji su prvaci županije.

Još članaka iz "Sport"

Facebook