Prethodni članak
Sljedeći članak

Josip Vukić i Jou-George Gnjidić osvojili "Salona cup" u konkurenciji parova

Sjajan uspjeh četrnaestogodišnjeg zabočkog tenisača i njegovog partnera na vrlo jakom međunarodnom turniru "Salona cup" u Solinu

  • Jou-George Gnjidić i Josip Vukić.jpg

    Jou-George Gnjidić i Josip Vukić


Zabočanin Josip Vukić član TK Ponikve ostvario je sjajan rezultat na upravo završenom i vrlo jakom teniskom turniru "Salona cup"  (uzrast U-14), koji se igrao u u sklopu serije turnira Tennis Europe. Josip i njegov partner  Jou-George Gnjidić postali su pobjednici turnira u igri parova. Ovaj sjajni dvojac pobjednički put počeo je u osmini finala gdje su sa čistih 2:0 (6:0, 6:2) i bez većih problema slomili belgijsku kombinaciju Sava Grozdev-Alistair Mutsch. Josip i Jou-George nisu najbolje počeli meč četvrtfinala protiv hrvatsko-francuske kombinacije Marko Erceg-Luca Iliescu. Njihovi protivnici  prvi su set dobili s 1:6, no nakon toga su se probudili i drugi set dobili sa 7:5, a treći s 10:5 i s 2:1 u setovima prošli u polufinale. Zanimljivo je da je Josip prije dvije godine upravo s Ercegom postao prvak Hrvatske u parovima, no ovaj puta nije imao milosti prema svojem bivšem suigraču. I polufinale protiv francuskog para Albin Colette-Matisse Martin bilo je vrlo neizvjesno. Prvi set su izgubili s 5:7, da bi u drugom pomeli Francuze i dobili set sa 6:1. Treći odlučujući set bio je vrlo napet, no Josip i Jou-George dobili su ga sa 14:12. U finalu ih je dočekao favorizirani i prvopostavljeni belgijski par Solen Alerts i Louis Mouffe. Iako su Belgijanci fizički znatno jači Vukić i Gnjidić nisu im dali ni najmanju šansu. Odlično su se nadopunjavali i mudrom i pametnom igrom lakše od očekivanog došle su do pobjede od 2:0 (6:3 i 6:4) i više nego zasluženo stigli do pobjede na turniru.

Josip se nakon dva kola kvalfikacija uspio probiti i do glavnog turnira u pojedinačnoj konkurencjii. Tamo ga je nažalost u prvom kolu zaustavio Slovenac Martin Kolarić s 2:1 u setovima (3:6, 6:2, 10:4). Njegov suigrač iz para, Jou-George Gnjidić osvojio je turnir u pojedinačnoj konkurenciji nakon što je u finalu s 2:0 (6:2, 6:3) savladao Belgijanca Louisa Mouffea, koji mu je bio i protivnik u finalu parova.

Obitelj Vukić jednostavno je "inficirana" tenisom. Prije Josipa zapažene su rezultate postizali njegov stariji brat Matej i sestra Marta, a sada je i on uspješno krenuo njihovim stopama. Posebno voli igrati parove i u tom bi pravcu mogao uspješno graditi svoju karijeru.  Prošlu jesen imao je problema s leđima zbog naglog rasta, no sada se njegovo zdravstveno stanje stabiliziralo i ponovno može uživati u tenisu, a to se itekako odražava  na rezultate. Tri puta tjedno odrađuje teniske treninge s trenerom Domagojem Buljanom, a dva puta kondicijske s Ivanom Vrhovcem u Zaboku, koji također imaju svoje zasluge u ovom rezultatu.

Josip Vukić

Još članaka iz "Sport"

Facebook