Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka u nastavku sezone startaju u gostima kod Cibone


Košarkaši Zaboka prvi su dio sezone završili na diobi sedmog mjesta s Dubravom i Šibenkom uz omjer od pet pobjeda i devet poraza. Rekli bismo očekivano. Imali su Zabočani težak raspored od samog početka pa su prvu pobjedu dohvatili tek u šestom kolu protiv Alkara i učinili su to na vrlo uvjerljiv način. Uz Alkar Zabočani su savladali i Bosco i Dubrovnik kod kuće, kao i Škrljevo i Dinamo u gostima.

Ivan Tomas

Statistički gledano najbolji je učinak imao Dino Cinac. Cinac je šesti strijelac lige sa 16.4 koševa, prosječno je imao 7.9 skokova i valorizaciju od 19.2. Dva je puta bio i MVP kola, što je svakako za pohvalu. Najviše minutu na parketu prove je Emil Savić, prosječno 30 minuta, a Savić je ujedno i najbolji tricaš i „kradljivac“ lopti, dok je najbolji asistent uvjerljivo Nickolas Ralphael Neal. Svakako valja spomenuti i učinak Antonia Sikrića koji je u vrhu svih statitstika. Uz spomenut stožerni igrčai bili su i Antonio Črnjević, Bruno Rebić i Luka Cvitanović.

-Zadovoljan sam prvim dijelom sezone. Neke su nam utakmice izmaknule u samoj završnici i možda smo mogli imati pobjedu više. S druge strane dobili smo Dinamo u gostima i kad se sve zbroji i oduzme ovo je realan rezultat ove momčadi- izjavio nam je trener Zaboka Ivan Tomas.

Emil Savić

U ponedjeljak Zabok kreće u nastavak sezone. U posljednoj utakmici petnaestog kola gostovat će „pod tornjem“ kod Cibone. Jesenas su u Zaboku „cibosi“ slavili rezultatom 78:89, ali samo osam minuta prije kraja Zabok je imao sedam koševa viška (75:68) i onda su Zabočani stali. Do kraja utakmice tek je Rebić pogodio tricu, a „cibosi“ su napravili seriju od 21:3 i na kraju mirno priveli utakmicu prema kraju.

-Odlazimo u Zagreb puni motiva. Cibona je favorit, ali učinit ćemo sve da iznenadimo. Mislim da smo i u utakmici kod kuće imali svoje prilike, no ne treba gledati u prošlost. Idemo odigrati mušku utakmicu, pa što bude – najavljuje ogled s Cibonom Tomas.

Njegovu momčad očekuje teška borba za željenu osmu poziciju s Dubravom i Šibenkom, no nije isključeno da su u tu borbu uključi i Alkar koji je u prvom kolu nastavku kod kuće slavio protiv Šibenke.

-Mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. U nastavku sezone imat ćemo nešto lakši raspored i pokušat ćemo to iskoristiti. Meni kao treneru je najvažnije da smo rasli u igri iz utakmice u utakmicu, a nadam se da ćemo taj trend imati i u nastavku sezone – zaključio je Tomas.

Radi prijenosa na Sportskoj televiziji Cibona i Zabok svoj će susret odigrati u ponedjeljak 8.1 u 20 sati. Zabok će i svoju prvu domaću utakmicu u nastavku odigrati van redovnog turnira, pa će tako dočekati Zadar u 16. kolu FAVBET Premijer lige također u ponedjeljak, 15. siječnja u 20 sati.

Antonio Sikirić

Rezultati 15. kola:

Alkar – Šibenka 81:73

Dinamo-Zagreb – Split 66:82

Dubrovnik – Cedevita junior 73:79

Dubrava – Bosco 78:65

Cibona – ZABOK (8.1. u 20 sati)

Zadar – DepoLink Škrljevo (10.1.)

Poredak:

  1. Zadar 29 (+245)
  2. Split 28 (+264)
  3. Cibona 26 +81 (-1)
  4. Dinamo-Zagreb 25 (+159)
  5. Cedevita junior 24 (+65)
  6. Dubrovnik 22 (-1)
  7. Dubrava 21 (-37)
  8. ZABOK 19 (-39) (-1)
  9. Šibenka 19 (-64)
  10. Alkar 19 (-143)
  11. DepoLink Škrljevo 16 (-187) (-1)
  12. Bosco 16 (-343)

 

Parovi 16. kola:

ZABOK – Zadar (15.1. u 20 sati)

Šibenka – Dubrovnik

Cedevita junior – Dinamo-Zagreb

Bosco – Cibona

DepoLink Škrljevo – Alkar

Split – Dubrava

Dino Cinac

FOTO: Mladen Ban

Još članaka iz "Sport"

Facebook