Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinski Zagorec spreman je za početak priprema


Krapinski treće ligaš Zagorec za proljetni nastavak prvenstva sa pripremama kreće u ponedjeljak, 15. siječnja 2024. godine. Poznata je Zagorčeva jesen – od vrha do dna središnjeg dijela tablice. Zato je pred stručnim stožerom kluba i Upravi težak zadatak da prije svega odlično pripreme svoje igrače, dovedu nužna pojačanja i krenu u borbu za sigurnost gornjeg dijela prvenstvene ljestvice.

Neka nova – stara lica gledati ćemo ovog proljeća jer se nakon dužih pauza zbog ozljeda i drugih okolnosti zasigurno u sastav vraćaju Strabić, Krznarić, Majcenić, Harrison i Brčić. Iza petorke su naporni mjeseci, najprije operacije a potom i dugotrajne terapije, dok kod Harrisona moramo istaknuti i njegov zaista težak put od ozljede do povratka u Krapinu. Naime, nakon operacije, rehabilitacije nastali su problemi sa radnom vizom te je Harrison imao puno problema sa ostankom u Hrvatskoj tako da je jedno vrijeme čak proveo u centru za azilante te je Uprava kluba učinila sve što je u njenoj moći i osigurala ovom zaista dobrom nogometašu i istinskom ljubitelju kluba iz Krapine da se vrati u Krapinu i igra igru koju najviše voli uz opasku da je Harrison poručio:“ Hvala i uskoro ću dati sve od sebe za klub.“

Uz navedene igrače koliko saznajemo u klub se vraćaju i bivši igrači Zagorca Filip Hanžić ( otišao iz Zagorca kao drugi strijelac i prvi asistent kluba, op.a. ) i Mihael Turniški ( igrač kojeg su, na žalost, spriječile ozljede da pokaže kvalitetu koju ima jer vjerujem da je mnogima u sjećanju njegova utakmica u Dugom Selu kada je gotovo „sam“ pobijedio domaćina a na njegovim leđima bilo je nepunih 18 godina, op.a. ). Svakako da ovim nije zaključena lista pojačanja te ćemo do početka prvenstva morati pisati o još nekim pristiglim nogometašima u redove Zagorca, ali isto tako i odlazaka.

Plan priprema razrađen je još prosincu kada su i dogovorene pripremne utakmice. Prvu utakmicu Zagorec igra 20. siječnja protiv Trešnjevke. Dalje slijede slijedeće utakmice: 24. siječnja NK Tondach; 27. siječnja NK Ponikve; 31. siječnja GNK Dinamo ( juniori ); 3. veljače NK Mladost Ždralovi; 10. veljače NK Maksimir i generalka pred prvenstvo biti će 17. veljače kada će Zagorec odigrati dvije utakmice i to protiv NK Ivančice i NK Lučko.
Nakon tih sedam utakmica Zagorec otvara prvenstvo u Maču, 25. veljače u 11,00 sati, protiv Gaja kada se igra zaostala utakmica 13. prvenstvenog kola da bi prvu prvenstvenu, utakmicu, 18. kolo, odigrao na svom stadionu 2. ožujka 2024. godine sa početkom u 15,30 sati protiv šesnaesto plasirane Zeline.

O pripremama, očekivanim pojačanjima i cilju kluba u proljetnom djelu sezone trener Zubić nam je rekao: „Pojačali smo stožer sa kondicijskim trenerom Vedranom Hranićem kojem ovim putem želim dobrodošlicu u naš klub. Dakle u stožeru imamo pomoćnog trenera Ivanovića, trenera vratara Pelina, fizioterapeuta Sekušaka i kondicijskog trenera Hranića. Sve to radimo iz razloga kako bi naši igrači imali što bolju pripremu, što kvalitetniji rad i naravno na kraju cijele priče, da se na to doda rezultat kao šlag na tortu i najbitnija stavka u ozbiljnom seniorskom nogometu.

Priključio nam se mladi i perspektivni vratar David Mužina iz Inkopa Poznanovec, te će nam nekoliko igrača iz stranih zemalja doći na probu, a pokrivaju napadačke pozicije. Tražimo napadača, krila i eventualno još jednog veznog igrača sve sa ciljem da imamo mirno proljeće da se odmaknemo od bilo kakve borbe za opstanak jer ispada 5-6 klubova. (liga se smanjuje i samim time pola lige je u borbi za opstanak).

Moji osobni ciljevi su kao što sam i ranije gore istaknuo mirno proljeće i ulazak u finale KUP-a. Zadatak mene i mojeg stožera je da to prenesemo na naše igrače da odradimo kvalitetne pripreme (sa dobrom energijom, velikom radnom etikom, da brzo kliknu naši zahtjevi sa novim igračima, te da ih oni stari u što kraćem vremenu vrate u svoje izvedbe i da nas zaobiđu ozljede), da igramo kvalitetan i moderan (kontinuiran posjed i reakcija po izgubljenoj lopti..) nogomet koji će nas dovesti do rezultata, kako bismo uz razvoj naših mladih nada nadodali i ono najbitnije - rezultat.

Možemo se pohvaliti da smo ovu jesen kao momčad potvrdili kvalitetu naših mladih igrača, među kojima bi prvo izdvojio Karla Stiperskog, zatim Ivana Jazbeca koji je tek 2005.godiste, a startao je u svim utakmicama ove jeseni (nije samo kada je imao kartone). Žao mi je što je zbog ozljede izostao Marko Brčić koji je konačno imao otvoreno mjesto u momčadi Zagorca, no nažalost nesretna ozljeda ključne kosti u 2. kolu izbacila ga je za cijelu jesen, a imao je fantastičan start od 2 utakmice i 2 gola.

Dužni su nam ostali mladi Ružak zbog svoje osobne nedosljednosti, te Topolovec koji je pokazao da može pokriti i stopersku poziciju, pa vjerujem da na proljeće može dati još puno više svojoj momčadi, kao polivalentan mlađi igrač. 2003. godište, op.a. ). Nebi bilo fer ne spomenuti još mladih nada Brebrić (riješio sa 2 gola Lukavec - 2006 godište) te zanimljiv defanzivac Frinčić (2005 godište) koji je skrenuo pažnje na sebe u zadnja 3 kola jesenskog dijela.

Naši stariji igrači, na čelu sa kap. Landripetom, već prijeko dokazanim Bručijem, Štimcem i Kunštićem, te jednim od boljih ovu jesen Bračevićem, uz našu mladost i lucidnost, igračima povratnicima i pokojim novim igračem/pojačanjem, mogu omogućiti “uspješno proljeće”.

Veseli me početak priprema, matematika je egzaktna i jednostavna znanost, znamo koliko bodova omogućuje realizaciju naših ciljeva i po to idemo ovo proljeće: 1. rezultat; 2. ⁠dobra igra.

Zahvalio bi se ovim putem na podršci i suradnji upravi kluba na čelu sa predsjednikom Pernjekom i direktorom Bajcerom i vjerujem da ćemo uskoro uspijeti izgraditi bolji i jači Zagorec.
Ove jeseni nas nitko nije nadigrao, a imali smo 2 blackouta: Ponikve (pol. 2-0 za nas) i Vrapče kao naša najlošija partija polusezone. Sad moramo napraviti korak naprijed i ne smijemo se skrivati iza toga; nitko nas nije nadigrao, već moramo i želimo uzimati bodove kako bismo uspjeli. Biti će teško, zahtjevno i izazovno, no zato smo tu i zato se bavimo time.“

Još članaka iz "Sport"

Facebook