Prethodni članak
Sljedeći članak

JUTRO POSLIJE: Svi u Hrvatskoj pišu o velikoj pobjedi Zaboka nad Cibonom


Kao što smo već izvijestili OVDJE, Zabok je sinoć u Zagrebu senzacionalno slavio protiv legendarne Cibone.

Bila je to druga povijesna pobjeda Zabočana nad Cibonom. Prvi puta se to zbilo prije dvije godine i dva dana, a sinoć je Zabok slavio sa šest koševa viška (89:83). 

Hrvatski mediji raspisali su se o toj velikoj pobjedi košarkaša Zaboka, a vijest je prenijela i HINA.

"Nakon posve izjednačenog prvog poluvremena ključni iskorak prema pobjedi Zabok je napravio u trećoj dionici koju je dobio sa osam poena razlike, 24-16. Premda je Cibona u zadnjih deset minuta prijetila te pokušala okrenuti rezultat na svoju stranu, Zabok je zadržao prednost i upisao šestu pobjedu u sezoni. Cibona je, pak, izgubila treći puta.", piše HRT.

"U utakmici 15. Favbet Premijer lige završila je Cibonina dominacija s pet seniora jer su košarkaši Zaboka predvođeni monstruoznom partijom Dina Cinca slavili u Draženovom domu i tako nanijeli Ciboni treći poraz ove sezone", piše Jutarnji.

"Veliko su iznenađenje priredili košarkaši Zaboka u 15. kolu domaćeg prvenstva, kao gosti su svladali favoriziranu Cibonu 89-83 (22-23, 25-23, 24-16, 18-21)", piše t-portal. ispod naslova "Senzacija pod Tornjem: Zabok srušio Cibonu, Tomas nadmudrio Repešu!"

"Senzacija u Draženovom domu: Cibona izgubila od Zaboka", izvijestio je i N1 te dodao: "U zadnjoj četvrtini Zabok je imao i 13 poena prednosti, a Cibona se najviše približila minutu prije kraja kada je stigla do 81-85. Odlično je za Zabok odigrao Dino Cinac koji je postigao 31 poen, a tome je dodao četiri asistencije i pet skokova. Vrlo dobro ga je pratio Ralphael Neal s 20 poena, sedam dodavanja i šest skokova."

Dakako, ovu vijest prenijeli su i mnogi drugi nacionalni, ali i lokalni mediji jer unatoč činjenici da je Cibona trenutno oslabljena u domaćem prvenstvu, uistinu  je velik podvog za Zabočane pobijediti jedan tako veliki hrvatski klub na njihovom terenu.

Čestitamo još jednom našim 'žutim lavovima'.

Još članaka iz "Sport"

Facebook