Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivan Jelenčić po sedmi puta izabran za predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskog olimpijskog odbora

Veliko priznanje za istaknutog sportskog djelatnika iz Zaboka


Proteklog tjedna na konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora HOO-a jednoglasno je odlučeno da će i iduće četiri godine dužnost predsjednika tog tijela obnašati Zabočanin Ivan Jelenčić. Veliko je to priznanje za istaknutog sportskog djelatnika iz Zaboka, koji paralelno obavlja i dužnost predsjednika Sportske zajednice Grada Zaboka. Ovo je Jelenčiću već sedmi mandat na mjestu predsjednika NO HOO i s neprekidnim stažem od 24 godine rada u krovnom tijelu hrvatskog sporta najiskusniji je njegov dužnosnik.

Jelenčić je prvi puta predsjednik NO HOO postao 1998. godine pred kraj mandata Antuna Vrdoljaka. Zanimljivo je da su na konstituirajućoj sjednici NO 1996. godine on i Ivan Ćurković dobili jednak broj glasova za predsjednika, pa je odlučeno da će svaki od njih po pola mandata obavljati tu funkciju. Ćurković ju je obavljao od 1996.-1998., a Jelenčić je na čelo NO zasjeo 1998. i do dan danas se zadržao na toj funkciji, a obavljat će je i naredne četiri godine.

Odlična suradnja sa Zlatkom Matešom

Kao što smo rekli Jelenčić je u HOO ušao 1996. godine u vrijeme mandata Antuna Vrdoljaka koji je završio 2000. godine. Tada je Vrdoljaka naslijedio Zlatko Hebel koji nije do kraja odradio mandat, već je 2002. odstupio zbog financijskih problema u HOO. Nakon njega je na čelo HOO stao Zlatko Mateša koji je na čelu krovnog tijela hrvatskog sporta i danas.

-Kada sam ušao u HOO proračun je bio oko 20 milijuna kuna. Čast njegovim prethodnicima, ali dolaskom Zlatka Mateša krenula je jedna nova era u HOO. Danas imamo proračun od 170-175 milijuna kuna i dobivamo skoro 35% prihoda od igara na sreću. Zadovoljan sam jer smo prisutni na svim sjednicama Vijeća HO i riječ NO se itekako poštuje kod kreiranja godišnjih izvješća. Ugodno je funkcionirati s takvim znalcem kao što je Mateša. Volim reći da smo mi svi zajedno u HOO „mala sportska vlada“ koja donosi odluke za dobrobit hrvatskog sporta – otkriva nam Jelenčić.

Dva nova i dva stara suradnika u NO

Jelenčić je dobio i veliko povjerenje Skupštine HOO. Od 130 mogućih glasova, dobio je 121 glas, što samo dokazuje koliko ga cijene. Za Nadzorni odbor Jelenčić je kandidiran kao kandidat Hrvatskog košarkaškog saveza, a uz njega su izabrani i Stjepan Krznarić (Športska zajednica Osječko-baranjske županije), Goran Kovačić (Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije), Fernando Kirigin (Zajednica sportova Primorsko-goranske županije) i Romeo Vrečko (Hrvatski rukometni savez). I dok su Kovačić i Krznarić stari članovi NO, novi su članovi Kirigin i Vrečko. -Uz mene su u NO HOO sve istaknuti sportski djelatnici i ne sumnjam da ćemo kao i do sada obavljati odličan posao. Zadovoljan sam kako radom svih svojih suradnika u dosadašnjim sazivima Nadzornih odbora, tako osobno i sa svojim radom. Posebno sam ponosan što smo prvi i na vrijeme uočili dubioze oko Sportske televizije, koja je danas uspješno rekonstruirana. Tijekom svih ovih mandata sa svojim sam kolegama radio sam za dobrobit hrvatskog sporta, no polako je vrijeme za nove snage i ovo će biti moj zadnji mandat na čelu predsjednika NO HOO. Bit će ovo zahtjevan mandat, situacija oko koronavirusa uzdrmala je cijeli svijet, pa tako i sport, no ne sumnjam da ćemo kvalitetno odraditi ovaj mandat i opravdati povjerenje koje smo dobili od Skupštine HOO– završio je Jelenčić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook