Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec i Rudar Dubrava Zabočka pobjednici u Poznanovcu

Završili Dani zabave i sporta ''Poznanovec 2022''


NK Inkop iz Poznanovca organizirao je još jedan, 12. po redu turnir u nogometu za seniore i veterane, koje je odigran za vrijeme produženog vikenda uz blagdan Velike Gospe, na koji je i odigrana završnica. Ove godine u konkurenciji veterana nastupilo je šest, a kod seniora osam ekipa. Veterani su razigravali u dvije skupine, s tim da su prvoplasirani izborili finale, a drugoplasirani utakmicu za treće mjesto.

U jednoj skupini i Tondach i Inkop pobijedili su prvog dana igranja Ivančicu, pa su u međusobnoj utakmici trećeg dana turnira odlučili o finalistu. Utakmicu je dobio Tondach 4:0. U drugoj skupini Rudar DZ je prvi dan pobijedio 5:0 Lobor, koji je pak sa 5:1 pobijedio Jedinstvo. Kasnije je Rudar DZ bez borbe dobio Jedinstvo i otišao u finale. Zadnjega dana, utakmicu za treće mjesto dobio je Lobor 3:1 protiv Inkopa, dok je u zanimljivom finalu Rudar DZ sa 1:0 pobijedio Tondach i tako bez primljenog gola osvojio turnir. Iz pobjedničke ekipe dolazi i najbolji igrač Goran Herceg, najbolji strijelac je bio Zdravko Androić iz Lobora, a najbolji golman Željko Grabušić iz Tondacha.

Kod seniora do naslova Klanjec i to preko Gaja nakon penala

U seniorskom turniru nastupilo je osam ekipa, od čega jedna iz 3. HNL središte (Gaj), tri iz 4 NL središte skupina A (Tondach, Klanjec, Rudar DZ) i četiri iz 1. zagorske lige (Jedinstvo, Inkop, Matija Gubec, Lobor). Najzanimljiviji ogled četvrtfinala bio je sudar četveroligaša Klanjca i Tondacha, koji je završio 1:1. U polufinale se plasirao Klanjec, dogovorom klubova.

U ostalim utakmicama četvrtfinala nije bilo neizvjesnosti. Jedinstvo je bilo uvjerljivo i sa 6:1 je pobijedilo NK Matija Gubec. Tek nešto manje uvjerljiv bio je Rudar DZ, koji je sa 4:0 pobijedio Lobor. Najuvjerljiviji je pak bio Gaj iz Mača, koji je sa 6:0 pobijedio domaćine turnira – Inkop. U polufinalu Klanjec je sa 1:0 pobijedio Rudar DZ, dok je Gaj Mače sa 2:0 bio bolji od Jedinstva. Već u toj utakmici se vidjelo da Gaj nije, barem za sada u formi koja bi sugerirala da igra viši rang natjecanja od svih preostalih sudionika turnira. Nažalost, u toj se utakmici teže povrijedio Martino Majcenić, koji je do tog trenutak bio najbolji igrač na terenu.  No, kod jednog doskoka, stradalo je koljeno, pa Majceniću želimo brz oporavak.

U samoj završnici seniora Jedinstvo je u utakmici za treće mjesto pobijedilo Rudar DZ, dok je finale bilo vrlo zanimljivo. Klanjec je poveo u prvom poluvremenu, a Gaj je u nastavku izjednačio. Kako golova više nije bilo, o pobjedniku su odlučili penali. Gaj je od četiri udarca zabio samo jedan gol, a Klanjec tri, pa je i prije pete serije odlučen pobjednik, dakle Klanjec, koji je do naslova stigao sasvim zasluženo. Najbolji strijelac seniorske kategorije bio je Tomislav Haramustek iz Gaja, dok iz pobjedničkog Klanjca dolaze najbolji golman Franjo Žigman i igrač Jakov Drčić. Spomenimo i suce. Utakmice su sudili Franjo Skozrit, Nikola Kožar, Stjepan Pešec i Michael Jerneić.  Uz odigravanje ovog turnira, sva 4 dana igranja organizirana je i zabava uz band uživo, a pod šatorom su podijeljeni pehari, koje je uručio  načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Rezultati: seniori: 1/4: Jedinstvo – Matija Gubec 6:1, Rudar DZ – Lobor 4:0, Gaj – Inkop 6:0, Tondach – Klanjec 1:1 1/2: Jedinstvo – Gaj 0:2, Rudar DZ – Klanjec 0:1; za 3. mjesto: Jedinstvo – Rudar DZ 3:2 finale: Gaj – Klanjec 1:1 (pen. 1:3)

veterani: razigravanje: Tondach – Ivančica 5:1, Jedinstvo – Lobor 1:5, Inkop – Ivančica 3:2, Rudar DZ – Lobor 5:0, Inkop – Tondach 0:4, Rudar DZ – Jedinstvo 3;0 bb; za 3. mjesto: Inkop – Lobor 1:3 finale: Rudar DZ – Tondach 1:0.

Još članaka iz "Sport"

Facebook