Prethodni članak
Sljedeći članak

Košarkaši Zaboka u srijedu se bore protiv Alkara za ulazak za final eight kupa Krešimira Ćosića

Srđan Brocić: "Uz Alkar me vežu lijepe uspomene, ali dat ću sve za pobjedu Zaboka"


U srijedu u 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani snage će u osmini finala kupa Krešmira Ćosića odmjeriti Zabok i Alkar. Ove su se dvije momčadi našle na istom mjestu u 4. kolu HT Premijer lige i Zabok je uvjerljivo slavio rezultatom 97:71 uz 22 koša kapetana Črnjevića i 21 koš Budimira. Igrač Zaboka Srđan Brocić, koji je prije toga dvije godine proveo u Alkaru gdje se afirmirao u toj utakmici nije imao nikakav učinak, a igrao je tek tri minute. No u posljednje dvije utakmice protiv Škrljeva i Furnira Brocić je eksplodirao i upisao 17 asistencija. Protiv Škrljeva 9, protiv Furnira 8, s time da je protiv Furnira postigao i 12 koševa. - Nakon nešto lošijeg starta uspio sam uhvatiti ritam. Ne bi isticao svoj učinak, mislim da su ove promjene u momčadi odlični treninzi podigli razinu igre kod svakog od nas - govori nam Srđan Brocić.

Alkar je na prvu prvenstvenu pobjedu čekao do 7. studenog kada je savladao Vrijednosnice Osijek rezutatom 79:66, a već u idućem kolu u gostima je savladao Šibenku rezultatom 79:69. Nalet je očekivano zaustavio Split pobjedom u Sinju od 83:57, no Alkar je u znatno boljem stanju od početka studenog. Razlog tome leži u povratku Stipe Krstanovića nakon ozljede, a u odnosu na prvenstvenu utakmicu Sinjani će u kupu biti jači i za Ariana Došena. Ova dva igrača itekako su popravila "krvnu sliku" Alkara, baš kao što su Gunjina i Garrett to učinili kod Zaboka.
- Za Alkar me vežu samo lijepe uspomene, ali u sportu nema mjesta za sentimentalnost. Ja sam sada igrač Zaboka i dat ću sve od sebe da dobijemo to utakmicu. Alkar je puno jači u odnosu na našu prvenstvenu utakmicu i očekuje nas težak ogled. Ne smijemo si dozvoliti luksuz da uđemo loše u utakmicu kao protiv Furnira, već od početka moramo biti na visokom nivou i mislim da nam pobjeda onda neće izmaći - završio je Brocić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook