Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Velšanin Elfyn Evans pobjednik je WRC Croatia Rallya


Velšanin Elfyn Evans pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia rallya koje se po običaju završilo brzincem Zagorska Sela - Kumrovec 2. Evans je u prvom izdanju WRC Croatia rallya bio nadomak pobjede, ali ga je u posljednjem kumrovečkom brzincu pretekao Sebastian Ogier. Nakon te utrke dobio je svoj zavoj u Kurmrovcu u kojem je izgubio pobjedu, a ove je sezone zasluženo došao do pobjede. Poslije 20 brzinskih ispita u ukupnoj dužini od 301.26 kilometara Evans je sa svojom Toyotom GR Yaris ostvario vrijeme 2:50.543. Na zadnja četiri brzinca Evans je došao s pristojnom prednošću, koju je mudrom i koncentriranom vožnjom i zadržao i tako nakon dvije godine došao do svoje nove WRC pobjede.


-Nije ovo došlo iz vedra neba. Trebalo je puno truda i rada za ovu pobjedu, a posvećujem ju svojem velikom prijatelju, Craigu Breenu koji nažalost više nije s nama - izjavio je kratko nakon zadnjeg kumrovečkog brzinca Evans.
Drugo mjesto osvojio je Estonac Ott Tanäk s Ford Pumom koji je u cilj ušao s 27 sekundi zaostatka, dok je treća bio Esapekka Lappi u Hyundai i20 sa zaostatkom od 58 sekundi. Po običaju WRC Croatia rally obilovao je brojnim obratima, nepredviđenim siutacijama i iznenađenjima. U drugom su brzincu gumu na svojim vozilima probušili Sebastian Ogier i Kalle Rovanpera, aktualni svjetski prvak, da bi Thierry Neuvile koji je bio vodeći nakon deset brzinaca na jedaneastom od Ravne Gore prema Skradu izletio s ceste i prepustio vodstvo Evansu koji ga je do kraja sačuvao. Na kraju ju Rovanpera u Toyoti GR Yaris stigao do četvrtog mjesta, Ogier je s istim tipom vozila bio peti, a Neuville se sa svojim Hyundaiem i20 morao zadovoljiti tek 33. mjesto u ukupnom poretku.


Najbolji hrvatski vozač bio je Tomas Hrvatin koji je s Renault Cliom završio na 29. mjestu u generalnom poretku,
Nakon četiri relija sezone Evans i Ogier su izjednačeni na prvom mjestu u ukupnom poretku sa 69 bodova, treći je Tanak sa 65, Rovanpera je četvrti sa sa 64, a Neuville peti sa 58 bodova.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook