Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivančica od 0:2 do pobjede

1. ŽNL 6. kolo: Ivančica – Oroslavje 3:2


U 6. kolu 1. zagorske nogometne lige derbi utakmica u Zlatar Bistrici, gdje je Ivančica dočekala Oroslavje. Bila je to utakmica dvije od tri neporažene ekipe i zapravo izravna borba za sam vrh ljestvice. Oroslavje je u susret krenulo sa dva boda više, a Ivančica je u srijedu odradila i kup protiv Zagorca iz Krapine, ali više u revijalnom tonu. Već tada je bilo jasno da su misli usmjerene na ovaj derbi, koji nije razočarao.

Od prve minute obje ekipe išle su na pobjedu, imale prilika, a na kraju smo vidjeli i veliki preokret. U 13. minuti gosti dolaze do vodstva. Nakon oduzete lopte na 40 metara od gola domaćina lopta dolazi do Gamilca, koji osvaja 10 tak metara i puca sa 20 metara. Lopta je nekoga dodirnula na putu prema golu i odsjela u mreži za 0:1. U 18. minuti već je 0:2. Gotovo bezopasna lopta ubačena je na nekih 18 metara, na nju su skakala dva igrača domaćina, nespretno reagiravši, zapravo se lopta od njih odbila na nogu Starešini, koji iz prve sa 15 metara šalje loptu ispod Nulija za 0:2. U 39. minuti Kipa je zadržao jednu loptu na 16 metara, sjajno proigrao Šumigu koji bježi svima i sam izlazi na Horvata te šalje kraj njega loptu u mrežu za 1:2. U 4. minuti sučeve nadoknade kazneni udarac za Oroslavje. M. Šimić je trčao za jednom loptom na rubu kaznenog prostora, Nuli ju je čekao, a jedan obrambeni igrač je gradio loptu, i malo u tome pretjerao. Šimić pada a sudac Mihaljinec sudi kazneni udarac.

No, Gamilec šalje loptu visoko preko gola, pa se na odmor odlazi sa 1:2. U 73. minuti potez utakmice, koji ju vraća na početak. David Škvorc je sam iznio loptu sa svoje polovice, osvojio 20-tak metara, dao lijevo za Šumigu, koji također osvaja malo prostora i ubacuje, a Škvorc ju sjajno prima jednom nogom i onda drugom pogađa za 2:2. U 85. minuti Šumiga se vraća s lijeve strane u sredinu, nitko ga ne može zadržati i sa 18 metara preciznim udarcem pogađa uz desnu stativu za 3:2, potpuni preokret. Do kraja Oroslavje nije moglo do još jednog povratka, pa u sjajnoj utakmici, Ivančica nanosi prvi poraz Oroslavju i dodatno se kandidira u borbi za sam vrh. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook