Prethodni članak
Sljedeći članak

Kapetan Zagorca nakon poraza: 'Nismo zaslužili ući u prvu ligu. Tužan sam i razočaran'

U Bjelovaru odigran polufinalni kvalifikacijski susret za popunu 1. NL Mladost Ždralovi – Zagorec Krapina


U Bjelovaru je odigran polufinalni susret kvalifikacija za popunu 1. NL između Mladosti Ždralova i Zagorca iz Krapine te je nakon posljednjeg sučevog zvižduka susret završen pobjedom domaćina, minimalno 1:0, ali sasvim zasluženo. Tako da nakon ovog susreta Mladost još u finalu na svom terenu dočekuje Vukovar dok će Zagorec u slijedećoj sezoni biti član Druge nogometne lige ( u javnosti poznatije pod nazivom Treća jedinstvena liga, op.a. ).

Sam susret je počeo u odličnom ozračju – prepun stadion, preko 1.000 navijača, iz Krapine i Zagorja je došlo oko 250 – 300 navijača da podrže svoju momčad ipak malo u „hednikepu“ jer su gostujući navijači bili „razbijeni“ u dvije grupe – jedna je bila na glavnoj a jedna na tribini namijenjena gostima iza južnog gola koja zaista ne bi mogla primiti sve gostujuće navijače. Navijači su se nadvikivali navijačkim sloganima ali sve u okviru fer navijanja bez uvreda i psovki ( možda bi ova utakmica i navijači trebali biti ogledni primjer kako se navija za svoj klub, op.a. ), prekrasan dan idealan za dobru utakmicu.


Zagorec je odlično otvorio utakmicu i u prvih desetak minuta dominirao ali je nakon toga igru u potpunosti preuzela vezna linija Mladosti dok se Zagorčeva potpuno ugasila.

Zaista – moram i to naglasiti – Zagorec je bio neprepoznatljiv, nekako bezvoljan jedino nam se činilo da se kapetan Smrekar, unatoč tome što je nastupio ozlijeđen i već u 39. minuti morao napustiti teren zbog obnovljene ozljede, trudi, pokušava pokrenuti svoje bojažljive suigrače koji na žalost nisu prihvatili njegov izuzetno borbeni i veliki voljni moment da ovu utakmicu riješe u svoju korist. Ako već sada na početku izdvajam igrače koje su zaslužili pozitivnu ocjenu za svoju izvedbu onda svakako moram istaknuti vratara Matiju Bručija koji je kod pogotka bio nemoćan i bilo bi čudo da je to obranio i dvadesetak minuta prije kraja izlazi kao pobjednik nad Barabanom kada je bila situacija jedan na jedan.

Ostali igrači Zagorca ne zaslužuju prolaznu ocjenu jer mogu slobodno konstatirati ovo je bila najslabija utakmica Zagorca u ovoj sezoni.

Gol odluke postignut je u 23. minuti - Behram je proigrao Barabana, koji je propustio loptu do Žabeca, protiv čijeg snažnog udarca s desetak metara krapinski vratar Bruči jednostavno nije mogao ništa. Bio je to neobranjiv udarac.

U drugo poluvrijeme Zagorec ulazi puno odlučnije – u 46. minuti ulazi Camara i vezna linija Zagorca poprima dobru sliku te još ulascima Okechukwua i Bračevića igra polako poprima dobar izgled ali ne onakav na kakav smo navikli tijekom ove odlične sezone u ligaškom natjecanju. U takovoj igri Zagorec je dva puta ozbiljni o zaprijetio – udarac Majcenića sa 18 metara kojeg Srbljanović izbija u korner da bi nakon kornera domaći vratar još bolje reagirao obranivši odličan udarac glavom Grgića.

Na kraju ipak veliko zadovoljstvo domaćina i velika tuga gostiju Mladost 1. Zagorec 0.

Za kraj moram i ovo napisati – ne treba i ne smije se sada osuđivati ovaj poraz jer moramo biti svjesni činjenice da su igrači Zagorca učinili ono što je bio cilj na početku sezone – ulazak u 2. NL. Da su kojim slučajem pobijedili i nakon toga na svom terenu dočekali Vukovar i tu upisali pobjedu te ušli u 1. NL onda bi mogli kazati – to je šlag na tortu !

Ovako ….

Nemam običaj baš previše pisati o mojim stavovima jer mi to i nije u „opisu posla“ ali ću ipak sada naglasiti – dečkima moj naklon do poda;ostvarili su zacrtani cilj na početku sezone – biti u prve tri ekipe na kraju prvenstva a oni su bili i bolji ( prvaci ), pustimo ih da se sada odmore ( jer što god mi mislili oni su najtužniji ! ) te da sjednu sa Upravom kluba i dogovore kako dalje !

Bio je ovo moj 50 – ti članak o Zagorcu ove sezone i žarko sam želio  da ovaj „jubilej“ bude ozračen veseljem, ali eto – sudbina je htjela drugačije !

Na kraju, evo kako su utakmicu komentirali igrači:

Marko Guja, igrač Mladosti: “Nakon prvih deset minuta u kojima je Zagorec dominirao pokrenuli smo se i ušli puno življeu utakmicu. Nije bilo previše prilika jer bila j eto najvažnija utakmica sezone i nama i njima. Mi smo zabili jer smo bili odlučniji iako moram naglasiti da nas je Zagorec iznenadio jer je potpuno podbacio u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme su koliko – toliko ličili na sebe i ono što su prezentirali tijekom sezone. No, smatram da smo ipak zasluženo prošli u finale“.

Matija Smrekar, kapetan Zagorca: “Teško je naći bilo kakve riječi poslije ovakvog poraza. Moram biti iskren i reći da danas, na žalost, od 20 igrača koliko nas je bilo u kadru nikome ne mogu dati prolaznu ocjenu. Da smo odigrali razočaravajuće i da smo razočarali, prije svega sami sebe, a nakon toga gromoglasnu i veliku podršku naših navijača koji su došli u velikom broju, koji su nas bodrili cijelu utakmicu je činjenica !    Na žalost nije išlo ! Rekao bih – jednostavno nismo zaslužili – nismo bili pravi, žao mi je što moram i to reći – ali tako je ! Cijelu godinu se boriš za neki cilj i onda ti jedna utakmica ovisi o tome – da li jesi ili nisi ? S druge strane moramo biti i malo ponizni jer smo rekli na početku sezone da nam je cilj biti među prve tri ekipa na kraju prvenstva što smo i ostvarili i uspjeli smo ući u 2. NL ( u javnosti poznatije pod nazivom treća jedinstvena liga, op.a ) ali ostaje žal jer samo nas je jedna utakmica dijelila od finala kojeg bi igrali u Krapini i koje bi uz ovakvu podršku navijača i nas samih uspješno apsolvirali. Na žalost, nismo uspjeli. Tuga je ogromna. Ja sam i tužan i razočaran – teško je naći riječi ali moram biti iskren i završiti izjavu rečenicom -  da nismo danas zaslužili proći !“

Još članaka iz "Sport"

Facebook