Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedanaest odličja za Olimp

U Sisku održan plivački miting "Velika nagrada PKSJ"

  • 13. međunarodni plivački miting ''Victoria primorje'' – HEP HPS grand prix, 3. GP ove sezone

    Fotografija iz arhive


Na 50 metarskom bazenu ŠRC Sisak održana je plivački miting pod imenom "Velika nagrada PKSJ" koji je okupio dvjetotinjak plivača i plivačica iz cijela Hrvatske. Natjecanje je organizirano u 2 dijela , 14 pojedinačnih utrka i 3 štafetne. Svaka utrka je bila finalna. Medalje su se dijelile u 3 dobne kategorije u ženskoj i muškoj konkurenciji. Pod stručnim vodstvom trenera Ivice Androića iz trening baze Termi Tuhelj put Siska krenulo devetero plivača i plivačica: Mihaela Kramarić, Emma Horvat, Vanja Bartol, Hana Blažević, Vili Sivec, Patrik Erceg, Leon Novak, Enio Horvat i Niki Horvat. Kući su se vratili s jedanaest medalja od čega tri zlatnog, pet srebrnog i tri brončanog sjaja.

Vili Sivec osvojio pet medalja

Najuspješniji je bio Vili Sivec koji je osvojio pet medalja, od čega dvije zlatne i tri srebrne. Zlatni je bio na 100 leptir i 400 slobodno, a srebrni na 50 i 100 slobodno i na 50 leptir.
Patrik Erceg donio je Olimpu tri medalje, dva srebra na 50 i 100 leptir, te broncu na 100 slobodno.
Odlična je na 100 leptir bila Emma Horvat koja se kući vraća sa zlatnom medaljom. Preostale dvije medalje brončanog sjaja osvojile su Vanja Bertol i Mihaela Kramarić, Vanja na 100 slobodno, a Mihaela na 50 prsno.

Još članaka iz "Sport"

Facebook