Prethodni članak
Sljedeći članak

Juniori Mladosti Zabok prvaci su 3. NL-centar i zajedno s kadetima prelaze u rang više

Odličan rezultata juniora zabočke Mladosti


Juniori  Mladosti Zabok prvaci su 3. NL-centar. Nakon 28 odigranih kola Zabočani su osvojili 69 bodova uz gol razliku 105:33. Ostvarili su 22 pobjede, 3 remija i 3 poraza. Najbolji strijelac momčadi je Matija Črnjević s 27 golova, Borna Brezak je samo u jesenskom dijelu prvenstva postigao 17, Lovro Kahlina upisao je 12, a Lovro Cigula i Dino Ocvirek po 10 golova. Zabočki juniori često nisu mogli računati na usluge Roka Posleka, Matije Črnjevića i Dina Ocvireka koji su bili priključeni prvoj momčadi, a u zimskm prijelaznom roku napustili su ih Borna Brezak i Lovro Cigula koji su otišli u redove juniora Zagorca KR i Lovro Tepuš koji je zaigrao za seniore Golubovca. Unatoč tome trener Kristijan Pilski uspio je pronaći dobitnu kombinaciju i odvesti svoje igrača do vrha. Pod njegovim vodstvom ovaj uspjeh ostvarili su: Leonardo Sovec, Lovro Kereša, Moreno Petar Kontent, Roko Poslek, Matija Črnjević, Jan Hrastinski, Mateo Lugarić, Fran Galina, Karlo Žugec, Karlo Šagud, Fran Rubil, Karlo Seljan, Gabrijel Bekina, Fran Šoštar, Lovro Kahlina, Tomislav Kuljak, Dino Ocvirek, Tin Prtenjak, Borna Brezak, Lovro Cigula i Lovro Tepuš. Kao što smo i rekli Brezak, Cigula i Tepuš napustili su juniore Mladosti u polusezoni, a nakon ove sezone pravo nastupa za juniore neće imati najbolji strijelac Matija Črnjević i Roko Poslek.

Pobjednički pehar kapetan juniora Matija Črnjević prmio je iz ruke instruktora središta Zagreb, Sretena Ćuka, koji je pohvalio rad kluba.

-Ponosan sam na svoje igrače. Često nismo imali najbolji sastav, tri važna igrača otišla su nam u polusezoni, ali ipak smo na kraju uspjeli. Za iduću sezonu cilj nam je prije svega se adaptirati i stabilizirati u 2. NL-centar u koju smo se plasirali, a ako se ukaže prilika napast ćemo i sam vrh - izjavio nam je Kristijan Pilski.

Kadeti na kraju treći

A u 3. NL-centar natjecali su se i kadeti Mladosti Zabok. Oni su na kraju bili treći, a kad se pribroje i bodovi juniora zajedno su bili drugi odmah iza Jaruna čiji će kadeti i junior kao i kadeti i juniori Mladosti Zabok iduće sezone nastupati u 2. NL-centar. Kadeti Mladosti Zabok osvojili su 71 bod uz gol-razliku 116-32 i omjer od 23 pobjede, 2 remija i 4 poraza. Prvi stijelac kadeta je Denis Kuleš s 34 pogotka, a Vito Varović Vukić postigao je 23 pogotka. Ivan Krznar zaustavio se na 12, a Gabriel Kolar Kovačić na 10 golova.

Pod vodstvom trenera Marijana Glavača za kadete Mladosti Zabok nastupali su: Leo Bivol, Karlo Mladić, Vito Vukić-Varović, Borna Tisanić, Pavel Zrinšćak, Vilim Bašić, Mateo Fruk, Borna Adamić-Cunjak, Gabriel Kolar Kovačić, Jakov Zrinšćak, Denis Kuleš, Patrik Lončar, Kristijan Krznar, Ivan Krznar, Noa Varjačić, Adrijan Zajec, Fran Maček, Matija Gregurić, Blaž Kruhek, Fran Turk, Leo Sinković i Lovro Stepić. Trener Glavač susret će se s pravim egzodusom igrača, njih čak 16 više nema pravo nastupa za kadete i prelazi u juniore. Ostat će mu tek Vito Varović-Vukić, Pavel Zrinšćak, Borna Adamić-Cunjak, Denis Kuleš, Kristijan Krznar i Ivan Krznar.

-Nismo imali lagani zadatak. Trebali smo ukomponirati u jednu momčad kadete Rudara DZ i Mladosti Zabok. Trebalo nam je vremena da se malo upoznamo i kliknemo, a onda smo iz utakmice u utakmicu rasli. Imali smo problema s travnjakom u Gubaševu na kojem smo trenirali, a koji je često bio natopljen vodom. Mislim da je treće mjesto maksimum ove momčad i da je ovo uspjeh. Svaka čast mojim igračima. Sada moram ojačati kadar, trenirat ćemo sve do 1. sprnja. Imamo kvalitetno 2008. godište iz kojeg nam stiže dosta igrače, a uzet ćemo i neki igrači iz susjednih klubova - izjavio nam je Marijan Glavač.

Još članaka iz "Sport"

Facebook