Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedan auto-moto spektakl u Keblu

U Keblu vožena utrka Prvenstva Zagorja u off road disciplinama


U Keblu je vožena utrka Prvenstva Zagorja u off-road disciplinama. Bio je to još jedan istinski auto-moto spektakl.  Uz motokrosiste našli su se tu i vozači iz Autocross disciplina. Profesionalne motokros klase okupile su tek pet vozača. U open klasi slavio je Slovenac Tim Gojčić ispred svog sunarodnjaka Mitje Žalera, dok je u klasi MX2 u "zagorskom dvoboju" Luka Kunić slavio ispred Nikole Hranića, dok je treće mjesto pripalo Borni Pažiću.

Puno je više vozača naravno bilo u amaterskim klasama. U open klasi kod amatera slavio prva tri mjesta na postolju zauzeli su Slovenci. Najbolji je bio Gregor Žižek, drugo mjesto pripalo je Timoteju Kosu zbog boljeg rezultata u drugoj vožnji u odnosu na Alena Recka. Kod amatera u klasi MX2 slavio je Toni Gorupec ispred Luke Lamota i Igora Moguljaka.

Miljenik publike iz utrku u utrku sve boje Miroslav Peštaj bio je uvjerljivi pobjednik klase MX2 B, gdje je drugo mjesto pripalo Slovencu Marcelu Vrhovšeku, a treće Luki Jajetiću. U klasi MX open B slavio je Slovenac Jaka Podgoršek, drugo mjesto pripalo je Alenu Polaku, dok je kao treći utrku završio Tomislav Špiranec.

Kod najmlađih nada u klasi MX 50 najbolji je bio David Dorčić, drugo mjesto osvojio je Leo Dvorski, a treće Rok Cebović. U klasi MX 65 pobjedu je odnio Luka Prančić ispred Stefana Lenčea i Mateja Mihovca. Kod malo starijih dječaka u klasi MX 85 najbolji je bio Bruno Rebić ispred Mateja Novaka i Jure kosa, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Nika-Lucija Šrajber ispred Tatjane Krajnik i Manuele Trčak.

Veterani su bili podijeljeni u dvije klase, 40+ i 50+. U klasi 40+ pobjedu je odnio Jože Škratek drugi je bio Željko Novosel, a treći Krunoslav Tonković. U klasi 50+ slavio je Mario Klanjčić ispred Dominica i Sashe Tesica. I na kraju motociklističkih klasu u konkurenciji mopeda prvo mjesto osvojio je Dean Sedlar, druga je bila Manuela Trčak, a treći Karllo Kleflin.

U najjačoj autocross klasi, No limit, najbolji je bio Davor Cvek, drugo mjesto osvojio je Karlo Trčak, a treće Igor Posarić. U klasi 1800 prvi je bio Luka Tuđa, drugi Simon Sajko, a treći Marko Čehulić, dok je u klasi 1400 slavio Siniša Sedlar ispred Matije Kuzmana i Martina Sporiša.

Kod pripadnica ljepšeg spola pobjedu je odnijela Ljubica Tenšek, druga je bila Nikolina Sedlar, a treća Maja Jakuš-Mejarec. U konkurenciji buggya Robert Kovačić nadmašio je Alana Lebeca i na kraju u konkurenciji quadova najbolji je bio Marin Galić ispred Marka Rukava i Željka Cerovečkog.

Još članaka iz "Sport"

Facebook