Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedna kontra riješila utakmicu

4. NL – središte skupina A: 17. kolo: Rudar Dubrava Zabočka – Blato 0:1


Rudar DZ je u 17. kolu 4. NL središte skupina A dočekao Blato. Očekivala se zanimljiva utakmica. Rudar DZ je u proljeće krenuo sa bodom na teškom terenu kod Tondacha, a Blato je pobjedom protiv Zagreba skočilo na peto mjesto, točnije na diobu trećeg do petog mjesta. udar DZ je na ljestvici zaostajao šest bodova, a u jesen je, posebice na domaćem terenu znao pružati i te kako dobre igre, pa su se navijači na domaćem startu nadali dobroj utakmici i bodovima.

Domaćini dominirali, gosti poveli

Odmah u prvom napadu prilika za domaćine. Nikola Mutak odlično se probio po lijevoj strani i ubacio, Mouhcine Rhadi je malo bio kratak, ali je Roberto Pavetić bio na 5 metara u sjajnoj poziciji, no nije iz prve pucao i obrana otklanja opasnost. Rudar DZ pritišće od samog početka i drži inicijativu. U 10. minuti nakon ubačaja s desne strane, lopta dolazi do Floriana Videka na lijevoj strani, a on pokušava iz prve, no lopta završava u bloku. U 14. minuti Jakov Videk ubacuje iz slobodnjaka, Mutak prima u kaznenom prostoru i daje za Pavetića, koji je opet neodlučan i ne puca na vrijeme. I onda iz prve ozbiljnije akcije u 16. minuti Blato zabija. Kontru je poveo Marcelo Suden, dao za Lovru Čilića i kada se već činilo da se domaća obrana podložila, lopta odlazi na desni bok i na povratnu sjajno reagira Boris Eterović i sa 12 metara iz prve pogađa za 0:1.

U 20. minuti Mutak opet dobiva loptu na desnoj strani, ulazi prema sredini, pa nakon odigravanja sa Rhadijem puca sa 20 metara, no Dominik Turčić brani. U 25. minuti druga prijetnja gostiju. Suden je odlično prebacio domaću obranu za Bornu Rebića, a ovaj ubacuje na Matiju Jurišića, koji malo kasni na par metara od golmana Frana Gela. U 27. minuti Dominik Nujić baca daleko aut pred gol gostiju Rhadi glavom prosljeđuje za Pavetića, koji isto glavom puca, ali ravno u ruke Turčića. U 36. minuti J. Videk pokušava iz slobodnjaka sa 25 metara, ali puca pored gola.

U 43. minuti Silvio Ferček dobiva jednu loptu na lijevoj strani, pokušava ubaciti, ali se to pretvara u opasan udarac pod gredu, ali Turčić je oprezan i hvata loptu. U drugoj minutu sučeve nadokande prvog poluvremena F. Videk opet dobro ubacuje s desne srane, lopta prolazi nedaleko gol crte, ali svi kao da su skamenjeni i nitko ne reagira, kako od obrane gostiju, tako i od napada domaćina, a kada je izašla iz opasne zone sudac Lukec svira kraj prvoga dijela, u kojem su domaćini imali posjed, ali i pokazali previše nespretnosti u završnici, dok su gosti jednu od dvije kontre pretvorili u vrijedno vodstvo.

Rudar zakazao u završnici, Blato sačuvalo pobjedu

U nastavku prvi je za domaćine zaprijetio J. Videk iz slobodnjaka sa 20tak metara u 48. minuti. Pucao je vrlo dobro, ali malo pored desne stative. U nastavku puno manje prilika. Domaćini i dalje pokušavaju i imaju inicijativu ali prilike dolaze na kapaljku. U 71. minuti Nikola Novosel ubacuje iz slobodnjaka u gužvu, ali obrana Blata otklanja opasnost. U 74. minuti Dorijan Bakek se našao pred golom nakon ubacivanja s desne strane, ali i njemu bježi lopta i to Rhadija koji je pak malo kratak.

U 80.  minuti gostu iznenada dolaze u priliku da riješe utakmica. Marko Čopec nije zaustavilo jednu dugu loptu na 30 metara, i odjednom se iz leđa stoperskog para sam našao Jurišić. Iza leđa ga prati J. Videk i ometa, taman dovoljno da udarac ode pored gola. U 81. minuti duga lopta Rhadija, koji glavom prosljeđuje za Dominika Cujzeka, koji ipak malo kasni. U prvoj minuti sučeve nadoknade Novosel pokušava iz slobodnjaka iskosa sa 40 metara ali ubacivanje završava u rukama Turčića.

U trećoj minuti nadoknade Rudar je bio najbliže poravnanju.  Ferček je iz svoje polovice dao loptu desno, uslijedilo je ubacivanje, lopta je prošla sve do druge strane gdje je sam ostao Bakek na 10 metara malo iskosa ali pokušava iz prve i promašuje loptu. Tako propada i zadnja prilika da domaćini spase barem bod.

Izjave: Mario Videk, trener NK Rudar DZ: ''Čestitam gostima na pobjedu. Iskoristili su svoju priliku, mi svoje nismo. Ofenzivni dio ekipe je zakazao, bilo je prilika, ali nismo bili prisebni, odnosno dovoljno u igri da to okrunimo, i u trenutku kad smo imali terensku inicijativu, nismo to uspjeli okruniti golom. Nadam se da će u nastavku biti bolje.''

Mladen Muškovac, trener NK Blato: ''Borbena utakmica na obje strane, sa dosta nervoze, pogotovo u nastavku. Prvo smo mi bili po meni malo bolji, ali drugo je moglo otići i na jednu i na drugu stranu, što se tiče rezultata, s obzirom na domaće prekide, no dobro smo ih izanulirali. Ostalo je 0:1, za nas dobar rezultat, a domaćinima želim sreću u nastavku.''

4. NL – središte skupina A, 17. kolo

RUDAR DZ – BLATO 0:1 (0:1)

SUCI: Lukec, Znika, Grabušić   GLEDATELJA: 100

STRIJELAC 0:1 Eterović 16'

RUDAR DZ: Gelo, Mutak (71' Topolovec), F. Videk, Gregurić (52' Novosel), J. Videk (82' Cujzek), Krznar, Rhadi, Ferček, Čopec, Pavetić (46' Bakek), Nujić; trener: Mario Videk

BLATO: Turčić, Košarić (88' Mudronja), Čagalj, Papić (62' Mihaljević), Jurišić, Suden, Lipovac, Eterović (79' Kulašević), Knežević (88' Tonković), Rebić (39' Elez), Čilić; trener: Mladen Muškovac

Još članaka iz "Sport"

Facebook