Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić srušila apsolutni hrvatski rekord na 100 slobodno

Jana je od jutros postala i apsolutna vladarica discipline 100 slobodno, gdje je u kvalifikacijama ne Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu ostvarila novi apsolutni hrvatski rekord koji sada iznosi 56,16.


Nastavlja se čudesan niz obaranja hrvatskih plivačkih rekorda čudesne Jane Pavalić. Nakon što je postala apsolutna hrvatska vladarica u disciplinama 50 slobodno i 50 leptir, gdje drži sve rekorde na 50 metarskom bazenu, Jana je od jutros postala i apsolutna vladarica discipline 100 slobodno, gdje je u kvalifikacijama ne Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu ostvarila novi apsolutni hrvatski rekord koji sada iznosi 56,16.

Do sada je najbrža Hrvatica u toj disciplini bila Monika Babok koja je plivala 56,43, a od danas ujutro to je Jana Pavalić koja ju je nadmašila za 27 stotinki. Samu sebe nadmašila je za 75 stotinki, njen dosadašnji osobni rekord u toj disciplini bio je 56,91, što je bilo 31. juniorsko vrijeme na svijetu. Jana je gotovo za sekundu pobijedila utrku u grupi 5, a nakon kvalifikacija trenutno ima osmi rezultat. Danas kasno popodne, točnije u 18,47 pokušat će kroz polufinale izboriti finale. Plivat će u prvoj polufinalnoj grupi u stazi šest.

Nemojte se čuditi ako još malo popravi svoj rekord na 100 slobodno i ako se spusti ispod 56 sekundi, jer će konkurencija biti još žešća. Držimo joj fige da izbori finale, koje će se održati sutra ujutro, a onda je svašta moguće. Granice za ovu četrnaestogodišnju djevojku jednostavno ne postoje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook