Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivančici susjedski derbi za zadržavanje vodstva

1.ŽNL – 16. kolo: Mladost Marija Bistrica – Ivančica 1:3


U 16. kolu 1. zagorske lige Mladost je u Mariji Bistrici dočekala vodeću Ivančicu. Riječ je o susjedskom derbiju, uvijek zanimljivom i često neizvjesnom, no činjenica je da Ivančica ovog proljeća posebno, pa i čitave sezone izgleda sjajno, puno bolje od Mladosti, koja igra toplo – hladno i grčevito se bori za opstanak. No, derbi protiv susjeda uvijek je donosio i dodatan motiv.

Na odmor bez golova

Gosti su prvi zaprijetili već u 4. minuti kada je u kaznenom prostoru na desnoj strani loptu primio Lovro Hajdek i pucao sa 10 metara iskosa ali Dominik Babić na golu domaćina brani. U 6. minuti na drugoj strani Matija Čukman izvodi korner a glavom preko gola puca Ivan Milički. U 13. minuti Josip Kipa daje odličnu loptu za Hajdeka iz središnjice ali lopta Hajdeku bježi s noge u dobroj poziciji.

Nakon desetak minuta zatišja u 24. minuti Matija Pezić sa 25 metara puca preko domaćeg gola, a u 25. minuti Mario Šumiga se našao sam na 5 metara nakon ubacivanja s desne strane, no ostao je malo neodlučan i obrana je očistila. No, već u 26. minuti Marko Jurković puca s desne strane, lopta se odbila od nekoga i završila na stativi. U 36. minuti pokušaj domaćina. Gabrijel Radiković dobro se probio po sredini, dao lijevo za Darija Frajtaka, koji kreće malo prema sredini pa puca lijevom nogom, no Matija Nuli hvata.

U 42. minuti na drugoj strani nakon ubacivanja glavom puca Luka Jurković ali od bloka lopta odlazi u korner. U 44. minuti otvarala se dobra prilika za domaćine, no Matija Čukman je povučen za rame no na čuđenje svih prisutnih sudac Jerneić ne sudi, pa priliku na drugoj dobiva Šumiga, koji sa 25 metara puca preko gola. I tako se na odmor odlazi bez golova.

Ivančica potvrdila da je trenutno bolja

U nastavku iz ničega u 46. minuti opasnost za goste. Jedna je lopta vraćena Nuliju, ovaj ju ispucava ali pogađa u glavu Matiju Matejaša, no na njegovu sreća odbija mu se u ruke. U 47. minuti na drugoj strani preko gola puca Pezić, da bi isto to u 50. minuti na drugoj strani odradio Matejaš, nakon kratke lopte Mesara.

U 55. minuti Šumiga pokušava iz slobodnjaka, neke vrste skraćenog kornera s lijeve strane, no Babić odbija loptu. No, u 57. minuti Ivančica dolazi do vodstva. Kipa se probio po lijevoj strana, odbio napad Jurice Čukmana, dao u sredinu za Šumigu, koji je zagradio loptu i ostavio povratnu za M. Jurkovića, koji sa par metara pogađa pod samu prečku za zasluženih 0:1. U 60. minuti Šumiga opasno ubacuje s lijeve strane, a Babić vršcima prstiju izbacuje u korner. U 62. minuti David Škvorc se domogao lopte na 20 metara, puca, ali Babić lagano hvata.

U 69. minuti gosti dolaze na dva razlike. Naizgled se nije činilo da će biti opasno po domaćine, no nakon nespretne reakcije uže obrane domaćina, lopta se odbila do Davida Škvorca, koji sa nekih 12 metara od lijeve stative pogađa mrežu za 0:2.  U 74. minuti D. Škvorc je izbjegao zaleđe na lijevoj strani, ubacio pred gola, a lopta se od Jurice Ščurica odbila tik pored gola. No, u 78. minuti Mladost smanjuje. Lopta je ubačena u gužvu pred gol Ivančice, Jurica Havoić je nespretno reagirao i pogodio se u ruku, pa je Frajtak sa bijele točke smanjio na 1:2.

U 81. minuti Milički pokušava glavom nakon ubačaj, ali Nuli brani. U 83. minuti sjajan pokušaj mladog Miličkog s lijeve strane, sa 20 metara iskosa. Sjajno je potegnuo preko Nulija, ali i malo preko gola. No, u 86. minuti pitanje pobjednika je riješeno. Kipa je sjajno ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane skroz na drugu stativu, gdje sjajno reagira Hajdek i glavom zakucava za 1:3, potvrdu pobjede i vodstva na ljestvici. U 87. minuti mladi Luka Crčić puca sa 20 metara, nezgodno žabicom, ali Babić nekako izbija. Bila je to zadnja prilika na utakmici, u kojoj je Ivančica pokazala da je u ovom trenutku puno jača i da nije slučajno na prvom mjestu i sve više pretendira za naslov. Utakmica je bila iznimno fer i korektna, bez obzira na naboj i važnost. Gosti su potvrdili sjajnu proljetnu formu jer im je ovo peta pobjeda u isto toliko nastupa, a domaćinima preostaje sve grčevitija borba za opstanak.

Izjave: Mario Brlečić, trener NK Mladost MB: ''Čestitam Ivančici na zasluženoj pobjedi, mislim da su trenutno najjača ekipa u ovoj ligi i zapravo ne vidim kako one ne bi osvojili naslov. MI smo se taktički dobro suprotstavili, dobro se držali u prvom poluvremenu, oni su imali jednu šansu, ali u nastavku je došlo do izražaja da su oni fizički spremniji i nismo im mogli više parirati.''

Robert Tukač, trener NK Ivančica: ''Utakmica je bila tvrda kao i inače, uvijek nam je tu teško gostovanje kod Mladosti, koja nam ne leži i još po grbavom terenu. Nije bilo lako, ali poveli smo 1:0, pa 2:0. Bili smo bolja ekipa, ali se onda dogodio nesretni penal, ali uspjeli smo pred kraj utakmice zabiti za 3:1, za zasluženu pobjedu i idemo dalje.''  

Još članaka iz "Sport"

Facebook