Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić:"Jako sam sretna nisam očekivala ovakav doček, veliko hvala svima"

Olimpovci" priredili svečani doček zlatnoj plivačici Jani Pavalić i njenom treneru Ivici Androiću


Stotinjak članova plivačkog kluba Olimp Zabok  i uzvanika, među kojima je bio i predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza Vladislav Veselica,  jučer su  u Termama Tuhelj priredili svečani doček juniorskoj svjetskoj prvakinji u plivanju na 50 delfin, Jani Pavalić i njenom treneru Ivici Androiću, koji također ima velike zasluge za ovaj veliki uspjeh-najveći u povijesti kluba. Janu i Đonija, mladi su članovi kluba dočekali u špaliru uz bakljadu, što je stvorilo zaista impresivnu sliku. Emocije su bile snažne. Mladi članovi kluba okupili su se oko Jane, a ona se strpljivo slikala sa svima njima i poput velike zvijezde dijelila je autograme.

-Jako sam sretna. Nisam očekivala ovakav doček, veliko hvala svima. Ponosna sam na svoju zlatnu medalju i novi hrvatski rekord, ali iskreno mislim da još nisam do kraja svjesna što sam zapravo uspjela učiniti. Pripremali smo se dobro, ali nisam imali pritisak da uzmem zlato. Nakon trećeg mjesta u polufinalu dala sam sve od sebe i ispalo je stvarno super. Ulaskom u cilj čula sam glas spikera koji govori moje ima, kad sam pogledala na semafor sreća je bila neopisiva. Osjećaj je bio još snažniji kada sam stala na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i kad je zasvirala hrvatska himna. To je zaista nešto posebno - izjavila nam je Jana Pavalić.

Emocije su izuzetno velike. Drago mi je što s tolikim brojem ljudi mogu podijeliti svoju sreću i da su oni sretni kao i ja, iako je najveća emocija bila onog trena na licu mjesta u Peruu. Ovo je najveći uspjeh našeg kluba u 25 godina postojanja. Jako lijep osjećaj, ali idemo dalje. Išli smo na kvalifikacije bez ikakvog presinga jer sam znao da Jana ima finale. Dogovorili smo se da polufinale odradi malo jače i da si zauzme što bolju poziciju. Bila je treća i ja sam znao da može do zlata, ali obavili smo razgovor i nisam stavljao nikakav presing pred nju. No na 50 metara je sve moguće, što se vidjelo kasnije na 50 slobodno. U finalu sprinta možeš biti i prvi i osmi. Jedna pogreška te može koštati medalje - riječi su Ivice Androića.

Svi smo se potajno nadali i drugoj medalji, ali Jani su za broncu na 50 slobodno nedostajale samo dvije stotinke i na kraju se morali zadovoljiti četvrtim mjestom, no to se nikako ne može okvalificirati kao neuspjeh.

-Zadovoljna sam vremenom na 50 slobodno, ali mislim da sam mogla još bolje odraditi tu utrku. Nisam se isplivala nakon 50 delfin i mislim da me to još malo ukočilo. No što je tu je, idući put ću biti još bolja u ovoj disciplini - govori nam Jana Pavalić.

-Mislim da su se akumulatori ispraznili nakon zlata na 50 delfin. Jednostavno ovo je treće veliko natjecanje u kratkom roku. No ja sam itekako zadovoljan njenim nastupom u Peruu-svoju je ocjenu iznio Ivica Androić.

Predsjednik kluba, Zvonimir Androić u ime kluba darivao je Janu cvijećem i poklonom, a Jana je dobila i tortu na kojoj je pisalo "Road to Paris - no pressure" . Sada se ona i trener Ivica Androić u mogu posvetiti treniranju discipline 50 slobodno i krenuti u lov na normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

-Sada ću se potpuno posvetiti treniranju discipline 50 slobodno i nadam se da ću do ožujka uhvatiti normu za Olimpijske igre u Parizu. Ako ne uspijem do tada, nadam se da će mi to poći za rukom na Europskom prvenstvu - završila je Jana.

-Najvažnije je da ju posluži zdravlje i da nastavi u ovom ritmu.  Vjerujem da će Hrvatsko zagorje dobiti olimpijku-završio je Ivica Androić koji u jednom trenutku nije mogao zaustaviti suze.

Svečani doček završio je vatrometom Jani i Đoniju u čast.

Još članaka iz "Sport"

Facebook