Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec kroz blato do pobjede

1. ŽNL – 11. kolo: Oroslavje – Klanjec 1:2


U 11. kolu 1. zagorske nogometne lige Oroslavje je dočekalo vodeći Klanjec. Oroslavje je tražilo prekid lošeg niza od četiri utakmice bez pobjede i dvije uzastopne bez boda, a Klanjec je žalio potvrditi vodstvo. Teren jako težak za igru sigurno je  važno obilježje utakmice.

Klanjec poveo, Oroslavje izjednačilo

U 6. minuti prvi udarac domaćina, sa 20 metara pucao je Nikša Šimić, ali pored gola. U 7. minuti opasnosti pred oba gola. Prvo je Vladimir Brlek iščeprkao jednu loptu Kneziću, i sa desne strane pucao na prazan gol, ali je netko od domaćih igrača izbio, a na drugoj strani Valentino Vrabec je na lijevoj strani u kaznenom prostoru stigao do duge lopte prije golmana Davora Humskog, ubacio je pred gol, lopta je išla na pola metra od gola, ali Goran Mihovljanec nije mogao do nje na drugoj stativi.

U 13. minuti je Karlo Pavlinić pokušao za Klanjec da 25 metara, ali lopta odlazi preko gola. U 14. minuti Dlesk osvaja jednu loptu na sredini, daje desno za Brleka, koji osvaja desetak metara i puca, no Knezić je siguran. U 16. minuti jednu dugu loptu pred gol Klanjca glavom odlično spušta Stjepan Pejić, na lijevu stranu, gdje dolazi Vrabec i zapravo je sam pred Humskim, ali kao da se uplašio pa ne puca nego šalje neku paralelu na mjesto gdje nema nikoga od domaćih.

A u 22. minuti Klanjec dolazi do vodstva. Duga lopta ubačena je s lijeve strane u kazneni prostor, obrani domaćih bježi Žan Topolovec, smiruje loptu i preciznim udarcem pogađa za 0:1. Nova prilika za Klanjec došla je u 27. minuti. K. Pavlinić de odlično snašao u blatu na lijevoj strani, dao povratnu za Dleska, čiji udarac sa 12 metara zapinje u bloku. Bolje je Dlesk pucao u 31. minuti, iskosa s lijeve strane, s nekih 15 metara, ali Knezić je i na taj pokušaj bio spreman.

U 36. minuti domaćin dolazi do izjednačenja. U borbi na desnoj strani bilo su Vrabec i Marko Lež, koji je na zemlji igrao rukom. Vrabec izvodi slobodan udarac, ubacuje u sredinu, a u gužvi se najbolje snalazi Mihovljanec i od stative pogađa za 1:1. U 44. minuti napad Klanjca na postavljenu obranu s desne strane, dva pokušaja Topolovca, ali oba puta u blok, i na kraju jedna varka Dleska, ali ipak mu domaćini oduzimaju loptu. Na odmor se tako odlazi sa 1:1.

Bogović za pobjedu Klanjca

Prvu priliku u nastavku imali su gosti, točnije K. Pavlinić, koji se probio po lijevoj strani, iskosa sam došao pred Knezića, pokušao ga prebaciti, ali bio je neprecizan. Dlesk u 52. minuti puca iz slobodnjaka s lijeve strane, udarac je dobar, od zemlje ali i Knezić je odličan. Minutu kasnije opet Dlesk prijeti, s lijeve strane skroz iskosa, ali Knezić i to brani

Domaćini prijete prvi puta ozbiljnije u nastavku u 56. minuti. Pejić se vrlo dobro snašao u gužvi i sa nekih 10 metara malo s lijeve strane pucao, no Humski je bio na mjestu. U 60. minuti Klanjec ima priliku, nakon ubacivanja s desne strane, obrana otklanja opasnost na trenutak, ali lopta dolazi nekako do Brleka, koji je na 7-8 metara pred Knezićem, puca ali domaći golman izlazi kao pobjednik. U 64. minuti K. Pavlinić odlično prolazi po lijevoj strani, ubacuje pred gol, Knezić promašuje loptu, ali niti napadači Klanjca ne stižu ugurati loptu u gol.

Nova prilika za goste u 68. minuti. Topolovec se dobro probio po desnoj strani i ubacio, a K. Pavlinić na 6 metara loše reagira i slabo puca. U nastavku akcije na lijevoj strani Dlesk je u dobroj situaciji, puca desnom nogom, ali pored gola. Klanjec stišče, a Oroslavje prijeti iz kontre u 74. minuti. Kristijan Starešina ostao je sam na desnoj strani, dobio dugu loptu i pucao iskosa, sa nekih 15 metara, ali pored gola. I onda u 80. minuti Klanjec dolazi do novog vodstva. Danijel Štih se probio po lijevoj strani, ubacio, ali se lopta od bloka odbila prema golu. Sjajno je reagirao Knezić i odbio u korner. Dlesk je izveo korner nisko, loptu su redom promašivali mnogi, ali nije Renato Jurica Bogović, koji sa par metara šalje loptu u mrežu za zasluženo vodstvo. U 86. minuti Filip Pavlinić probija desnu stranu, dolazi i pred Knezića puca dosta iskosa pa Knezić brani. Oroslavje pokušava iz slobodnjaka u 90. minuti ali udarac Alena Jambrešića Humski brani. U nadoknadi još dvije gužve pred golom gostiju, no obrana otklanja a na kraju Jambrešić puca pored gola. Tako Klanjec dolazi do nove pobjede kojom zadržava vodstvo na ljestvici.

Izjave: Zvjezdan Brlek; trener NK Oroslavje: ''Teško je komentirati, jer jesmo mi slabija momčad od Klanjca, međutim dobili smo dva gola nakon promašene lopte, što si ne smijemo dozvoliti, bez obzira na rang, na volju, želju i sve ostalo. Moram čestitati svim igračima, zbog ovakvog terena, kakav je bio, ali ostaje žal za tim da smo danas ipak mogli nešto izvući.''

Danijel Tomašković; trener NK Klanjec: ''Teška i žilava utakmica na katastrofalnom terenu, jer vrijem je napravilo svoje. Velike čestitke igračima, osobiti mojima, na zasluženoj pobjedi, ali i protivničkoj ekipi, koja se borila i dala sve od sebe, u ovim jako teškim uvjetima. Ostala su još dva kola, nadam se da će nas vrijeme poslužiti da možemo igrati nogomet, jer ovo je bila više ''nabijačina''. Idemo dalje do kraja.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook