Prethodni članak
Sljedeći članak

Kakav šok u Krapini! Pred tri najvažnije utakmice sezone Zagorec ostao bez trenera!


Vijest koju sam saznao zaista me iznenadila – Perica Vidak više nije trener Zagorca ?!

Nešto što samo oni „dežurni“ kritičari mogu „razumjeti“ i „opravdati“. Naime, Perica Vidak došao je u klub koji je u jesenskom djelu prvenstva zauzeo pretposljednje mjesto sa samo devet bodova uz samo 12 postignutih i čak 33 primljena pogotka. Vidak je došao u klub gdje su nakon jesenskog dijela prvenstva čak 13 igrača otišlo u druge klubove te se nije moglo računati na teško ozlijeđene Majcenića i Strabića a istovremeno je primio njih 14 te je sa svojim dečkima morao u lov na ostanak u ligi.

Kakva je bilanca sada? Odlična, dozvolite da to kažem s obzirom da klub pratim već 40-tak godina.

Naime,  u proljetnom dijelu prvenstva Zagorec je pod paskom Vidaka, pomoćnik Kristijan Mitrečić, osvojio 25 bodova i kada bi se gledao samo proljetni dio prvenstva bio bi plasiranu samom vrhu prvenstvene ljestvice; upisao je 7 pobjeda, 4 remija i samo 4 poraza  u čak 73 posto utakmica izašao je neporažen dodamo li još tome dvije službene utakmice u Kupu taj postotak raste na 76 posto te je nakon 2019. godine Zagorec u finalu Kupa) uz 24 postignuta i 20 primljenih golova uz niz od 8 utakmica bez poraza odnosno 5 pobjeda (među njima i Zrinski Jurjevac koji se do zadnjeg kola borio za naslov prvaka, op.a ) i 3 remija (među njima i onaj protiv Sesvete koje su već u osmoj minuti imale vodstvo od 2:0 te danas prvak lige pobijedivši u zadnjem kolu Zrinski Jurjevac, op.a ). Od klubova koji su ispred njega na tablici samo se Dugo Selo, Hrvace i Grobničan mogu pohvaliti da su Zagorcu ovog proljeća uzeli tri boda a istovremeno time se ne mogu pohvaliti tri prvoplasirane ekipe je Zrinski je izgubio dok su Sesvete i Jadran Luka Ploče uzele bod.

I tada je došlo posljednje kolo gdje se u 90 minuta odlučivalo sve ono što se napravilo u prethodnih 14 kola (kao da djeca u školi moraju na zadnjem ispitu potvrditi svoju prosječnu ocjenu što je izuzetno teško i stresno, pogotovo „znajući“ da neki učenici u paralelnom razredu imaju rješenja op.a) i kada se još ne poklope rezultati ili se dogode „čudni“ rezultati izravnih suparnika za to „nesretno“ četrnaesto mjesto na tablici vi „stradate“.

Zato smo pitali Pericu Vidaka zašto ?

„Prije svega želim istaknuti zahvalnost svim igračima sa kojima sam surađivao u ovom periodu i bez njih ovaj rezultat apsolutno ne bi  bio značajan. U ovom dijelu sezone završili smo četvrti i dijelimo to mjesto sa Dugim Selom i Jadranom Luke Ploče. Jedan fantastičan rezultat za nas koji bi nas stavio u vrh lige. Na žalost nedostajao nam je taj, doslovno, jedan gol protiv Grobničana u zadnjoj utakmici da izbjegnemo kvalifikacije. No, kada se pogleda i da budemo realni da smo  u nekim zadnjim utakmicama imali i malo sreće. Sada je ona otišla na drugu stranu i smatram da se to uvijek nekako iznivelira i da je rezultat na kraju onakav kakav treba biti. Tako da sam siguran da će u kvalifikacijama koji su pred dečkima oni ostvariti  i potvrditi ono što smo radili tijekom ovog djela sezone i uopće ne sumnjam da će biti pozitivan ishod. Razlog moje odluke je upravo taj što sam nakon utakmice sa Grobničanom, ne samo ja, već i šira zagorska javnost, upoznata pričama koje su plasirane, čak bi rekao i iz našeg kluba, a to je da je ekipa igrala mamurna, da je dio ekipe bio u noćnom provodu, da je dio ekipe, to je ono još ružnije, prodala ovu utakmicu. Stvarno mislim da je to dno dna i licemjernost kakvu ne mogu osobno shvatiti kao da nam nije bila dovoljno ona tuga što na terenu nismo ostvarili za ono što smo krvarili doslovno  pet mjeseci i da onda netko ima obraza i časti da tako nešto plasira. Jednostavno nisam mogao prešutjeti, nisam mogao dozvoliti da se obezvrijedi rezultat koji su dečki postigli i jednostavno ja sam taj koji je stao ispred njih i koji će reći ne, niste u pravu jer ovi dečki to ne zaslužuju! Ovi dečki za cijelu ovu polusezonu zaslužuju kapu do poda i siguran sam da će sve ovo u njima  probuditi jedan dodatni inat, jednu dodatnu energiju da izvuku tih desetak dana do kraja  na najbolji mogući način a isto tako apeliram i nadam se da će ljudi koji su oko ekipe dati njima pozornost koju su davno zaslužili a nisu dobili. Upravo je to jedan razloga moje odluke ali reći ću, neću tu uvlačiti mog pomoćnika Mitrečića, da ova momčad zaslužuje puno više suporta bilo koje vrste a isto tako mislim da iz ove borbe za opstanak možemo izaći čistog obraza jer momčad koja se bori za opstanak u 15 je kola imala doslovno jedan jedanaesterac. To dovoljno govori o čistini naših rezultat. Cijelom klubu  želim svu sreću  u bitnim danima ispred kluba i još jednom molim sve da zaštite ove dečke i da im  daju jaku podršku za Kup i kvalifikacija a vama osobno veliko hvala za sve što ste pratili Zagorec jer vjerojatno da vi ne pratite pitanje je tko bi te što ste s nama dijelili sve lijepe trenutke i vjerujem da ovo nije dugoročni pozdrav već jedno – vidimo se uskoro „ – rekao nam je Perica Vidak.

Još članaka iz "Sport"

Facebook