Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedna uspješna sezona omladinskog pogona NK 'Rudar' DZ

Iako je ove godine bilo promjena u trenerskom kadru, kvaliteta rada nije pala


Omladinski pogon NK Rudar DZ pod vodstvom Nenada Kovačića iz sezone u sezonu niže odlične rezultate. Kvalitetan rad itekako se isplatio jer je u seniorskoj momčadi, koja je prvak I. ŽNL KZŽ,  čak šest igrača juniorske momčad. Dokaz je to da su Kovačić i njegovi suradnici iz omladinskog pogona na pravom putu.

-Krenuli smo od nule, pomicale granice i kvalitetu i sad smo tu gdje jesmo. Trebalo je puno rada i odricanja da dođemo do toga. Ponosan sam na sve igrače i trenere u omladinskom pogonu - zadovoljan je Nenad Kovačić.

Promjene u trenerskom kadru

Iako je ove godine bilo promjena u trenerskom kadru, kvaliteta rada nije pala. Već legendarnog trenera vratar, Damira Cujzeka-Bubija, zamijenio je Renato Balen. Cujzek više ne obavlja ni tajničku funkciju, već ga je na njoj zamijenio Zlatko Žegrec. Limače je od Renata Černjevića preuzeo Dario Zajec. Kadete i juniore već drugu sezonu za redom uspješno vodi Tomislav Rogan, starije pionire Nenad Kovačić, mlađe pionire Vanja Milinković, dok šarmantna Maja Gregurić vodi prstiće i zagiće.

Sjajni stariji pioniri

Sve momčadi koje nastupaju u zagorskom ligama pri samom su vrhu, a u Rudaru su posebno ponosni na starije pionire koji su jesenski prvaci 2. NL-središte u kojoj nastupaju klubovi Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. U petnaest odigranih utakmica ostvarili su 14 pobjeda i 1 neriješen ishod, a pred drugoplasiranim Karlovcem imaju osam velikih bodova prednosti. U svojim redovima imaju i najboljeg strijelca, Nikolu Mutaka, koji je postigao 19 golova. Stariji pioniori igrali su i finale kupa NS KZŽ, u kojem su poraženi od Zagorca KR s 2:1. Istovremeno juniori su osvojili županijski kup, da bi u regionalnom kupu nesretno ispali od NK Ban Josip Jelačić nakon izvođenja jedanaesteraca.

Od pojedinačnih dostignuća valja istaknuti i da je Timotej Gregurić u Medulinu sudjelovao na završnici PH U-14, gdje je branio boje momčadi središta Zagreb.

-Za sve navedene uspjehe pored odličnog rada naših trenera moram pohvaliti i trenera naših golmana Renata Balena, našeg novog tajnika Zlatka Žegreca koji je unio jedan novi elan u obavljanju tajničkog posla te našeg ekonoma Ivana Krajačića popularnog Iveka i naravno čovjeka koji je na čelu našeg kluba predsjednika MariaV ideka zajedno sa Upravnim odborom i svim prijateljima kluba koji su ugradili dio sebe u sve ove uspjehe. Izuzetno sam ponosan na sve uspjehe koje smo ostvarili timskim radom i postali klub iz malog mjesta sa prepoznatljivom školom nogometa i van naše županije, to nam daje motiv više da i dalje nastavimo odgajati i stvarati male i velike nogometaše koji će ponosno nositi Rudarov grb na prsima - riječi su Nenada Kovačića.

Još članaka iz "Sport"

Facebook